Умовний термін для Тимошенко влаштує і Захід, і підсудну, і українську владу.

- 07.09.2011 10:26
Умовний термін для Тимошенко влаштує і Захід, і підсудну, і українську владу.

Протягом всього вчорашнього засідання суддя Родіон Кірєєв зачитував свідчення підсудної, методично відхиляючи всі клопотання захисту, які так чи інакше можуть затягнути процес.

А це означає, що стадія судового слідства майже завершена і наближається кульмінація - вердикт суду.

І якщо спочатку аналітики ворожили, який вирок може отримати Тимошенко, називаючи різні терміни - від умовного до максимально можливого, то тепер вони почали схилятися до м'якого варіанту.

Нібито такий влаштує і Захід, і підсудну, і українську владу.

Підстава - вирок, який отримав у понеділок колишній перший заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко. Екс-чиновник "відбувся" трьома роками умовно за незаконне оформлення 11 мільярдів кубів газу.

За словами відомого політолога, директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, справа Діденко вважається ланкою в ланцюжку "газового масиву" Юлії Тимошенко.

А відпустивши екс-чиновника з умовним терміном, українське правосуддя прагне показати свою поблажливість.

На думку експертів, оптимальний варіант як для влади, так і для самої Тимошенко - умовний термін.

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко вважає, що суддя цілком може проявити лояльність і присудити екс-прем'єру саме таке покарання. Адже її корисливий намір у цій справі досі не доведено:

- Один прецедент, який дає привід так думати, уже є - це вирок у справі Діденко.

Але в той же час є один важливий момент: в ході судового процесу не було доведено особистої зацікавленості Тимошенко у виданні директив і не були доведені її корисливі мотиви, так само як і злочинний умисел, - заявив Якименко "КП".

Експерт вважає, що саме неможливість довести корисливий намір у газовому справі стане причиною м'якого вироку - наприклад, умовного терміну для екс-прем'єра.

- Якщо суддя так вчинить, це дасть Януковичу зовнішньополітичні вигоди, наслідком яких стане підписання договорів з ЄС про зону вільної торгівлі і про асоціацію, - підкреслив він.

З іншого боку, сама Тимошенко отримає можливість для публічної діяльності - лідер опозиції виступить із заявою про те, що постраждала "ні за що".

На думку експертів, це навряд чи сподобається влади, але буде меншим злом у порівнянні з санкціями Заходу у випадку жорсткого вироку.


Ключові слова: Вирок Тимошеко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини