Рецепт №1 до Яблучного спасу - шарлотка
- 17.08.2011 17:38
Швидше за все, шарлотка - це одна з перших страв, які освоює будь-яка майбутня господиня. Але варто сказати, що шарлотка завдяки легкості приготування є ідеальним і улюбленим десертом для будь-кого.
Коли дозрівають яблука, практично в кожній сім'ї традиційно готують цей простий і незмінно смачний пиріг. А напередодні Яблучного Спасу шарлотка набуває неабиякої популярності.
Напевно, у кожної мами та бабусі є якийсь свій, особливий секрет, без якої шарлотка вийде "зовсім звичайною".
Одже, пропонумо вашій увазі рецепт класичної шарлотки, яка не залишить байдужим нікого!
Інгредієнти: 1 склянка цукру, 4 яйця, 1,5 кг зелених яблук, 1/4 ч. ложки кориці, 5 г вершкового масла, 30 г панірувальних сухарів, 1 склянка борошна пшеничного.
Спосіб приготування:
- Секрет пишної і ніжної шарлотки - це поділ білків і жовтків. З'єднати жовтки з цукром, збити.
- Окремо збити в пишну піну білки.
- З'єднати жовтки від білків.
- Додати корицю, поступово - борошно. Перемішати.
- Яблука вимити, очистити від шкірки, видалити серцевину. Частину нарізати маленькими кубиками і додати їх у тісто, частину нарізати скибками - вона потім знадобиться, щоби прикрасити пиріг.
- Форму обмазати вершковим маслом і посипати сухарями. Влити тісто у форму, зверху викласти по колу шматочки яблук.
Поставити шарлотку в розігріту духовку. Випікати протягом 40-50 хвилин при температурі 180˚ С.
Ароматний пиріг готовий!
Коментарі (0)
Другие новости:

- 05.09.2025 09:32

- 03.09.2025 09:27
- 01.09.2025 11:10

- 01.09.2025 10:06

- 01.09.2025 09:07

- 31.08.2025 10:51
- 30.08.2025 14:33

- 30.08.2025 14:27