США і Європу чекає рецесія

- 22.08.2011 10:32
США і Європу чекає рецесія

Інвестиційний банк Morgan Stanley знизив прогнози зростання на 2011 і 2012 роки. Аналітики заявили, що США і єврозона перебувають у небезпечній близькості до рецесії". Morgan Stanley критикує Вашингтон і Європу за неадекватні заходи в умовах боргової кризи

Експерти інвестиційного банку Morgan Stanley змінили прогноз зростання світового ВВП в поточному році з 4,2% до 3,9%. Оцінка на 2012 рік переглянута з 4,5% до 3,8%.

"Наші переглянуті прогнози відображають той факт, що в наступні 6-12 місяців США і єврозона виявляються в небезпечній близькості до рецесії, яка визначається як два послідовних кварталу спаду", - говорить голова департаменту світової економіки Morgan Stanley Иоахимаа Фелсаа.

Такий сценарій не є базовим, говорить Фелс, відзначаючи, що корпоративний сектор по-, як і раніше виглядає благополучно, а зниження інфляції ослабить тиск на споживчі фінанси. Крім того, ФРС США і ЄЦБ можуть зробити спроби подальшого пом'якшення монетарної політики. Але не потрібно великих потрясінь, щоб це рівновагу було порушено.

У Європі і США, вочевидь, складається порочне коло з уповільненням підйому і спадом на ринках активів, коментують аналітики. У Німеччині в другому кварталі зростання сповільнилося до 0,1%, у Франції підйом був нульовим. Такі результати ставлять під сумнів можливості найбільших економік блоку.

Похмурі перспективи підсилюють тиск на європейських політиків, які намагаються знайти спосіб допомогти Іспанії та Італії уникнути рецесії. Аналітики попереджають, що політичні суперечки і відсутність конкретних зобов'язань з боку влади про збільшення стабілізаційного фонду Європи створюють ризик відновлення атаки на ринку проблемних боржників, а також загрожують підірвати ділова і споживча довіра.

Американська економіка також переживає не кращі часи. Високий рівень безробіття, запекла політична боротьба у Вашингтоні з приводу збільшення стелі держборгу і скорочення витрат, що послідувало за ними падіння фондового ринку - все це сприяло зниження споживчих настроїв в США до найнижчого рівня більш ніж за 30 років.

"Допущені останнім часом політичні помилки, зокрема, повільні і неадекватні відповідні заходи в умовах боргової кризи і драма з підвищенням американського боргового стелі, чинять тиск на ринки і руйнують ділова і споживча довіра", - пишуть аналітики Morgan Stanley.

Зростання ВВП в країнах з розвиненою економікою в поточному і наступному році, за підрахунками Morgan Stanley, складе в середньому 1,5% (прогноз знижений з 1,9% і 2,4% відповідно).

У країнах ринку, що розвивається підйом в поточному році сповільниться до 6,4% проти 7,8% в 2010. Таким чином, якщо зараз на цей сегмент світової економіки припадає половина глобального ВВП, то в наступному році його внесок збільшиться до 80%.

Morgan Stanley залишив без змін свій прогноз щодо Китаю на 2011 рік - 9% проти 10,3% в минулому році, а оцінки по Росії і Бразилії були знижені незначно.

Якщо Захід дійсно скотиться в рецесію, Китай, на думку аналітиків, може виявитися не в змозі знову виступити на підтримку світової економіки, як в 2008 році, коли Пекін розгорнув масштабну програму стимулювання.


Ключові слова: економіка США та Європи, рецесія США та Єврозони, умови боргової кризи

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини