На фермі Брейвика знайшли вибухові пристрої

- 18.08.2011 12:37
На фермі Брейвика знайшли вибухові пристрої

Брейвик готував ще один масштабний теракт. На його фермі знайдено бомбу в півтори тонни

Норвезький терорист Андерс Брейвик, який влаштував 22 липня поточного року вибух у центрі Осло і розстріл людей на острові Утойя, готував ще один великий теракт з використанням вибухового пристрою.

Брейвик виготовив не одну, а дві бомби. Причому другий вибуховий пристрій було набагато потужніша першого.

Друга бомба була виявлена на орендованій Брейвиком фермі, розташованій в 40 км від Осло. Її вага оцінюється в 1-1,5 тонни, тоді як потужність вибухового пристрою, що терорист привів у дію в урядовому кварталі Осло 22 липня, важило 950 кг.

У зв'язку з цим слідчі припустили, що терорист хотів підірвати другу бомбу також в одному з людних кварталів норвезької столиці. В даний час вибухові речовини, виявлені в будинку Брейвика, знищені саперами.

Наприкінці липня поліція знищила склад вибухових речовин на фермі Брейвика, при цьому не надавши будь-яких подробиць про їх кількість і стан. 32-літній праворадикальний екстреміст орендував ферму за кілька місяців до теракту. За даними представників Національного центру сельхоззакупок Норвегії, він також придбав по інтернету в різних країнах Європи шість тонн азотних добрив, з яких, за даними слідства, і міг виготовити бомби.

Крім того, слідство встановило, що британець, який проживає в США, продав норвежцю на аукціоні eBay спеціальний костюм HazMat, загальновійськової захисний комплект, який одягають при гасінні пожеж або попаданні в зону дії токсичних елементів. Саме у цьому костюмі Брейвик і справляв сполучні реакції хімічних речовин для виробництва своєї бомби, яку, як стверджується, він створив на основі азотних добрив.

Як повідомлялось, 22 липня у Норвегії стався подвійний теракт. Спочатку в Осло у урядової будівлі прогримів потужний вибух, в результаті якого загинули вісім осіб. Через кілька годин на острові Утойя чоловік в поліцейській формі розстріляв учасників молодіжного табору правлячої Трудової партії, там загинули 69 осіб. Загальне число жертв склало 77 людей.

Поліція, яка прибула на острів через півтори години, заарештувала норвежця Андерса Брейвика, який зізнався в скоєному. Як з'ясувалося пізніше, він був прихильником праворадикальних поглядів і готував свої акції протягом декількох років. Свої ідеї Брейвик виклав у "маніфесті", який був оприлюднений їм за кілька годин до терактів. За його словами, він діяв у "порятунок Європи від ісламу".

В даний час Брейвик поміщений в одиночну камеру. Йому може загрожувати до 21 року в'язниці. Очікується, що чергове слухання в справі Брейвика пройде в п'ятницю, 19 серпня. У ході засідання буде слухатися запит прокуратури про продовження терміну затримання Брейвика в одиночній ізоляційної камері ще на чотири тижні.

Напередодні окружний суд Осло прийняв рішення зробити слухання закритими, щоб позбавити терориста можливості "рекламувати свої ідеї перед громадськістю і пресою". Крім того терористові не дозволили з'явитися на засідання в масонський фраку, як він хотів.

У неділю Андерс Брейвик в ході слідчого експерименту на острові Утойя показав норвезьким поліцейським, як саме він розстрілював людей 22 липня. Норвезька поліція у п'ятницю оголосила про пошуках відеокамери, на яку Андерс Брейвик нібито зняв розстріл підлітків на острові Утойя 22 липня.

12 серпня стало відомо, що слідчі, допрашивавшие норвежця Андерса Брейвика протягом 40 годин, прийшли до висновку, що він діяв один, проте фахівці з інформаційної безпеки вивчили його маніфест на предмет зашифрованих послань і знайшли посилання на урядові об'єкти.

9 серпня норвезький прокурор Пааль-Фредрік Крабі повідомив, що перед тим, як зробити подвійний теракт, норвежець Андерс Брейвик приймав наркотики.


Ключові слова: плани на теракти Брейвика, бомба на фермі Брейвика, норвезький терорист, Андерс Брейвик

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини