Як впоратися з головним болем без таблеток

- 23.08.2011 20:13
Як впоратися з головним болем без таблеток

Кожна людина хоч раз у житті стикалася з мігренню.

Про хвороби написані гори спеціальної та популярної літератури, безліч статей у "всесвітній павутині". Не виняток і Школа Життя: по запиту "мігрень" пошуковик, переглядаючи теги і назви, видав чотири статті. Пошук по тексту додав ще півтора десятка.

В наш освічений століття люди звикли з найменшого приводу і при будь-якому захворюванні відкривати аптечку і ковтати "улюблені" таблетки і пігулки. Так само лікуємо і мігрень. Таблетка парацетамолу або аспірину вважається єдиним можливим засобом.

Але досвід показує, що ні той, ні інший не проганяють біль гарантовано. Можуть допомогти, а можуть і не допомогти. Крім того, не всім людям вони показані, і декому доводиться вибирати між головним болем і шкодою, заподіюваною медикаментами ниркам, печінці і шлунку. Та і чи потрібно взагалі "харчуватися" таблетками - питання ще те.

Адже головні болі мучили і наших предків, а вони-то без парацетамолу обходилися. Багато наших сучасників накопичили власний досвід боротьби з хворобами і можуть собі дозволити обходитися без медикаментів. Пропоную бажаючим спробувати методи боротьби з нападами мігрені за допомогою холоду. На північний або південний полюс їхати не треба, цілком можна обійтися домашніми засобами, доступними кожному без винятку.

Перервати напад мігрені можна без всякої сторонньої допомоги. Починати процедуру краще ще до початку самого нападу, на стадії його провісників - так званої аури, коли голова не болить, але зір вже стає нечітким, перед очима виникають світлі і темні точки і т. д. Шийна мігрень - один із симптомів остеохондрозу - не виключення, її напади можна лікувати тим самим, як описано нижче.

Увімкніть у ванній холодну воду і підставте під струмінь кисті обох рук, злегка потираючи їх одну об іншу. Якщо вода дуже холодна, як говориться, "тягне", то можна тимчасово припинити процедуру на кілька секунд і знову відновити. Напад проходить через двадцять-сорок секунд після початку сеансу кріотерапії".

Можна обійтися і без водопроводу і охолодити кисті будь-яким доступним способом, наприклад, під вентилятором, снігом або виставивши їх у відкрите вікно при їзді в автомобілі.

Як це працює? Швидше за все, справа в тому, що на долонях розташована велика кількість чутливих нервових рецепторів, яким чином впливають на розвиток нападу.

Цікавий метод використання холоду описаний у статті про мігрені, розміщеній у Вікіпедії. Її автор рекомендує використовувати для лікування... морозиво. Ложку з морозивом (думаю, підійде і ескімо на паличці) потрібно помістити на м'яке піднебіння в глибині глотки і утримувати до зникнення чутливості, або поки не розтане морозиво. У цьому випадку впливу холоду піддається гіпоталамус, і напад припиняється досить швидко.

Звичайно, не можна стверджувати, що запропоновані методи - панацея. Мігрень - складна хвороба, повністю позбавитися якої люди не можуть протягом багатьох років життя. Але як альтернативу таблеток, думаю, способи цілком можна спробувати.


Ключові слова: як подолати мігрень без пігулок, кріотерапія мігрені, холод допоможе вилікувати мігрень

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини