США, Канада, Великобританія, Польша та Франція стурбовані арештом Тимошенко

- 07.08.2011 15:11
США, Канада, Великобританія, Польша та Франція стурбовані арештом Тимошенко

У Канаді 8 серпня відбудеться мітинг на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це повідомили в прес-службі БЮТ.

Акція відбудеться в Торонто о 18:30 за місцевим часом перед українським консульством. Крім того, МЗС Канади висловило свою стурбованість щодо ситуації з арештом Тимошенко.

"Канада стурбована очевидними політичними переслідуваннями, а зараз і арештом Юлії Тимошенко", - сказано в коментарі голови МЗС Канади Джона Берда, опублікованому на сайті відомства.

За словами голови канадського МЗС, поява політичного впливу на судові процеси підриває верховенство закону.

"Канада закликає Український уряд посилити судову незалежність і продовжить спрямовувати зусилля на побудову мирного, демократичного і забезпеченого суспільства в Україні", - зазначив Берд.

Стурбованість з приводу затримання тимошенко також висловив заступник голови МЗС Великобританії Алістер Берт.

"Я був дуже стурбований ситуацією із затриманням українського опозиційного політика Юлії Тимошенко 5 серпня. Я закликаю українську владу дотримуватися найвищих демократичних стандартів, в тому числі що стосуються дотримання прав людини, закону і забезпечення незалежного, прозорого і справедливого судового процесу. Вони - передумови для більш близької інтеграції України з Євросоюзом", - зазначив заступник голови МЗС Великобританії.

Нагадаємо, раніше уряд США висловив стурбованість з приводу арешту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і вимагав негайного її звільнення.

"Арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стурбувало міжнародне співтовариство щодо застосування верховенства права в Україні і ще більше додало подіям виду політично мотивованих переслідувань", - зазначається у повідомлення посольства США в Україні.

Франція глибоко стурбована арештом екс-прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО.Про це йдеться у спеціальній заяві Міністерства закордонних справ Франції. Франція глибоко стурбована арештом ТИМОШЕНКО. У нас викликають сумніви мотиви цього судового процесу», - йдеться у документі. «Зокрема, нам здається, що не було забезпечено право на захист», - зазначають у МЗС Франції.«Як ми неодноразово наголошували, повага до верховенства права є ключовим елементом побудови партнерства між Францією, Європейським Союзом та Україною», - наголошується у заяві.

Президент Європарламенту Єжи Бузек стурбований у зв'язку з ув'язненням українського екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це політик заявив в п'ятницю, 5 серпня, в Брюсселі.

"Я стурбований новинами про рішення суду затримати колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Контекст і умови створюють стурбованість щодо політичної природи цього рішення, а також застосування верховенства права в Україні", - заявив Бузек.

За матеріалами: ТСН


Ключові слова: міжнародна реакція на арешт Тимошенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини