Як правильно зберігати продукти в холодильнику

- 19.08.2011 13:39
Як правильно зберігати продукти в холодильнику

Зберігати продукти не так просто. Це потрібно знати і вміти кожної господині.

Зберігайте при правильній температурі

- прохолодне місце: від +6 С до +12 °С
- холодильник: від +2 °С до +6 °С
- морозильна камера: -18 °С, зберігання, -25 °С заморожування

Не всі продукти поєднуються

Деякі фрукти і овочі впливають на тривалість зберігання один з одним. Приміром, яблука, груші і помідори не можна зберігати разом з огірками, салатом, кропом і петрушкою. Огірки стають поруч з помідорами жовтими і м'якими. Зберігайте кожен продукт окремо в поліетиленовому пакеті. Упаковки з м'ясом потрібно відкривати.

Якщо з'явилася цвіль

Твердий сир. Обріжте сир навколо ураженої поверхні на 1 см

Хліб. Якщо цвілі трохи - відріжте товстий шматок. Якщо цвілі досить багато, викиньте хліб.

Варення. Консерви з низьким вмістом цукру і заплесневевший сироп непридатні в їжу. Але якщо в консервах досить багато цукру (500 або більше грамів на 1 кілограм ягід), достатньо буде просто зняти шар з цвіллю. Залишок можна використовувати.

М'ясний фарш потрібно готувати як можна швидше після покупки (краще всього в той же день). Але завжди відкривайте упаковку і покривайте м'ясо нової плівкою, перш ніж поставите його в холодильник.

Правильно зберігайте продукти в морозильній камері

Дуже важливо, щоб у продуктів, які ви заморожуєте, була герметична упаковка. Спеціальний пакет, пластикова пляшка або виріб з фольги з щільно закривається кришкою не пропускають води, повітря і вологи.

Повторно заморожувати продукт не небезпечно, але стають гірше поживна цінність і смак, а термін придатності зменшується.

Багато продуктів харчування можна зберігати в морозильній камері 8-12 місяців. Жирні продукти, наприклад, свинину, салаку, лосося, змішаний фарш потрібно зберігати більш короткий час - близько 3 місяців. Те ж саме стосується вже готової їжі і тістечок.

Поради із заморожування

Яйця. Можна заморожувати яєчний білок, а у воді - і яєчний жовток.

Сир. Тертий сир, сорту "херргорд" і "десертний" можна заморожувати, інші сорти стають розсипчастими.

Молоко і вершки. Після заморожування придатні до приготування їжі та випічки.

Кисломолочні продукти. При заморожуванні згортаються .

Картопля. Після заморозки варити не рекомендується, однак в пюре і запіканках його можна використовувати.

Умови зберігання продуктів

Зберігайте продукти добре упакованими, щоб вони не висихали, а їх запах не впливав на смак інших продуктів. М'ясний фарш і субпродукти. Потрібно зберігати в холодильнику. Найкраще їх готувати в день покупки, так як вони дуже швидко псуються.

Кріп найкраще поставити у воду. Петрушку необхідно промивати водою і покласти в поліетиленовий пакет.

Свіже м'ясо і риба. Потрібно зберігати в холодильнику накритими, але не в щільній упаковці. Готувати їх потрібно якомога швидше.

Солоне і копчене м'ясо, копчена риба. Потрібно зберігати в холодильнику. Вони зберігаються довше, ніж сирі продукти. Копчення робить поверхню продукту сухий і бактерій не так легко проникнути всередину. Зберігайте копченості добре загорнути у фольгу або в пластмасовій банку.

Ковбаса та інші м'ясні продукти. Протягом декількох днів їх можна зберігати в холодильнику без упаковки. Телячий холодець і сира яловича або свиняча ковбаса псуються особливо швидко. Копченості зберігаються довше.

Свіжі овочі. Салат, томати, перець і т д найкраще зберігати в поліетиленовому пакет. з доступом повітря або закривається банку, або ж у скриньці для овочів в холодильнику.

Кріп. Найкраще зберігати, опустивши стебла у воду приблизно на 1 див.

Петрушка. Зберігати в банці з кришкою або поліетиленовому пакеті, попередньо добре ополоснувши і давши воді стекти.

Огірки. Зберігаються в спеціальному овочевому ящику в прохолодному місці. Оберніть огірки плівкою і тоді вони не висохнуть.

Картопля. Потрібно зберігати в темному, добре провітрюваному місці, краще всього в овочевому ящику холодильника при температурі не нижче +4 ". Від світла картопля зеленіє і тоді його не можна вживати в їжу. Від мороза він стає солодким і отсыревши. Коренеплоди. Найкраще зберігати у відкритому поліетиленовому пакеті в овочевому ящику холодильника.

Свіжі фрукти. Потрібно зберігати в холодильнику або прохолодному місці. Банани і груші не можна зберігати в холодильнику. Найкраще їх тримати при температурі +10 °С.

Свіжі ягоди. Треба зберігати в холодильнику немитими до тих пір, поки їх не будуть вживати в їжу. Краще всього - не більше однієї доби.

М'який хліб. Найкраще зберігати при кімнатній температурі. Покладіть хліб в чисті поліетиленові пакети по сортах. Ніколи не зберігайте черствий хліб зі свіжим в одному пакеті.

Черствий хліб. Треба захищати від попадання вологи, щоб він не запліснявів.

Консерви. Фруктові та овочеві консерви, а також більшість м'ясних і рибних консервів потрібно зберігати при кімнатній температурі. Термін їх придатності - не менше одного року. Консерви з оселедця і анчоусів, а також ікра можуть зберігатися в холодильнику не менше півроку.


Ключові слова: умови зберігання продуктів в холодильнику, правильні умови зберігання продуктів, як правильно заморожувати продукти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини