Констянтин Грищенко не дав чіткої відповіді на питання Тимошенко

- 08.08.2011 18:15
Констянтин Грищенко не дав чіткої відповіді на питання Тимошенко

Печерський суд заборонив екс-прем'єру Юлії Тимошенко ставити питання нинішньому міністру МЗС Констянтину Грищенку як свідку у "газовій справі".

8 серпня, в ході допиту Грищенка між ним та Тимошенко виникла словесна перепалка щодо того, чи була необхідність схвалення урядом директив для підписання прем'єр-міністром газових угод.

Екс-прем'єр запитала, чи потрібно було аналогічне схвалення директив урядом на підписання Харківських угод 2010 року. Грищенко не дав чіткої відповіді. Тимошенко декілька разів ставила аналогічне запитання, після чого суддя Родіон Кірєєв, неодноразово знімаючи це питання, заявив, що підсудна вичерпала своє право на постановку питань до свідка.

Він заявив, що Тимошенко не реагує на зауваження з боку суду, ображає свідка, і тому суд передає право ставити запитання до Грищенка адвокатам Тимошенко.

Зі свого боку адвокат Тимошенко Юрій Сухов зазначив, що суд не має повноважень позбавляти підсудну права ставити запитання свідку.

Після цього суддя Кірєєв вкотре запитав у Тимошенко, чи має вона запитання до свідка по суті справи. Якщо, за його словами, таких запитань немає, то свої запитання може ставити захист підсудної.

У свою чергу підсудна відповіла, що вона має ще питання, однак поставить їх після того, як своє аналогічне право вичерпає її адвокат.

Як відомо, Печерський суд заарештував Тимошенко в п'ятницю, 5 серпня. Сьогодні, 8 серпня, Печерський районний суд двічі відмовився змінити для Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на не пов'язану з утриманням під арештом міру.

Нагадаємо, раніше уряд США висловив стурбованість з приводу арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і вимагав негайного її звільнення.

Затримання Тимошенко негативно оцінили також у Великобританії та Канаді.

Як відомо, Тимошенко обвинувачується у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. Стаття, яку їй інкримінують, передбачає до 10 років позбавлення волі.

Джерело : ТСН


Ключові слова: Грищенко- Тимошенко, питання Тимошенко, Тимошенко 8

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини