Які свята будуть відмічати українці

- 08.09.2011 11:48
Які свята будуть відмічати українці

Законодавча ініціатива брата екс-президента України Петра Ющенка принесла українцям п'ять нових свят.

Верховна Рада прийняла лише п'ять з 13 постанов, який запропонував брат екс-президента України Віктора Ющенка, депутат від НУ-НС Петро Ющенко. Всі проекти стосувалися святкування історичних дат.

Так, парламент схвалив ініціативу брата екс-президента відзначити 960-річчя з дня заснування Києво-Печерського монастиря і 955-річчя з дня народження Нестора Літописця. Також в Україні відсвяткують 810-річчя з дня народження першого короля Русі-України Данила Галицького, 360-річчя з дня народження митрополита Тобольського і всєя Сибіру, святителя Іоанна Максимовича та 860-річчя з дня народження князя Ігоря Святославовича, головного героя поеми "Слово о полку Ігоревім".

Народні обранці по-різному поставилися до різних проектів постанов авторства Петра Ющенка. Однак у цілому більшість скептично поставився до такої законодавчої ініціативності колеги.

Так, член фракції Партії регіонів Юрій Болдирєв зауважив, що брат екс-президента перевантажив порядку такою великою кількістю своїх пропозицій. А голова Комітету з питань культури і духовності Володимир Яворівський зовсім порадив Ющенку практичніше підходити до підготовки проектів.

"Тут пролунало питання, щоб дати можливість ще Петру Андрійовичу виступити по телебаченню. Я думаю, що можна було б йому ... У нас бувають такі бездарні тижня законодавчі, що йому можна було б і тиждень дати. Головне тільки, щоб не заснули тут у залі, під час цієї доповіді", - заявив Яворівський.

За його словами, Ющенко коштувало більше концентруватися на круглих дати і не пропонувати святкувати 1010-і або 935-річчя з дня якої дати. З цим погодився і член Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін.

"Я свідомо пішов на це, щоб сколихнути в нашій пам'яті. А чи буде другий привід коли-небудь? Доживемо чи ми до тих ювілеїв?", - виправдався Ющенко.

Також не утримався від критики Ющенка нардеп Петро Цибенко. "У мене глибоке переконання, що ми сьогодні на порядку денному змішали грішне з праведним: і шлюб Анни Ярославни, і день народження шведської принцеси, і надання статусу потерпілої греко-католицькій Церкві, і святкування дружини імператора Священної Римської імперії...", - сказав Цибенко.

У Верховній Раді не пройшли такі ініціативи Ющенка, як святкування дня одруження княгині Анни Ярославни з Генріхом I, 1010-річчя з дня народження шведської принцеси Інгігерди, 940-річчя з дня народження давньоруської княжни Євпраксії Всеволодовни, 960-річчя з дня сходження Іларіона на київську кафедру, 360-річчя з дня народження святого Димитрія Ростовського, 300-річчя з дня народження Рафаїла Краснопільського, 310-річчя з дня смерті Дем'яна Многогрішного і 935-річчя з дня народження Великого князя київського Мстислава Володимировича.


Ключові слова: Верховна Рада України, ініціатива Петра Ющенка, нові свята в Україні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини