5 секретів смачного варення

- 04.08.2011 16:37
5 секретів смачного варення

Основні принципи, маленькі секрети та хитрості приготування варення, вироблені поколіннями кулінарів, актуальні і донині.

1. Вибираючи посуд для приготування варення, постарайся звернути свою увагу на глибокі і широкі тази або каструлі з міді, алюмінію або нержавіючої сталі. Найкращими у всі часи вважалися мідні тази для варення із зручною довгою ручкою. Варення в такому тазу готується швидко, що допомагає зберегти колір і аромат ягід. Однак важливо стежити, щоб на внутрішній поверхні такого тазу не утворювалося зеленого нальоту шкідливих для здоров'я окислів міді. Тази і каструлі з алюмінію та нержавіючої сталі цього недоліку позбавлені. А ось від використання емальованого посуду краще утриматися, надто велика ймовірність того, що варення пригорить і буде абсолютно зіпсовано.

2. Ягоди і фрукти для варення намагайся вибирати найкращі і свіжі. Звичайно, ідеальними ягодами для приготування варення можуть бути тільки ті ягоди, які були зібрані в день варіння, але, на жаль, це не доступно всім. Купуючи ягоди на ринку або в магазині, постарайся віддавати перевагу місцевим плодам. Такі ягоди і фрукти проробляють набагато більш короткий шлях до нашого столу, а значить, набагато краще зберігають всю повноту смаку і аромату. Більшість ягід і фруктів краще брати не цілком зрілими, а ось вишню й зливу вибирай абсолютно стиглу. Уважно стеж, щоб ягоди не мали ніяких видимих дефектів, пошкоджень, темних плям, помятостей. Не забудь понюхати ягоди перед покупкою, адже чим більш яскравим і виразним буде аромат свіжих плодів, тим більш смачним і запашним вийде варення.

3. Для того щоб приготувати по-справжньому смачна та красива варення, передусім слід правильно приготувати цукровий сироп. Адже тільки на добре приготовленому сиропі можна зварити варення найкращої якості, таке варення буде мати чистий, прозорий сироп і цілі, красиві і ароматні ягоди. Зварити такий сироп зовсім не складно. Візьми 1 кг цукру, даси в таз для приготування варення, додай ½ склянки чистої води і доведи до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання злегка збав вогонь, припини помішування і варі сироп, лише злегка похитуючи таз, намагаючись не допускати карамелізації. Сироп буде повністю готовий, коли він стікає з опущеною в нього ложки товстої тягучою струмком. Ягоди, зварені в такому сиропі, чудово зберігають свою форму.

4. Під час варіння варення на його поверхні обов'язково утворюється піна, яку необхідно видалити, адже ця піна не лише псує зовнішній вигляд страви, але й може стати причиною передчасного скисання. Однак не слід поспішати і намагатися видалити піну відразу ж, як тільки вона з'явилася. Перед самим закінченням варіння дай варенью закипіти як можна більш сильно і відразу ж зняти з вогню, потім почекати кілька хвилин, поки осядуть ягоди. Ось тепер сміливо бери в руки шумовку і акуратно жени всю наявну піну. Такий спосіб дозволить найбільш ретельно видалити навіть найменші залишки піни, при цьому не пошкодивши ягід, і, що теж важливо, заощадить час і сили.

5. Не менш важливо й правильно відстежити закінчення процесу варіння. Адже недоварене варення може заграти або скиснути, а переварене обов'язково засахариться не зможе порадувати яскравим смаком і ароматом. Для того щоб правильно визначити момент, коли варення вже повністю готова, достатньо скористатися простими порадами. Варення готове, коли піна не розходиться по краях тазу, а збирається ближче центру. У готовому варення ягоди рівномірно розподіляються в сиропі, а не збираються біля поверхні. Крапля сиропу готового варення, поміщена на блюдце, не розтікається, а зберігає свою форму. Якщо всі ці ознаки збіглися, швидше знімай ваше варення з вогню, воно вже повністю готове. 


Ключові слова: поради для приготування варення, як правильно варити варення

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Ученые дали название современному периоду времени Последние 4200 лет развития нашей планеты международная геохронологическая комиссия решила выделить в отдельный период истории
- 19.07.2018 17:47
Двох буковинців спіймали за зберігання наркотиків Операція «Мак 2018»: поліція Буковини активно продовжує вживати заходів, щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.
- 19.07.2018 17:14
Дальнобойщик прокатил на капоте инспектора Под Черновцами, в районе села Магала Новоселицкого района произошел странный инцидент
- 19.07.2018 16:26
Доказательства вмешательства РФ в американские выборы есть у Facebook Ранее президент США Дональд Трамп заявлял о том, что у США нет доказательств вмешательства РФ
- 19.07.2018 15:22
Улицу Заньковецкой перекрыли движение транспорта Движение автомобильного транспорта в Черновцах в ближайшее время будет ограничено на улице Марии Заньковецкой, как отмечают
- 19.07.2018 14:15
Маршрутки №37 и 38 не ходят в Черновцах Автобусы маршрутов №37 и №38 временно не обслуживаются, как сообщил частный перевозчик Олег Огородник.
- 19.07.2018 12:44
Искусственное мясо выйдет в массовое производство с 2021 года В 2013 году был представлен первый в мире бургер с котлетой из говядины, полученной в лаборатории
- 19.07.2018 12:12
В ОБСЕ стартует расследование из-за утечки данных в РФ В СММ ОБСЕ стартует внутреннее расследование касаемо подозрений о шпионстве и утечке данных из организации
- 19.07.2018 11:46
В Украине заработали автоматы по обмену валют В аэропорту Борисполь появились два первых аппарата по обмену валюты. Машины отмечены брендом RwS bank.
- 19.07.2018 11:26
Ryanair отменили более 600 рейсов Из-за угрозы забастовок бортпроводников в Испании, Португалии и Бельгии авиаперевозчик-лоукостер Ryanair
- 19.07.2018 11:11

Всі новини