Громадські діячі погрожують Януковичу скасувати Євро-2012

- 18.08.2011 15:09
Громадські діячі погрожують Януковичу скасувати Євро-2012

Група відомих громадських діячів Франції повторно звернулися до президента України Віктора Януковича з вимогою негайно звільнити з-за ґрат екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Відповідне звернення надруковано у французькому виданні "Le Nouvel Observateur", повідомили  в прес-службі "Батьківщини".

Якщо президент Янукович не змінить свою позицію щодо несправедливого арешту Юлії Тимошенко", громадські діячі будуть вимагати від керівників Європейського союзу змінити політику щодо України, а також просити Міжнародну федерацію футболу відмовитися від проведення ЄВРО-2012 в Україні.

"За цим судовим процесом, пан президент, ховається черговий ганебний замах на основоположне право кожного громадянина, коли той відстоює свою честь у суді. Мова йде про неправильне рішення і огидний вчинок, який суперечить принципам будь-якого законодавства, Конституції і демократії, і крім того, загрожує серйозними наслідками для іміджу вашої країни у світі", - говориться в листі.

"З урахуванням того, які докладає зусилля Європейський Союз для поширення цінностей солідарності і терпимості, такий вчинок (арешт Тимошенко) ображає почуття кожного справжнього демократа", - відзначають вони.

Враховуючи це, громадські діячі Франції будуть представляти "дело Тимошенко" у Європейському суді з прав людини, інституті, який є невід'ємною частиною Ради Європи, а також в Суді Європейського Союзу.

Крім того, вони звернулися з офіційним закликом до верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон для того, щоб Євросоюз "переглянув статус України в сьогоденні і майбутньому".

"Якщо всього цього недостатньо, щоб змінити вашу позицію щодо цих несправедливих умов укладення вашій співвітчизниці, ми також будемо вимагати від Міжнародної федерації футболу відмовитися від майбутнього Чемпіонату Європи, який за домовленістю повинен пройти з 8 червня по 1 липня 2012 року на території вашої країни ", - говориться в листі Януковичу.

"Знайте ж, пан президент, що рішення про всі ці ініціативи не далося нам з легким серцем. Однак спостерігаючи пародію на правосуддя, на яку перетворився нинішній процес над Юлією Тимошенко, єдиний суд, який має вагу в очах кожного гуманіста і відповідає основним, на нашу думку, цінностей, це суд нашої совісті!", - резюмується в документі.


Ключові слова: проведення Євро-2012 в Україні під загрозою, Януковичу грозять відмінити Євро, суд над Тимошенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини