Як покращити імунітет?

- 13.09.2011 20:17
Як покращити імунітет?

П'ять видів їжі,  що зміцнююють імунітет

Проблеми, пов'язані зі здоров'ям частіше виникають у ослаблених організмів. Багато людей хворіють через те, що імунітет ослаб, а організму не вистачає вітамінів. Нестабільна робота імунної системи призводить до того, що людина стає схильною до застуд, алергій та болів в різних частинах тіла.

Організм людини - це складна система взаємопов'язаних елементів, тому існує безліч факторів, що впливають на імунітет. Це і наш душевний стан, спосіб життя, сон і, звичайно ж, їжа. Саме з їжі, яку ми їмо, наш організм бере енергію необхідну для його існування. Частина її йде на захисну, імунну функцію організму.

Яка їжа зміцнює імунітет?

Вчені-дієтологи виділяють 5 основних продуктів харчування, які здатні зміцнити імунну систему. Серед них м'ясо, солодка картопля, гриби, чай і йогурт. Бажано, щоб усі ці продукти були включені в ваш щоденний раціон.

Червоне м'ясо

Як це не дивно, але саме червоне м'ясо є одним з найбільш ефективних підсилювачів імунітету. Проте тут дуже важливо знати міру. Якщо ви хочете поліпшити роботу своєї імунної системи, то не треба їсти по кілограму червоного м'яса в день. Вистачить і ста грам. Зверніть увагу на те, що м'ясо повинно бути пісним, з мінімальним вмістом жиру. Таке м'ясо є основним джерелом цинку в організмі. Дефіцит цинку в значній мірі збільшує схильність до різних інфекцій. Цинк також відповідає за вироблення в організмі білих кров'яних клітин, необхідних для боротьби з чужорідними бактеріями і вірусами.

Якщо ви не їсте м'яса, то запаси цинку можна поповнити, споживаючи птицю, йогурт і інші молочні продукти. У морських продуктах також міститься багато цинку.

Солодка картопля

У солодкій картоплі міститься велика кількість вітаміну А. Цей вітамін також присутній в моркві, помідорах, перці і деяких інших овочах. Вітамін А необхідний для здоров'я шкіри, яка є першою лінією захисту нашої імунної системи. Багато шкідливих бактерії і вірусів потрапляє до нас в організм саме через шкіру. Здорова шкіра більш ефективно перешкоджає їх проникненню. Регулярне вживання в їжу солодкої картоплі та інших овочів посилить захисну функцію вашого організму.

Гриби

Гриби - це ще один продукт, який зміцнює імунітет. Подібно м'ясу, гриби сприяють виробленню в організмі білих кров'яних клітин. Дослідження свідчать про те, що вони не тільки збільшують кількість білих кров'яних клітин в організмі, але і роблять їх більш активними у боротьбі з чужорідними бактеріями і вірусами. Печериці цілком підійдуть для зміцнення імунітету.

Чай

Чай неспроста є традиційним напоєм у англійців. Це один з кращих засобів профілактики простудних захворювань. Дослідження показують, що одна чашка чорного або зеленого чаю в день значною мірою посилить здатність вашого організму протистояти застуді. У чаї містяться поліфеноли, які очищують вільні радикали, що завдають шкоди ДНК і прискорюють процес старіння. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, а у чай містить набагато більше антиоксидантів, ніж в овочи і фрукти.

Йогурт

Регулярне вживання в їжу натурального, без хімічних домішок, йогурта також посилює захисну функцію організму. Йогурт особливо корисний, коли ви проходите або пройшли курс антибіотиків. Коли ви приймаєте антибіотики, то вони знищують більшість бактерій в організмі, у тому числі і корисних. Йогурти допоможуть компенсувати цю втрату.


Ключові слова: покращити імунітет осінь

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини