В Україні поза законом виявилися коньяк, віскі і вино

- 26.07.2011 15:16
В Україні поза законом виявилися коньяк, віскі і вино

Завдяки новим нормам Податкового кодексу в Україні на законних підставах не можна продати жодної пляшки витриманого коньяку, віскі, і вина, випущених до 2011 року.

Половина елітного імпортного алкоголю в країні опинилася в нелегальному становищі. З початку місяця податківці почали застосовувати норму Податкового кодексу, згідно з якою дата випуску продукції повинна збігатися з датою випуску акцизних марок.
Виходить, сьогодні на законних підставах не можна продати жодної пляшки витриманого коньяку, з полиць повинен бути вилучений весь віскі, потрібно забути про будь-які вина, випущені до 2011 року. Мінімальний термін витримки віскі та коньяку - три роки, столового вина - рік, марочного - два", - пише Комерсант-Україна.

"У витримці не потребують тільки горілка і українські вина нижнього цінового сегмента",- неофіційно сказав один з імпортерів.

За оцінками імпортерів, річний обсяг ввезення елітного алкоголю оцінюється в 1 млрд грн. Лише половина цієї продукції випущена в поточному році.

Норма, що вимагає збіги дат розливу та випуску марки, міститься в ст. 226 п. 9 Податкового кодексу, який набрав чинності з початку цього року. Її невиконання карається конфіскацією і штрафом у розмірі 100% вартості продукції.

Постачальники не очікували, що податківці будуть трактувати норму і по відношенню до дорогого імпортного алкоголю.

"Норма приймалася для того, щоб вітчизняні виробники не клеїли на продукцію цього року більш дешеві торішні марки, випущені ще до підвищення акцизу",- говорить менеджер з імпорту компанії "Вінфорт" Павло Глазов.

Тим часом податківці не вважають за потрібне зменшувати перевірки.

"Закон є Закон, і його потрібно виконувати. Якщо імпортери знали, що ввозитимуть алкоголь 2005 року, то вони ще тоді повинні були потурбуватися про те, щоб купити марки. А зараз невідповідна марка може зацікавити силові відомства",- розповіли в ДПС.

Яким чином податкова та імпортери будуть виходити із ситуації, поки неясно.

"Імпортери компенсують нам виписані штрафи, але продукція опечатана",- говорить співвласник мережі "Фуршет" Ігор Баленко.

У ДПС відзначають, що якщо імпортерам щось не подобається, то вони можуть оскаржити дії фіскального органу в суді. Однак, самі імпортери на суди не розраховують.

Як розповів президент торгово-промислового союзу Андрій Близнюк, його організація буде пропонувати парламенту внести в Податковий кодекс поправку, згідно з якою дата випуску марки повинна збігатися з датою виробництва, а з датою ввезення. Можливо, ця ініціатива буде розглянута у вересні спільно з іншими готуються зараз поправками до кодексу.

Як повідомлялося, виробництво горілки, лікерів і наливок, а також пива в Україні в 2011 році істотно скоротилося в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, повідомили в Держстаті.

За даними відомства, в цей період виробництво горілки, інших міцних спиртних напоїв скоротилося 25,6%, з 11,7 млн дал до 8,7 млн дал; лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок, інших спиртних напоїв - на 9%, з 3,3 млн дал до 3 млн дал; пива солодового, включаючи безалкогольного пива і пива з вмістом алкоголю менше 0,5%, - з 81,7 до 81,2 млн дал.

В той же час, виробництво коньяків показали позитивну динаміку зростанням на 37,5% - з 0,8 млн. дал до 1,1 млн дал.


Ключові слова: алкогольні напої поза законом, імпортний алкоголь, норми Податкового кодексу, випущені до 2011 вина

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини