Діти в Інтернеті: п'ять золотих правил для батьків

- 19.08.2011 19:26
Діти в Інтернеті: п'ять золотих правил для батьків

Інтернет-технології стали невід'ємною частиною життя сучасної молоді. Діти швидкими темпами освоюють всі комп'ютерні новинки - соціальні мережі, онлайн ігри, різні програми. Глобальна мережа допомагає їм розвиватися і вчитися. Але при цьому, залишаючись анонімним і важко контрольованим, Інтернет являє собою незахищене простір, який може містити інформацію агресивного або соціально небезпечного змісту. У зв'язку з цим фахівці ESET підготували декілька основних правил і рекомендациий для забезпечення безпеки юних користувачів в мережі Інтернет.

Проблема захисту дітей онлайн стає все більш актуальною в усьому світі. Згідно з результатами дослідження Online Security Brand Tracker, проведеного за замовленням компанії ESET, більше половини користувачів (53,7%) вважають вплив небажаного контенту Інтернет-ресурсів великою загрозою для молодого покоління.

"Широко популярними серед юних користувачів сьогодні є програми, які надають можливість обмінюватися миттєвими текстовими повідомленнями. Як правило, діти довірливо вступають в спілкування з незнайомими контактами, не здогадуючись про те, що насправді можуть спілкуватися зі злочинцями. Крім цього, існує великий ризик відвідування дітьми різних небажаних сайтів, - розповідає Павло Дем’яненко, керівник служби технічної підтримки ESET в Україні. - У зв'язку з цим фахівці ESET підготували декілька простих правил, які допоможуть забезпечити безопасностное використання дітьми мережі Інтернет".

П'ять золотих правил для батьків:

1. Створити окремий обліковий запис для юного користувача - окремий обліковий запис для дитини дозволить батькам контролювати його активність в інтернет-мережі. При цьому адміністратором завжди повинен залишатися доросла людина.

2. Використовувати антивірусне програмне забезпечення з оновленими базами сигнатур і батьківського контролю, що дозволяє блокувати веб-сайти, які може міститись потенційно небажаний матеріал.

3. Регулярно перевіряти історію браузера - її відсутність має стати причиною для розмови з дитиною.

4. Контролювати використання веб камери. Вимикайте веб-камеру, якщо Ви його не використовуєте, тому що за допомогою деяких шкідливих програм кіберзлочинці можуть шпигувати через цей пристрій. Також слід пояснити дитині, що використовувати веб-камеру можна тільки при спілкуванні зі знайомими людьми - друзями або родичами.5. Встановити і перевіряти налаштування конфіденційності та безпеки при використанні соціальних мереж дитиною - при розміщенні даних в соціальних мережах (наприклад, на стіні Facebook) повністю втрачається контроль доступу до інформації. Іншими словами, у разі необережності можна надати доступ до конфіденційної інформації всьому світу.

Крім цього, фахівці рекомендують:

  • Використовувати інструменти батьківського контролю, вбудовані в браузер або антивірусну програму. Так, наприклад, функція батьківського контролю дозволяє блокувати веб-сайти, які можуть містити потенційно небажаний матеріал. Крім цього, батьки можуть заборонити доступ до 20 визначеним категоріях веб-сайтів.
  • Не відправляти конфіденційну інформацію за допомогою електронної пошти або чату. Пам'ятайте, банки та інші організації ніколи не будуть просити Вас відправити онлайн номер рахунку, PIN-код та іншу конфіденційну информацию.Также необхідно пояснити це дитині.
  • Не відповідати на онлайн повідомлення з погрозами - батькам слід пояснити юним користувачам, що в жодному разі не можна відповідати на повідомлення різного характеру, отримані від незнайомців.
  • Не довіряти інформації з глобальної мережі - дані у світовій мережі можуть бути розміщені з недостовірних джерел, у зв'язку з цим не слід покладатися на цю інформацію і вірити всьому, що написано в Інтернеті.
  • Спілкування з дитиною - батькам слід проявляти інтерес до віртуального життя дитини, обговорювати з ним його Інтернет-враження та інтереси, а також цікавитися знайомими, з якими юний користувач спілкується онлайн.

Дотримуючись цих правил, ви забезпечите безпечне використання Інтернету дітьми.


Ключові слова: безпечне перебування дітей в Інтернеті, дитина та Інтернет

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини