Як правильно зварити кукурудзу?
- 05.08.2011 16:49Здавалося б, все простіше простого. Але кілька маленьких секретів зроблять улюблену їжу ще смачніше.
Як вибирати кукурудзу? Намагайся купувати кукурудзу в загорнутому листям качані. Листи повинні бути свіжими і зеленими. Зерна не повинні бути білястими або темно-жовтими, в ідеалі - злегка жовтуватими. Така кукурудза буде солодкої на смак, з повним вітамінним і мінеральним складом. Якщо зерна темно-жовті, то, швидше за все, така кукурудза буде жорсткою навіть після тривалої варіння.
У чому варити? Краща посуд для приготування кукурудзи - глибока і товстостінна. Це може бути чавунець або казан, обов'язково з кришкою, яка буде щільно закривати посуд. Також можна скористатися скороваркой.
Як варити? Способи закладання кукурудзи в казан можуть бути різними:
- Неочищені качани укладають у казан так, щоб їх можна було залити водою на 3-5 см зверху.
- На дно казана укладають листя від кукуузы, на них кладуть очищені качани, зверху закривають листям (бажано, щоб кукурудза не стикалася із стінками казана).
Варити кукурудзу слід на помірному вогні до м’якості зерен. Готовність можна перевірити, проштрикнув початок вилкою. Можна відламати зернятко і спробувати його на м'якість. До речі, варіння в солоній воді робить кукурудзу твердою. Краще варити її в чистої або злегка подсахаренной воді, а підсолити вже після.
Як подавати? Подавати варену кукурудзу краще з жару. Вийняти качани кукурудзи з каструлі, дати трохи стекти воді, якщо кукурудза варилася неочищеної - звільнити від листя. Потім натерти початок крупною сіллю, викласти на підігріту тарілку і подавати до столу. Іноді кукурудзу перед подачею натирають вершковим маслом. Запіканка кукурудза не так смачна, як свіжозварена, тому краще готувати її безпосередньо перед їжею.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 16.04.2024 10:32
- 16.04.2024 10:09
- 15.04.2024 13:56
- 05.04.2024 11:23
- 01.04.2024 13:10
- 01.04.2024 12:58
- 01.04.2024 12:48
- 27.03.2024 13:03
- 25.03.2024 11:19
- 24.03.2024 09:07