У Польщі люди вже почали відчувати нову хвилю кризи

- 10.08.2011 15:20
У Польщі люди вже почали відчувати нову хвилю кризи

Масовий розпродаж акцій на світових фондових ринках з початку серпня призвів до зменшення заощаджень польських громадян майже на 8,9 мільярдів доларів (1 долар = 2,8 злотих).

Про це пише 10 серпня польське видання Rzeczpospolita, якого журналісти підрахували збитки поляків від переоцінки вартості їхніх заощаджень, вкладених в різного роду інвестиційні інструменти.

За оцінками газети, більше 4 млрд доларів своїх заощаджень поляки втратили в приватних пенсійних фондах, майже 3 млрд на інвестиції в акції і близько 2 млрд на інвестиційних фондах.

Rzeczpospolita відзначила, що за шість торговий сесій Варшавської фондової біржі вартість  акцій польських компаній , які на ній котируються, зменшилася майже на 35 млрд доларів.

"Про масштаби переоцінки свідчить той факт, що коли восени 2008 року банкрутував Lehman Brothers, що дало початок найбільшої за останні 80 років світової фінансової кризи, вартість фірм у Варшаві за приблизно такий же час зменшилася на 8 млрд доларів", - написало видання.

Газета також зазначила, що подорожчання швейцарського франка до польського злотого збільшило в серпні заборгованість поляків за іпотечними кредитами на більш ніж 5 млрд доларів (франк, який перед самою кризою 2008 року коштував близько 2 злотих, а після нього в самій гострій фазі не перевищував рівень 3,5 злотих, вчора коштував більше 4 злотих, встановивши новий історичний рекорд).

За даними газети, іпотеку у франках взяли 700 тис. поляків з 1,5 млн, які купували житло із залученням банківського фінансування.

Як повідомляло джерело, з початку серпня на світових фондових майданчиках почався масовий розпродаж акцій та інших ризикованих активів через побоювання інвесторів щодо можливої другої хвилі світової кризи, причиною якої в цей раз може бути проблема з обслуговуванням боргів США і в Європі.

Нагадаємо, в кінці минулого тижня рейтингове агентство Standard & poor's вперше за всю історію США зменшило інвестиційний рейтинг країни з АА до АА+, що підсилило паніку серед інвесторів.

У ЄС вже заявили, що нова хвиля кризи, що вибухнула в світі, є більш масштабною, ніж у 2008 році. У США вже навіть встигли заявити, що доля Європи вирішена, а євро чекає крах.


Ключові слова: нова хвиля фінансової кризи, Польща у світлі нової економічної кризи, продаж ризикових активів

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини