5 секретів смачного варення

- 04.08.2011 16:37
5 секретів смачного варення

Основні принципи, маленькі секрети та хитрості приготування варення, вироблені поколіннями кулінарів, актуальні і донині.

1. Вибираючи посуд для приготування варення, постарайся звернути свою увагу на глибокі і широкі тази або каструлі з міді, алюмінію або нержавіючої сталі. Найкращими у всі часи вважалися мідні тази для варення із зручною довгою ручкою. Варення в такому тазу готується швидко, що допомагає зберегти колір і аромат ягід. Однак важливо стежити, щоб на внутрішній поверхні такого тазу не утворювалося зеленого нальоту шкідливих для здоров'я окислів міді. Тази і каструлі з алюмінію та нержавіючої сталі цього недоліку позбавлені. А ось від використання емальованого посуду краще утриматися, надто велика ймовірність того, що варення пригорить і буде абсолютно зіпсовано.

2. Ягоди і фрукти для варення намагайся вибирати найкращі і свіжі. Звичайно, ідеальними ягодами для приготування варення можуть бути тільки ті ягоди, які були зібрані в день варіння, але, на жаль, це не доступно всім. Купуючи ягоди на ринку або в магазині, постарайся віддавати перевагу місцевим плодам. Такі ягоди і фрукти проробляють набагато більш короткий шлях до нашого столу, а значить, набагато краще зберігають всю повноту смаку і аромату. Більшість ягід і фруктів краще брати не цілком зрілими, а ось вишню й зливу вибирай абсолютно стиглу. Уважно стеж, щоб ягоди не мали ніяких видимих дефектів, пошкоджень, темних плям, помятостей. Не забудь понюхати ягоди перед покупкою, адже чим більш яскравим і виразним буде аромат свіжих плодів, тим більш смачним і запашним вийде варення.

3. Для того щоб приготувати по-справжньому смачна та красива варення, передусім слід правильно приготувати цукровий сироп. Адже тільки на добре приготовленому сиропі можна зварити варення найкращої якості, таке варення буде мати чистий, прозорий сироп і цілі, красиві і ароматні ягоди. Зварити такий сироп зовсім не складно. Візьми 1 кг цукру, даси в таз для приготування варення, додай ½ склянки чистої води і доведи до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання злегка збав вогонь, припини помішування і варі сироп, лише злегка похитуючи таз, намагаючись не допускати карамелізації. Сироп буде повністю готовий, коли він стікає з опущеною в нього ложки товстої тягучою струмком. Ягоди, зварені в такому сиропі, чудово зберігають свою форму.

4. Під час варіння варення на його поверхні обов'язково утворюється піна, яку необхідно видалити, адже ця піна не лише псує зовнішній вигляд страви, але й може стати причиною передчасного скисання. Однак не слід поспішати і намагатися видалити піну відразу ж, як тільки вона з'явилася. Перед самим закінченням варіння дай варенью закипіти як можна більш сильно і відразу ж зняти з вогню, потім почекати кілька хвилин, поки осядуть ягоди. Ось тепер сміливо бери в руки шумовку і акуратно жени всю наявну піну. Такий спосіб дозволить найбільш ретельно видалити навіть найменші залишки піни, при цьому не пошкодивши ягід, і, що теж важливо, заощадить час і сили.

5. Не менш важливо й правильно відстежити закінчення процесу варіння. Адже недоварене варення може заграти або скиснути, а переварене обов'язково засахариться не зможе порадувати яскравим смаком і ароматом. Для того щоб правильно визначити момент, коли варення вже повністю готова, достатньо скористатися простими порадами. Варення готове, коли піна не розходиться по краях тазу, а збирається ближче центру. У готовому варення ягоди рівномірно розподіляються в сиропі, а не збираються біля поверхні. Крапля сиропу готового варення, поміщена на блюдце, не розтікається, а зберігає свою форму. Якщо всі ці ознаки збіглися, швидше знімай ваше варення з вогню, воно вже повністю готове. 


Ключові слова: поради для приготування варення, як правильно варити варення

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Где купить или взять на прокат новогодние костюмы в Черновцах Декабрь - самая горячая пора для новогодних утренников, елок и тематических вечеринок для
- 15.12.2017 18:19
В сквере в Черновцах обнаружен труп 15 12 2017 В Черновцах в сквере рядом с одной из школ нашли бездыханное тело, лежавшее на скамье.
- 15.12.2017 15:36
Особливості оподаткування спадщини та подарунків Відповідно до норм Цивільного кодексу України спадкуванням є перехід прав та обов’язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).
- 15.12.2017 13:26
США заявили о готовности создания коалиции против Ирана США намерены создать международную коалицию для противостояния Ирану. Об этом на пресс-конференции 14 декабря заявила постоянная представительница Вашингтона в ООН Никки Хейли.
- 15.12.2017 11:50
Боевики провели зачистки в Моспино Координатор группы Информационное сопротивление Дмитрий Тымчук сообщил, что боевики на Донбассе осуществили серию зачисток,
- 15.12.2017 11:18
ДТП на Сторожинеччине 14 12 2017 Вечером четверга, 14 декабря, в селе Панка Сторожинецкого района, произошла серьезная авария.
- 15.12.2017 10:51
В МВФ озвучили требования для очередного транша По словам исполняющего обязанности главы НБУ Якова Смолия, уже в конце января 2018 года в Киев ожидается приезд новой миссии МВФ. С
- 15.12.2017 10:23
Красная рыба защитит вас от инсультов Красная рыба крайне полезна для организма, и диетологи рекомендуют ее включать в рацион несколько раз в неделю, в крайнем случае -
- 15.12.2017 09:29
Когда Маланка фест 2018 в Черновцах В Черновцах традиционный фольклорно-этнографический фестиваль Маланка-Фест состоится 15 января 2018 года.
- 15.12.2017 09:08
Большая семерка выразила поддержку НАБУ Послы стран G7 высказали свою поддержку Национальному антикоррупционному бюро Украины. По мнению стран Большой семерки, для будущего
- 14.12.2017 16:06

Всі новини