Горіхи на всі випадки життя

- 23.04.2012 09:50
Горіхи на всі випадки життя

Завдяки давньогрецькому історику Геродоту, ми знаємо: жерці стародавнього Вавилона забороняли вживати волоські горіхи простолюду, вважаючи ці плоди їжею знаті. Але темні часи минули і кожен може ласувати дивним плодом у своє задоволення

Волоський горіх росте швидко, живе довго і рясно плодоносить. Все в ньому - на користь людині: листя, кора, корінь, ядро, шкаралупа і навіть його тоненькі перетинки.

Вегетаріанець використовує ядра, що містять до 25 відсотків білків (як домашній сир), прихильник змішаного харчування знає, що 1 кг горіхів - це повноцінна заміна 1 кг яловичини. Кулінара приверне смачне і корисне горіхове масло, а з залишків ядер він приготує халву, козинаки або надзвичайно смачне і корисне варення, багате вітамінами РР, органічними кислотами і йодом. Лікар порадить вживати горіхи і виснаженому або переутомленному пацієнтові, і породіллі, і літній людині. Столяр з безлічі інших легко дізнається горіхову деревину рідкісної краси.

Але головний секрет популярності волоського горіха - звичайно ж ядро. Дуже смачне, воно містить від 40 до 90 відсотків жирів, 15 - вуглеводів, мінеральні солі фосфору, кальцію, калію, азоту, заліза, кобальту, йоду, цинку та інші, вітаміни A, B1, В2, С, Е, F, PP. Правда, у міру дозрівання великий вміст вітаміну С у волоських горіхах зменшується, але в молодих плодах аскорбінової кислоти навіть більше, ніж у шипшині. Цим користуються ті, хто варить варення з молодих волоських горіхів, прямо з шкіркою, яка не встигла затвердіти.

Найбільше "горіхових" рецептів містить народна медицина. Пропонуємо вам ознайомитися з найбільш простими, ефективність яких перевірена часом.

Полуторанедельный курс лікування волоськими горіхами нормалізує роботу підшлункової залози. Треба з'їдати по 50 г ядер щодня.

Корисні горіхи хворим гастрит. 25-100 р ядер щодня знизять кислотність. А при гіпертонії і ожирінні треба вживати їх по 100 г. Звичайно, горіхи дуже калорійні, і, незважаючи на корисність, вживати їх следуюет в збалансованої дієти.

Чай з листочків волоського горіха позбавляє від захворювань шкіри, катарів шлунково-кишкового тракту і ще застосовується як глистогінний засіб.

При болю в шлунку готують настій з молодих плодів або листя: 20 г сировини кладуть в емальований посуд, заливають склянкою кип’ятку і тримають 20 хв. на паровій бані, охолоджують, фільтрують і додають для поліпшення смаку трохи цукру або солі за бажанням. Настій також нормалізує роботу травлення.

З відваром листя горіха роблять компреси і проводять спринцювання від геморою і деяких венеричних захворювань. Стан печінки і нирок поліпшить настій: до 0,5 кг квіткового меду додати склянку теплої кип'яченої води, всипати 0,5 кг добре подрібнених ядер горіхів і перемішати до утворення кашки. Приймати радять три рази в день по 1 столовій ложці, протягом 2-х тижнів. При необхідності повторити курс через 7 днів.

При діабеті або захворюваннях підшлункової залози приготуйте відвар: 20 г горіхового листя з'єднайте з 50 г листя лопуха і 20 г трави споришу. Ретельно подрібніть збір, столову ложку його залийте склянкою кип’ятку, кип'ятити 5 хвилин на повільному вогні і настоюйте 5 год. Приймайте по чверті склянки 3 рази на день за півгодини до їди.

Відвар горіхових листя (10 г на склянку води) допоможе дитині подолати ексудативний діатез запалення лімфовузлів. Його дають три рази в день по десертній ложці.

Відваром з 5 р. листя на склянку окропу полощуть горло при ангіні, роблять примочки від туберкульозу шкіри і лишаїв.

Щоб дитина не страждав від рахіту або золотухи, заварюють жменю листя в 3 л води і купають у ній малюка.

А якщо у матері, що годує надлишок молока, змішують горіхові листя, шишки хмелю і листочки шавлії в співвідношенні 2:4:4 і столову ложку суміші заливають склянкою кип’ятку. Хоча я б порадила надлишок молока заморожувати в спеціальних пакетиках, що, а грудне молоко зайвим не буває.

Незрілі горіхи - ефективний протицинговий засіб. Відваром їх полощуть десна для зміцнення зубів.

Не відмовляйте собі в задоволенні поласувати цим даром природи, який здавна славився серед можновладців. Їжте - і набирайтеся здоров'я!


Ключові слова: горіхи для здоров'я, корисні властивості горіхів, волоські горіхи

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини