Франція і Німеччина обіцяють залишити Грецію в єврозоні

- 15.09.2011 14:44
Франція і Німеччина обіцяють залишити Грецію в єврозоні

Грецький прем'єр-міністр Георгіос Папандреу, президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори, під час яких обговорили ситуацію в Греції, що переживає серйозний бюджетнй криза.

Експерти побоюються, що з-за гігантських державних боргів Греція може оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями. Деякі у зв'язку з цим не виключали, що такий розвиток подій може змусити офіційні Афіни залишити єврозону.

Тому лідери європейських країн намагаються заспокоїти міжнародні фінансові ринки, вкрай нервово реагують на події навколо Греції.

У свою чергу Афіни обіцяють виконати всі умови щодо скорочення бюджетного дефіциту, висунуті в рамках двох пакетів екстреної допомоги з боку ЄС.

У своїй заяві Меркель і Саркозі подчернули, що тільки втілення в життя цих зобов'язань може повернути економіку Греції до стабільності і тривалого росту.

У травні 2010 року ЄС і МВФ погодилися виділити екстрену допомогу Греції у розмірі 110 млрд доларів. Грецький уряд все ще отримує транші цієї суми.

Порятунок потопаючих євробондами?

У липні 2011 року країни Євросоюзу погодилися надати Греції другий пакет екстреної допомоги. Однак Афіни отримають ці гроші лише після того, як ЄС, Європейський центральний банк і МВФ підтвердять виконання зобов'язань Греції щодо скорочення бюджетних витрат.

Багато хто побоюється, що європейські інспектори звинуватять Грецію в тому, що вона запізнюється з реалізацією антикризових заходів. У такому разі Афіни не отримають вересневий позику, і не зможуть виплатити свою заборгованість за жовтень.

Представник канцлера Німеччини заявив, що виконання Грецією своїх зобов'язань "є умовою виплати подальших траншів програми допомоги".

Переговори між Меркель, Саркозі і Папандреу відбулися на наступний день після виступу голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, який запропонував 17 членів єврозони випустити єдині облігації для спільного запозичення коштів на фінансових ринках.

Ідею випуску євробондів раніше підтримали декілька високопоставлених європейських політиків, зокрема міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті, а також деякі експерти - такі, як інвестор-мільярдер Джордж Сорос.

Німеччина, у свою чергу, неодноразово висловлювалася проти розміщення єдиних європейських облігацій. Економіка Німеччини - найсильніша в єврозоні, і вона може виставляти на продаж свої облігації, пропонуючи лише низьку процентну ставку.

Тому виплати за євробондами можуть коштувати Німеччини дорожче, ніж іншим країнам.


Ключові слова: євробонди, порятунок Греції, економіка Греції, Ангела Меркель та Ніколя Саркозі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини