Темні кола під очима - як їх позбавитись

- 16.08.2011 17:43
Темні кола під очима - як їх позбавитись

У 22 випадках зі 100 чоловіки, дивлячись на жінку, звертають увагу в першу чергу на її очі. І не дарма, адже очі - це дзеркало душі. А кому хочеться, щоб красива душа відбивалася в тьмяному дзеркалі в темній рамці? Адже краса очей визначається не тільки їх кольором і формою, але і станом століття. Нестача кисню, безсонні ночі, неправильний догляд за шкірою вік - все це призводить до утворення мішків і темних кіл під очима.

Шкіра навколо очей дуже ніжна і чутлива, а значить - вимагає особливого, ретельного догляду. Перш, ніж починати боротьбу з темними колами під очима, необхідно виявити причину їх появи.

Зазвичай темні кола під очима викликані надмірною пігментацією. Це посилюється ще і тим, що шкіра в цьому місці лежить в очній западині і перебуває в тіні. Однак є й більш серйозні причини їх появи:

  • внутрішні захворювання (у цих випадках місцеве лікування марно)
  • дуже тонка шкіра. З віком шкіра і підшкірної жирової шар стоншуються ще більше, і кровоносні судини стають помітніше.
    алергічні реакції на подразники, що знаходяться в повітрі і їжі
  • неправильно підібрана косметика
  • нестача заліза
  • зневоднення
  • брак сну
  • тривале перебування на сонці
  • довга робота за комп'ютером
  • куріння і вживання алкоголю (алкоголь порушує кровообіг, нікотин звужує судини).

Також темні кола можуть свідчити про підвищеної нервозності людини.

У зимовий час шкіра навколо очей може придбати блакитний відтінок - це явище легко пояснюється: під впливом холоду в області очей зникає підшкірний жир. Позбутися від цього неприємного фактору допоможе звичайний живильний крем: за 30 хвилин до сну нанесіть його на шкіру повік кінчиками пальців від чола до перенісся по нижньому віку. Однак потрібно пам'ятати, що надмірна кількість крему може викликати набряки під очима, тому видаліть надлишки серветкою.

Набагато ефективніше і правильніше позбутися спочатку від причини появи темних кіл під очима: стежити за раціоном харчування (обмежити споживання солі, а також гострої та жирної їжі), висипатися, більше часу проводити на свіжому повітрі, вести здоровий спосіб життя, вибирати косметику у відповідності з індивідуальними особливостями шкіри (тип шкіри, чутливість), а також ретельно змивати макіяж перед сном. Досить дієвим може виявитися споживання фруктів і ягід, багаті вітаміном С (зміцнює стінки судин) або використання сонцезахисного крему з коефіцієнтом захисту 15-20.

Застосування місцевих косметичних засобів теж може допомогти. У сучасній "індустрії краси" є безліч засобів, що допомагають позбутися від темних кіл під очима або замаскувати їх: креми, муси, гелі або тоніки. До їх складу зазвичай входять інгредієнти, які покращують циркуляцію крові та лімфатичної рідини: иглица, рускус, кола, кінський каштан, кропива.

Особливу увагу слід приділити косметичних засобів, до складу яких входить вітамін K - він допомагає зменшити темні кола під очима. Деякі дослідники запевняють, що ефективність вітаміну К посилюється присутністю в кремі вітаміну А.

На допомогу можуть прийти і засоби народної медицини. Маски, креми і компреси:

  • маска з картоплі: натерти сиру очищену картоплю на тертці. На 2 шматочки марлі викласти по 1 столовій ложці картопляної маси і покласти марлю на шкіру око на 15-20 хвилин. Після процедури нанести крем з вітамінами А і Е. Надлишки крему зняти ватним тампоном, змоченим в холодний чай.
  • горіховий крем: 25 грамів вершкового масла або маргарину розтерти з 2 ядерця волоського горіха. У суміш додати 1 чайну ложку лимонного, журавлинного або гранатового соку.
  • компрес з сиру: розтертий сир загорнути в марлю і прикласти до шкіри навколо очей на 10-15 хвилин
  • чайний компрес: змочити ватні тампони міцної заварці чорного або зеленого чаю і покласти на очі на 5-7 хвилин.

Ще одна неприємна проблема - мішки під очима.

Якщо темні кола можна тимчасово замаскувати тональним кремом, то припухлості приховати важче. Мішки під очима часто з'являються при неправильній роботі нирок (коли зайва рідина не виводиться з організму, а затримується в м'яких тканинах), після безсонної ночі, а також після плачу.

Іноді досить просто відпочити і поспати, але якщо час не дозволяє цього зробити, допоможуть народні засоби:

  • 1 чайну ложку шавлії залити 150 мл води. Настоювати 15 хвилин, процідити і розділити настій на 2 частини - одній половині дати охолонути, а іншу підігріти. На віки накладати поперемінно на 10 хвилин ватні тампони, змочені спочатку в гарячому, потім в холодному відварі.листя зеленої петрушки дрібно нарізати і прикласти до століть на 15 хвилин, накривши зверху вологим ватним тампоном.
  • змішати 2 столових ложки сметани і 1 чайну ложку розтертої зелені петрушки. Накласти на повіки на 15-20 хвилин і змити холодною водою.
  • відварити 1 картоплину, трохи остудити, розрізати і докласти на 20-30 хвилин до очей.
  • пакетик чорного або зеленого чаю (без смакових добавок, ароматизаторів) обдати окропом і покласти хвилин на 5 в морозилку, після чого на 10 хвилин покласти на очі.
  • невеликі шматочки льоду обернути поліетиленом і прикласти до шкіри під очима на 5 хвилин.

Жінка повинна бути бездоганною у всьому, і такі дрібні неприємності, як темні кола або мішки під очима, не повинні псувати її зовнішність. Адже краса–страшна сила, і ця сила тільки у ваших руках!


Ключові слова: темні кола під очима, синці під очима, шкіра під очима, повіки

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини