Правила здорового сну

- 22.07.2011 13:37
Правила здорового сну

1. Час для сну.
Щоб виспатися, здоровій людині необхідно 8-9 годин. В крайньому випадку - сім. Думаю, ви і так знаєте про це. Але скільки треба лягати? Відповідь однозначна - до півночі. Бажано о десятій вечора. Особливо це стосується жінок і дітей. З одинадцяти до чотирьох ранку відбувається так званий "сон краси" - найглибший і продуктивний сон, заставу краси і здоров'я.
Лягаючи пізно, милі дами ризикують на ранок побачити в дзеркалі "чуже" особа: мішки під очима, згаслий погляд, неприродно бліду шкіру. Дітям треба лягати рано з іншої причини - до дванадцяти вони ростуть. Також, якщо ви дозволяєте дитині гратися допізна, йому буде складніше заснути. Звичайно, вранці він пізно прокинеться і у вас буде час в запасі, щоб зробити домашні справи. Але про денному сні в такому випадку можна забути.

2. Що одягти?
"Нічне" одяг не повинна заважати руху. Слід віддати перевагу піжамі, нічній сорочці. Кращий варіант - спати голяка. Шкіра дихає, ніщо не заважає і не тисне, не кажучи вже про те - що це дуже привабливо (якщо спите не одні).

3. Їжа перед сном.
Не слід наїдатися перед сном, але лягати голодним - теж. Вечеряйте за два-чотири години перед нічним відпочинком. Якщо вже дуже хочеться їсти - випийте склянку кефіру, а можна і молоко з медом - перевірений засіб від безсоння. Не пийте перед сном міцний чай і каву. Звичайно, є невеликий відсоток людей, і я в тому числі, які від чашки кави на ніч хочуть негайно лягти і обійнятися з подушкою, але краще не ризикувати.

4. Розслабляємось.
Здавалося б - що ще потрібно, ви лягли, сховалися ковдрою і приготувалися відправитися в царство Морфея. Але от лихо - сну ні в одному оці. Думки крутяться в голові, змінюючи один одного. І день чекає тяжкий, мільйон турбот. Туди піти, то зробити - потрібно ретельно все продумати. Ви лежите час, другий і ніяк не можете викинути з голови, розслабитися.
На допомогу прийде... уяву. Баранов вважати не потрібно. Навіть протипоказано. Ви просто зосередитися на рахунку та не зможете розслабитися. Уявіть, що ви лежите на пляжі. Ласкаво світить сонечко і зігріває тіло. Недалеко чутні звуки моря (океану, річки, озера...). Подумки окиньте поглядом своє тіло. Відчуйте гарячий пісок під собою.
Можна простягнути руку і доторкнутися до теплу"поверхню, пропустити піщинки крізь пальці.

Або інший варіант: уявіть, що ви вмієте літати. Адже в мріях все можливо. Ось ви звичайна людина, твердо стоїте на землі, а через секунду прагнете вгору. Ви летите над зеленою травою, над полями, горами і містами. Всі ваші турботи залишилися внизу, зараз вас хвилює лише політ. Вітер тріпає волосся, ви зажмуриваетесь. На душі - легко і весело. Свобода, повна і безроздільна. Зараз ніхто не владний над вами. Не має значення робота, сімейні негаразди. Не має значення, що грошей катастрофічно не вистачає і ремонт знову відкладається. Все це залишилося внизу. Ви вище цього. Відчуйте цю легкість. Відчуйте свободу.

Перед сном постарайтеся викинути нав'язливі думки про майбутнє. Якщо вже думати - тільки хороше. Як ви, наприклад, станете мільйонером і будете жити у величезному особняку. Мрійте, відпустіть на волю свою уяву. Всі проблеми не варті вашого хвилювання. Думайте про завтрашній день тільки в позитивному ключі. Скільки хорошого і радісного він принесе вам. Спілкування з цікавими людьми, захоплююча робота - і ніяк інакше.


Ключові слова: здоровий сон, скілки потрібно спати, як правильно спати

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини