Як правильно зберігати продукти в холодильнику
- 19.08.2011 13:39Зберігати продукти не так просто. Це потрібно знати і вміти кожної господині.
Зберігайте при правильній температурі
- прохолодне місце: від +6 С до +12 °С
- холодильник: від +2 °С до +6 °С
- морозильна камера: -18 °С, зберігання, -25 °С заморожування
Не всі продукти поєднуються
Деякі фрукти і овочі впливають на тривалість зберігання один з одним. Приміром, яблука, груші і помідори не можна зберігати разом з огірками, салатом, кропом і петрушкою. Огірки стають поруч з помідорами жовтими і м'якими. Зберігайте кожен продукт окремо в поліетиленовому пакеті. Упаковки з м'ясом потрібно відкривати.
Якщо з'явилася цвіль
Твердий сир. Обріжте сир навколо ураженої поверхні на 1 см
Хліб. Якщо цвілі трохи - відріжте товстий шматок. Якщо цвілі досить багато, викиньте хліб.
Варення. Консерви з низьким вмістом цукру і заплесневевший сироп непридатні в їжу. Але якщо в консервах досить багато цукру (500 або більше грамів на 1 кілограм ягід), достатньо буде просто зняти шар з цвіллю. Залишок можна використовувати.
М'ясний фарш потрібно готувати як можна швидше після покупки (краще всього в той же день). Але завжди відкривайте упаковку і покривайте м'ясо нової плівкою, перш ніж поставите його в холодильник.
Правильно зберігайте продукти в морозильній камері
Дуже важливо, щоб у продуктів, які ви заморожуєте, була герметична упаковка. Спеціальний пакет, пластикова пляшка або виріб з фольги з щільно закривається кришкою не пропускають води, повітря і вологи.
Повторно заморожувати продукт не небезпечно, але стають гірше поживна цінність і смак, а термін придатності зменшується.
Багато продуктів харчування можна зберігати в морозильній камері 8-12 місяців. Жирні продукти, наприклад, свинину, салаку, лосося, змішаний фарш потрібно зберігати більш короткий час - близько 3 місяців. Те ж саме стосується вже готової їжі і тістечок.
Поради із заморожування
Яйця. Можна заморожувати яєчний білок, а у воді - і яєчний жовток.
Сир. Тертий сир, сорту "херргорд" і "десертний" можна заморожувати, інші сорти стають розсипчастими.
Молоко і вершки. Після заморожування придатні до приготування їжі та випічки.
Кисломолочні продукти. При заморожуванні згортаються .
Картопля. Після заморозки варити не рекомендується, однак в пюре і запіканках його можна використовувати.
Умови зберігання продуктів
Зберігайте продукти добре упакованими, щоб вони не висихали, а їх запах не впливав на смак інших продуктів. М'ясний фарш і субпродукти. Потрібно зберігати в холодильнику. Найкраще їх готувати в день покупки, так як вони дуже швидко псуються.
Кріп найкраще поставити у воду. Петрушку необхідно промивати водою і покласти в поліетиленовий пакет.
Свіже м'ясо і риба. Потрібно зберігати в холодильнику накритими, але не в щільній упаковці. Готувати їх потрібно якомога швидше.
Солоне і копчене м'ясо, копчена риба. Потрібно зберігати в холодильнику. Вони зберігаються довше, ніж сирі продукти. Копчення робить поверхню продукту сухий і бактерій не так легко проникнути всередину. Зберігайте копченості добре загорнути у фольгу або в пластмасовій банку.
Ковбаса та інші м'ясні продукти. Протягом декількох днів їх можна зберігати в холодильнику без упаковки. Телячий холодець і сира яловича або свиняча ковбаса псуються особливо швидко. Копченості зберігаються довше.
Свіжі овочі. Салат, томати, перець і т д найкраще зберігати в поліетиленовому пакет. з доступом повітря або закривається банку, або ж у скриньці для овочів в холодильнику.
Кріп. Найкраще зберігати, опустивши стебла у воду приблизно на 1 див.
Петрушка. Зберігати в банці з кришкою або поліетиленовому пакеті, попередньо добре ополоснувши і давши воді стекти.
Огірки. Зберігаються в спеціальному овочевому ящику в прохолодному місці. Оберніть огірки плівкою і тоді вони не висохнуть.
Картопля. Потрібно зберігати в темному, добре провітрюваному місці, краще всього в овочевому ящику холодильника при температурі не нижче +4 ". Від світла картопля зеленіє і тоді його не можна вживати в їжу. Від мороза він стає солодким і отсыревши. Коренеплоди. Найкраще зберігати у відкритому поліетиленовому пакеті в овочевому ящику холодильника.
Свіжі фрукти. Потрібно зберігати в холодильнику або прохолодному місці. Банани і груші не можна зберігати в холодильнику. Найкраще їх тримати при температурі +10 °С.
Свіжі ягоди. Треба зберігати в холодильнику немитими до тих пір, поки їх не будуть вживати в їжу. Краще всього - не більше однієї доби.
М'який хліб. Найкраще зберігати при кімнатній температурі. Покладіть хліб в чисті поліетиленові пакети по сортах. Ніколи не зберігайте черствий хліб зі свіжим в одному пакеті.
Черствий хліб. Треба захищати від попадання вологи, щоб він не запліснявів.
Консерви. Фруктові та овочеві консерви, а також більшість м'ясних і рибних консервів потрібно зберігати при кімнатній температурі. Термін їх придатності - не менше одного року. Консерви з оселедця і анчоусів, а також ікра можуть зберігатися в холодильнику не менше півроку.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.04.2024 16:04
- 23.04.2024 10:14
- 23.04.2024 09:14
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48