Ющенко відмовився прийти в суд у справі Тимошенко

- 15.08.2011 13:48
Ющенко відмовився прийти в суд у справі Тимошенко

Колишній президент України Віктор Ющенко відмовився прийти в суд, де розглядається справа колишньої голови уряду Юлії Тимошенко. Про це пише "Українська правда".

За відомостями видання, наприкінці минулого тижня в канцелярію Печерського суду, що розглядає справу, прийшов лист за підписом Ющенка. У листі він підтвердив свідчення у справі Тимошенко, які дав під час досудового слідства. Проте брати участь в судовому засіданні колишній президент (в справі він фігурує як свідок) відмовився.

Видання також відзначає, що за неперевіреною інформацією на листі стояла не особистий підпис Ющенка, а факсиміле, проставленное в офісі його партії "Наша Україна".

Про те, що Ющенко не йде в суд над Тимошенко, де його хочуть допитати як свідка, було відомо раніше. Правда, причина неявки суду була невідома. Суддя Родіон Кірєєв, який веде цю справу, зазначав, що повістки, надіслані Віктора Ющенка і ще деяких свідків, вручити не вдалося (як пояснив Кірєєв, за адресами, наявних у розпорядженні суду, "ці особи відсутні"). У зв'язку з цим, як писав "Комерсант. Україна", він доручив Генеральній прокуратурі встановити місцезнаходження даних осіб.

Днями прес–секретар Ющенка Ірина Ванникова заявила, що її шеф перебуває за кордоном і повернеться в Україну 15 серпня. За її словами, колишній президент виїхав за кордон 22 липня.

Віктор Ющенко, який під час "помаранчевої революції" був соратником Юлії Тимошенко, згодом посварився з нею. До кінця свого президентського терміну він відкрито протистояв їй, називаючи (як і лідера Партії регіонів Віктора Януковича) "московським проектом". Вже після відставки він неодноразово виступав з критикою на її адресу.

В той же час в очолюваної колишнім президентом "Нашій Україні" заявили, що Віктору Ющенку не варто виступати в суді над Тимошенко, поки її не звільнять з-під арешту. З відповідною заявою виступив глава центрального виконкому партії Сергій Бондарчук. З виступу соратника Ющенко випливає, що він стурбований репутацією колишнього президента. "Колишній президент і лідер помаранчевої революції не повинен стати іграшкою в руках влади, і своєю участю легітимізувати політичну розправу", - зазначив Бондарчук.

За інформацією "Української правди", у "Нашій Україні" пішли навіть далі: у президії партії, згідно джерелу, прийняли рішення, що взагалі жоден член НУ не повинен давати свідчення в суді над Тимошенко.

У свою чергу, український політолог Віктор Небоженко висловив думку, що колишній президент може все ж виступити в суді, якщо його суперницю "посадять в клітку" (мається на увазі клітина в залі засідань). "Для Ющенка дуже важливо давати свідчення в умовах, коли Тимошенко буде сидіти в клітці, що охороняється міліцією, - вважає експерт. - Тільки в таких умовах він, ймовірно, і погодився давати свідчення".


Ключові слова: Віктор Ющенко, Ющенко не прийде давати свідчення у суд, Ющенко не піде до суду

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини