Надійшла пропозиція звільнити Литвина

- 13.09.2011 10:57
Надійшла пропозиція звільнити Литвина

12 вересня голова комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заявив, що народні депутати України, члени комітету опору диктатури мають намір зареєструвати у Верховній Раді законопроект про відставку голови українського парламенту Володимира Литвина за порушення регламентних процедур.

"Сьогодні відбулося засідання Комітету опору диктатури, і ми ухвалили рішення вимагати негайної відставки Литвина. Депутати-члени Комітету підготують відповідний проект постанови, оскільки Литвин у п'ятницю грубо порушив внутрішньопарламентські процедури і законодавство України дозволив проштовхнути в порушення закону законопроект 9127", - сказав він.

Гриценко відзначив, що законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень у своїх перехідних додатках містить зміни до 16 законами України, "які стосуються мільйонів людей".

"Передбачається ліквідувати ті соціальні стандарти та пільги, які передбачені для різних категорій населення: шахтарів медиків, вчителів, військових, чорнобильців всіх категорій учасників, ветеранів війни, бойових дій, дітей війни і так далі", - поінформував він.

Депутат підкреслив, що відповідно до закону про комітети Верховної Ради даний законопроект повинен був бути розглянутий парламентськими комітетами, які відповідають за соціальну політику, питання ветеранів війни і інвалідів, національну безпеку і оборону, охорона здоров'я.

"Цього не було зроблено, Литвин у п'ятницю вранці розписав його (законопроект.) на комітет Ківалова (Комітет з питань правосуддя під головуванням народного депутата фракції Партії регіонів Сергія Ківалова), який, як стверджується, розглянув і рекомендував прийняти його в цілому, хоча я знаю членів комітету, яких навіть не сповістили про його засіданні", - сказав Гриценко.

За його словами, Литвин знав, що він порушує закон.

"Тим не менш, він вніс це питання на порядок денний, поставив його на голосування, і далі Мартинюк (заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк. - Ред.) провів його в першому читанні. За це треба відповідати", - додав Гриценко.

Крім того, Комітет опору диктатури зажадав від влади негайно звільнити з-під арешту екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, екс-голову МВС Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка на підписку про невиїзд зважаючи на їх незадовільного стану здоров'я.

Члени комітету відзначають, що подальше перебування в СІЗО Луценко, Тимошенко і Іващенко несе в собі загрозу не тільки здоров'ю, але й життя цих людей.

У комітеті також підкреслюють, що у зв'язку із закінченням розслідування немає жодних законних підстав для утримання під вартою колишніх високопоставлених чиновників.

Комітет опору диктатури також ухвалив рішення звернутися до Ради Європи і міжнародних правозахисних організацій з пропозицією провести незалежну оцінку стану здоров'я ув'язнених з метою не допустити можливого трагічного випадку.


Ключові слова: звільнення Володимира Литвина, Литвин порушував закон, порушення закона Литвином

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини