Відміна дефолту США не врятувала світові ринки

- 03.08.2011 15:17
Відміна дефолту США не врятувала світові ринки

Рішення проблеми з рівнем держборгу США на вселило інвесторам оптимізму. Їх турбують перспективи світової економіки, що змушує відмовлятися від акцій на користь в тому числі "надійних" держоблігацій США.

Ухвалення закону про підвищення граничного рівня боргу в США не допомогли поліпшити настрій інвесторів. Їх турбує стан світової економіки. Довго нараставшие побоювання переросли в масові продажі акцій, які почалися в Азії, набрали обертів на європейських сесіях і досягли кульмінації на торгах в Нью-Йорку, пише The Wall Street Journal. У середу азіатські фондові майданчики продовжили падіння слідом за американськими індексами. Nikkei, Hang Seng і Topix втратили по ходу торгів близько 2%, повідомляє BBC.

Після того, як ситуація у Вашингтоні навколо підвищення боргового стелі нормалізувалася, ринки звернули увагу на проблеми світової економіки, яка все сильніше демонструє ознаки погіршення. В останні тижні статистика свідчить про те, що тимчасове ослаблення підйому в багатьох регіонах світу в другому кварталі виявляється більш стійким і тривалим, ніж багато дослідників. Черговий звіт про несподіване скорочення споживчих витрат у США в липні змушує інвесторів переглянути свої очікування щодо впевненого підйому в другому півріччі. У п'ятницю очікується несприятлива статистика по американському ринку праці США.

Побоювання інвесторів викликає зокрема те, що при несприятливому стан економіки скоротити величезне борговий тягар і США, і Європі буде дуже важко.

І хоча рішення питання про стелі держборгу в США розвіяло головні побоювання інвесторів з приводу дефолту, перспектива зниження американського кредитного рейтингу по-, як і раніше висить над ринком. Агентство moody's Investors Service увечері у вівторок повідомило, що збереже вищий кредитний рейтинг США AAA, але з негативним прогнозом. Потенційним приводом до зниження рейтингу можуть стати низькі показники економічного зростання. Fitch Ratings і Standard & poor's також можуть переглянути оцінку боргу США.

На тлі негативних настроїв індекс Dow Jones у вівторок втратив 265 пунктів (2,2%), продемонструвавши падіння за підсумками восьмий поспіль торгової сесії - це найдовша "червона" серія за майже три роки, з часів фінансової кризи-2008. Втративши у вівторок 2,56%, індекс Standard & poor's 500 пішов у мінус за показником динаміки за 2011 рік (-0,29%).

У Європі італійські та іспанські боргові ринки продовжують падіння прибутковості облігацій ростуть. Також великі втрати несуть акції європейського банківського сектора.

Інвестори шукають надійні варіанти вкладень - зростає попит і ціни на американські й німецькі зобов'язання. В результаті їх дохідність знизилася до рекордно низького рівня з листопада минулого року і становила вчора 2,62% по 10-літнім американських казначейських облігацій і 2,4% за німецькими.

У Великобританії прибутковість 10-літніх золотообрізних облігацій впала до рекордного мінімуму в 2,77%. Золото відзначило новий рекордний максимум на позначці 1641,9 долара за унцію.

На європейських ринках все менше ентузіазму з приводу досягнутого два тижні тому угоди про новий пакет допомоги для Греції. Воно повинно було зміцнити впевненість у тому, що Італія і Іспанія будуть застраховані від поширення наслідків кризи. Але скептицизм наростає, багато хто побоюється, що досягнутих домовленостей недостатньо для кардинального вирішення питання.

На європейських ринках жартують, що прийнятого лідерами єврозони липневого пакету заходів достатньо тільки для того, щоб можна було піти в серпні у відпустку. "Боюся, що коли всі повернуться з відпочинку, ситуація знову вибухне", - прокоментував в інтерв'ю The Wall Street Journal директор компанії Lombard Street Габріель Стейн (Gabriel Stein).

Масові продажі на італійському борговому ринку накрутили прибутковість облігацій. В середині Європейського торговельного дня за італійських госбондам вона становила 6,15%, з іспанським - більш 6,33%. Спред до аналогічних паперів Німеччини досяг 3,7-3,8 процентного пункту.

"Італія і Іспанія вичерпають запаси готівки у вересні і лютому відповідно, якщо втратять доступ до ринкового фінансування", - попереджали раніше стратеги JP Morgan Chase & Co. Портфельний керуючий в Legal & General Джонатан Жмут також сумнівається в довгостроковій платоспроможності цих двох країн: "Я не думаю, що Італія і Іспанія зможуть здійснювати фінансування при поточних рівнях прибутковості [своїх держоблігацій]. І, враховуючи, що ЄЦБ, швидше за все, буде утримувати свої ставки, я турбуюся, що ці країни не будуть рости так, щоб зменшити свої борги". 


Ключові слова: світові ринки, відміна дефолту в США, крах європейської економіки, що буде з євро

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини