Перманентний макіяж: за чи проти?

- 08.08.2011 14:35
Перманентний макіяж: за чи проти?

Перманентний макіяж стає все популярнішим: спокуса "нафарбуватися" один раз на кілька років занадто велика. При цьому косметологи попереджають: ви ризикуєте! Наслідки невдалого татуажу усунути не так легко. Зважимо всі "за" і "проти".

Про татуювання людство дізналося досить давно, а про те, що таке перманентний макіяж, - тільки в кінці 20 століття. Завдяки винаходу американського косметолога О' Райлі, який в 1880 році придумав електричну машинку для створення татуювань, ми отримали можливість "наколювати" різноманітні малюнки. А потім почався процес "налаштування" цієї технології під перманентний макіяж.

Достоїнства

З'явилися спеціальні тонкі голки, абсолютно безпечні фарбувальні речовини і високошвидкісні машинки для виконання малюнків. Переваги очевидні: не треба більше побоюватися дощу, ми ходимо на пляж при повному параді, витрати на косметику зводяться до мінімуму. Після вечірки не потрібно змивати макіяж, можна цілуватися без ризику розписати обличчя коханого під хохлому. Навіть вранці ви виглядаєте приголомшливо! І, головне, цілком природно.

На користь перманенту говорять і цифри: сьогодні в світі працюють понад 15000 фахівців з косметичного татуажу, щомісяця через їхні руки проходять десятки тисяч клієнтів.

Привід для сумнівів

Але не все так безхмарно. Скарг на негативні результати стає все більше і більше. Відкриваються спеціальні відділення в клініках пластичної хірургії - для усунення наслідків невдалих операцій. Основні складнощі: інфікування тканин, алергічні реакції на пігменти або наркоз, шрами від татуажу. Причому часто провиною всьому зовсім не помилка лікаря або неякісне обладнання. Пацієнтка відчуває настільки сильне бажання перетворитися на красуню, що нехтує очевидними протипоказаннями, не дотримується рекомендацій лікаря і ігнорує застереження.

Вам категорично протипоказаний перманентний макіяж, якщо:
a. Навіть при невеликих травмах шкіри з'являються шрами
b. Ви алергік
c. Ваша шкіра має схильність до гіперпігментації

Методика виконання

Проводити процедуру нанесення татуажу має право тільки професійний лікар, краще всього хірург, який отримав спеціалізацію. В якості інструменту використовується електроголка: прилад з пульсуючою голкою, через яку подаються мікрочастинки пігменту. Щоб тонування вийшло більш інтенсивним, проколи роблять досить близько один до одного, саме тому і виникає потреба у анестезії. Найскладніше і важливе при накладенні перманентного макіяжу - правильна техніка введення. У це поняття входять необхідна глибина внесення пігменту, ідеальний характер ліній і рівномірність фарбування. Основне, звичайно, це глибина проколу - вона контролюється тільки рукою майстра. Тому вибір справжнього професіонала, який і буде виконувати татуаж, є першочерговим завданням.

Тимчасовий фактор

Щоб зробити перманентний макіяж однієї брови, буде потрібно близько 40 хвилин. Відразу після завершення процедури шкіра червоніє і набрякає - це цілком природно. Набряк може триматися до трьох діб, як при звичайному порізі або інший несерйозній травмі. Неприємних відчуттів татуаж не приносить. Трохи помітніша припухлість після нанесення підводки на вічні контур губ: шкіра в цих областях більш чутлива. Через два тижні після "фарбування", якщо вам хочеться досягти більш інтенсивного кольору, процедуру можна повторити. Знову ж до цього часу остаточно вирішиться, як шкіра реагує на пігментування. Якщо татуаж виконано правильно, він може протриматися близько п'яти років. Але потрібнийо догляд, адже пігменти вигорають на сонці і виводяться організмом, так що поступово відтінки почнуть бліднути. Корекційні процедури здійснюються раз на рік.

Найпопулярніший татуаж

Найчастіше в салонах роблять татуаж брів. Це, до речі, сама безпечна процедура! Шкіра в області брів зазвичай неаллергенна і легко переносить втручання (це знайомо тим, хто пробував воскову депіляцію). На другому місці - корекція контуру губ. Дуже багато жінок прагнуть домогтися інтенсивного темно-рожевого відтінку. Він виглядає благородно і елегантно, але... уявіть, що ви захочете надягти яскраво-помаранчеву сукню. Цикламеновый тон практично неможливо замаскувати. Тому, якщо зважитеся на татуаж губ, зупиніться на природному рожевому кольорі. Адже цю "помаду" вам носити не один рік! Слід бути обережнішими і з підведенням вік: переконайтеся, що фахівцю можна довіряти! Страшно уявити, що станеться, якщо його рука затримтить. Попросіть фотокаталог з результатами татуажу, причому вибирайте клініки з ім'ям. Перед процедурою зробіть тест на алергічні реакції.

Обережно!

Тверде "ні" варто сказати татуажу щік - штучному рум'янцю. По-перше, коли ви будете червоніти (від морозу або збентеження), щоки придбають яскраво-червоний колір, немов у вас алергія або роздратування. По-друге, якщо рум'янець вийде з моди, вам доведеться маскувати його значною кількістю тонального крему. А по-третє, шкіра щік чуйно реагує навіть на невелике зниження або збільшення ваги. Та рум'янець може виявитися не на місці. Словом, косметологи і візажисти всього світу стверджують: щоки краще тонувати самостійно, за ситуації, а не покладатися на ін'єкції.

На крайній випадок

Хочеться вірити, що ці поради нікому не знадобляться, але все ж... якщо ви незадоволені перманентним макіяжем, зневірятися не варто: існують способи його видалити. Найпопулярніший - метод пілінгу і мікродермабразії. Завдяки інтенсивному відновленню шкіри, яке і викликають ці процедури, пігмент швидше виводиться і блідне. На жаль, лінію вздовж вій таким чином знищити не вдасться. На цей випадок залишаються лазерне шліфування і фотоомолодження. Якщо татуаж був зроблений за допомогою натуральних пігментів (які "живуть" по тим самим законам, що і  вироблені організмом), фотоспалах зруйнує його так само, як і місце, що залишилося після гіперпігментації.


Ключові слова: перманентний макіяж, татуаж обличчя, макіяж на роки

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини