Інтерпол шукає одного з найбагатших олігархів Києва

- 22.07.2011 15:32
Інтерпол шукає одного з найбагатших олігархів Києва

Про це повідомив заступник прокурора Оболонського району столиці

Власник корпорації "Столиця" Валентин Ісак оголошений в міжнародний розшук, а менеджерам компанії Валерія Бабича та Владиславу Цимбалу пред'явлені звинувачення. Прокуратура звинувачує їх у присвоєння майна в особливо великих розмірах.

За деякими даними, справи порушені у зв’язку з конфліктом бізнесмена з власниками ТРЦ Dream Town Олександром Меламудом і Гарі Корогодским.

Як пише "Комерсант-Україна", заступник прокурора Оболонського району Києва Дмитро Сисоєв повідомив, що власник корпорації "Столиця" Валентин Ісак оголошений у міжнародний розшук.

"Його шукають Інтерпол і Європол", - сказав він.

За його словами, кримінальну справу було порушено 30 квітня по ст. 191 ч. 5 КК ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах"; від 7 до 12 років позбавлення волі). Ісак проходить у справі як організатор злочину.

Крім того, обвинувачення за тією ж статтею пред'явлені директору компанії "Трест "Київміськбуд-1" (входить до корпорації "Столиця") Валерія Бабича, виконавчому директору Владиславу Цимбалу і советнице Ісака Ірині Савченко. Бабич звинувачується також у службовій, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 366 ч. 2 КК; санкція - від 2 до 5 років).

Порушення кримінальних справ пов'язано з "великим торгово-розважальним центром на Оболоні", повідомив журналістам заступник прокурора. Мова йде про ТРЦ Dream Town, забудовником якого був "Трест "Київміськбуд-1", стверджує джерело видання, близьке до сторін конфлікту.

Раніше між інвестором ТРЦ - компанією "Віта Верітас" Олександра Меламуда і Гарі Корогодського - і забудовником в 2009 році виник конфлікт. За заявою "Віта Верітас", "Київміськбуд-1" не виконала будівельні роботи, хоча отримала за них кошти.

Співвласник "Віта Верітас" Гаррі Корогодський давати коментарі з приводу кримінальної справи відмовився, але відзначив, що сторони вели господарські спори.

У рейтингу одного з українських ділових иданий за 2011 рік бізнес-партнери по корпорації "Столиця" - Ісак, Меламуд і Корогодський - замикали 5-ку найбагатших бізнесменів Києва.

Стан Ісака оцінюється в $113 млн, Корогодського - в $79,8 млн., а А.Меламуда - в $79,8 млн.
Як повідомлялось раніше, нещодавно виник конфлікт з приводу обшуків і виїмки документів з підприємств українського олігарха Костянтина Жеваго. Обшуків піддалися ряд підприємств бізнесмена.


Ключові слова: Валентин Ісак, київського олігарха шукає Інтерпол

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини