Попкорн допоможе схуднути, а мармелад підтримає судини

- 12.08.2011 18:23
Попкорн допоможе схуднути, а мармелад підтримає судини

Дієтологи спростовують міфи про шкідливість улюблених нами продуктів

Без сумніву, брокколі, салати і ягоди дарують нам життєво важливі вітаміни і мінерали, але найчастіше корисну їжу ми ми не їмо на користь чогось шкідливого, але такого смачного. Нове дослідження не може не радувати: виявляється, у цих самих "шкідливих" продуктах є маса корисних елементів!

Попкорн. Багато хто і не здогадуються про те, що попкорн - це цільнозерновий продукт, який знижує ризик серцевих захворювань і раку. Всього 30 грам попкорну рівносильні за "корисності" порції коричневого рису або макаронів з цільного зерна. У попкорні міститься в три рази більше клітковини, ніж у насінні соняшника, що дозволяє довше зберігати відчуття ситості. Ця властивість попкорну добра і для крові: регулюється рівень цукру. У попкорні навіть є вітамін В, що дає нам енергію!

Думка фахівця. Світлана Бережна, дієтолог-гастроентеролог:

- Попокорн же робиться із зерен кукурудзи. У чистому вигляді вони дійсно корисні. Проблема в тому, що їдять попкорн, як правило, разом з не сильно дієтичними добавками: сіллю, цукром, з додаванням масла. А якщо готувати його самим в мікрохвильовій печі або на сковорідці, то дуже корисна страва вийде, яку можна використовувати в якості легкої вечері або гарніру до курки або індички, наприклад.

Арахісове масло. Улюблений продукт американців і ласощі для наших дітей - багате джерело мононенасичених жирів для серця. В арахісовому маслі мало насичених жирів і багато білка - це знову таки дозволить довше відчувати себе ситим. Фолієва кислота, що міститься в продукті, захищає від раку товстої кишки і хвороби серця.

Горіхи, як відомо, знижують запальні процеси в організмі і підвищують здоров'я кровоносних судин. Дослідження показали, що намазуючи арахісове масло на хліб п'ять разів на тиждень майже половину знижує ризик серцевого удару.

І зайвими кілограмами масло не загрожує - фахівці стверджують, що люди, навпаки, їдять менше після невеликого перекусу арахісовим маслом.

Джем і мармелад. Пектин - натуральний загусник, який використовується для готування всіляких джемів, варення і мармеладу, полегшує біль у горлі і запобігає запорам. До того ж ще і пригнічує ріст пухлин.

У 1 грамі мармеладу в двадцять разів більше антиоксидантів, ніж в склянці апельсинового соку! Тому він корисний сердечникам і гіпертонікам.

Правда, в джемах і мармеладі міститься багато цукру, тому зловживати ними не варто.

Думка фахівцяТамара Огієва, лікар-кардіолог:

- Ми нерідко рекомендуємо нашим пацієнтам замінювати здобні солодощі на фруктову пастилу, джеми, не дуже солодке варення. Особливо корисні для судин варення з апельсинових шкірок, малинове (саліцилова кислота в ньому діє на зразок аспірину, розріджує кров). А найкраще - варення-п'ятихвилинка або протерті ягоди з невеликою кількістю цукру - в них найбільше вітамінів.

Соус з хрону. Хрін належить до того ж сімейства хрестоцвітих, що і брокколі, брюссельська капуста. У хроні міститься велика кількість глюкозинолатов - сполук, що поліпшують травлення, функцію печінки і знижують зростання пухлин. Причому цих сполук у хроні в десять разів більше, ніж у брокколі!

В соусі з хрону багато магнію і заліза для енергії і кальцію для здорових зубів і кісток, а також антистресових вітамінів групи В. Високий вміст вітаміну С підвищує імунітет.


Ключові слова: корисні продукти харчування, спростування міфів про корисність продуктів харчування, дієтолог, думка дієтолога

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини