Чому не можна їсти після 18 годин

- 25.07.2011 14:41
Чому не можна їсти після 18 годин

У більшій частині рекомендацій по схудненню присутній рада: Не їжте після 18 годин!". Чому і хто це озвучив? Більшість людей про це нічого не знає, просто бездумно, з фанатичною вірою виконує "рекомендацію".

Чи можна їсти після 18 часов.А як же йдуть справи насправді? Чи вірно твердження биоритмологов, що людський організм активний від сходу до заходу сонця, і що за цим же принципом слід будувати харчування?

І як же тоді живуть жителі країн з жарким кліматом, які сплять частину ночі і частину дня? І, якщо людина "істота денний", то як щодо жителів Півночі, у яких під час полярної ночі сонце не піднімається над горизонтом протягом від 23 діб до півроку? Вони сплять всю полярну ніч або поголовно хворіють через неможливість жити "по денному циклу"?

І чому останній термін, коли можна харчуватися, саме 18 годин? Зазвичай це намагаються співвіднести з часом заходу сонця, але при чому тут сонце? Влітку сонце заходить пізніше, взимку - раніше, тому ця цифра, швидше за все, просто середнє арифметичне для всіх часів року. Чого коштують такі "середні цифри", ми можемо повсюдно спостерігати, наприклад, в таблицях розрахунку ідеального ваги: для людей тонкокостного астенічного типу статури наведений у таблицях ідеальний вагу, найчастіше, буде надлишковий, а для ширококостных гиперстеников - недостатній.

Головний доказ того, що биоритмологи в цьому плані не зовсім коректні, полягає в тому, що вони повністю ігнорують поділ людей на типи: "жайворонків" (повністю відповідних ідеалу, описаному биоритмологами), "сов" (у яких період найбільшої активності настає ввечері-вночі) і "голубів" (легко приспосабливающихся під будь-який ритм життя). Подивіться - абсолютна більшість методик схуднення ідеально підходять саме "жайворонків"! Це вони прокидаються в 6 ранку бадьорими і відпочивши, вдень активно працюють, о 18 годині вечеряють десять лягають спати. А на "сов" ці системи і дієти практично ніколи не спрацьовують (або ж спрацьовують зі знаком "мінус").

Розглянемо день з життя людини-"сови":
Після пробудження вранці або вдень), незалежно від того, виспався він чи ні (хоча частіше - друге), "сова" не має ніякого підйому душевних і фізичних сил. Його організм ще спить, тому:
а) Заняття фізичними вправами з ранку переносяться їм дуже важко; часто після таких занять людина відчуває себе розбитим і втомленим.
б) За логікою більшості методів схуднення, перший прийом їжі повинен бути щільним. У "сови" з ранку майже завжди немає апетиту, але він сумлінно "заправляється" (тому, що "так треба", так і ввечері адже вже не співаєш!).

Результат: непроснувшийся організм буде переробляти їжу мляво (приблизно так само, як якщо б людина поїв незадовго до сну), тому частина з'їденої їжі буде перетворюватися в жир і складуватися в жирові депо.

Йдемо далі: днем "сова" часто нормально поїсти не може (робота), і далеко не кожному вдається прийти з роботи додому до 18 годин. Тобто нерідко людина залишається практично без обіду і взагалі без вечері. Тут ніякі дієти не потрібні, і так без їжі добу. Увечері в організмі "сови" відбувається все те ж, що у "жайворонка" вранці: всі системи організму виходять на межі своїх можливостей, прокидається вовчий голод. Організм вимагає їжі, шлунок виділяє максимум соку... а їжі немає і не буде! Шлункова кислота починає роз'їдати стінки шлунка, от і початок виразки.

Ми згодні - нормальний проміжок часу після останнього прийому їжі до сну складає близько 4 годин; у людини-"сови", який лягає спати мінімум до 0 годин, якщо він не поїв після 18, цей проміжок становить від 6 годин. А якщо до цього додати практично повна відсутність обіду і вечері, і те, що період "голодування" припав на найактивнішу час... Організм з ще більшою силою почне мстити людині зайвими кілограмами.

На доказ цього найпростіший приклад: спробуйте знайти хоча б однієї людини, який зміг схуднути, використовуючи виключно "непитание після 18 годин. Зазвичай це цілий комплекс: "не їм після 18, дотримуюся дієту, займаюся спортом". Промоделюємо ситуацію: людина різко обмеживши себе в їжі, безумовно, спочатку худне. Але варто йому дожити до вихідних, коли він і більше з'їсть, і менше посувається, як вага починає різко повзти вгору, іноді навіть обганяючи результат до початку схуднення. А якщо припустити зустріч з друзями, свято, дату, вечірку, які обов'язково відбудуться рано чи пізно, то... Або людина посилить знущання над собою, вводячи в свій режим розвантажувальні дні, дієти, фізичні вправи або кине всі.

Останній прийом їжі (природно, не важкий, який бажано робити подібним сніданку) повинен бути за 4-5 годин до сну, не більше! Дотримуйтесь цього принципу, і якщо ви лягаєте пізно, сміливо харчуйтеся після 18 години! 


Ключові слова: харчування після шостої, прийоми їжі після 18, графік харчування

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини