Сьогодні актор Робін Вільямс святкує день народження

- 21.07.2011 10:41
Сьогодні актор Робін Вільямс святкує день народження

Зірці "Джуманджи" і "Місіс Даутфайер" виповнилося 60 років

Робін Вільямс. Біографічна довідка

Американський актор Робін Уїльямс (Robin Williams) народився 21 липня 1951 р. в Чикаго. Його батько, Роберт Фіцджеральд Вільямс, був одним з керівників компанії Ford Motors, мати, Лорі Вільямс - колишня модель.

Після закінчення школи Робін поступив в Клермонтський коледж, де вивчав політологію. Коли йому виповнилося 16 років, сім'я переїхала в місто Тибурон неподалік від Сан-Франциско.

Робін виграв стипендію в Джульярдской школі виконавської майстерності (Juilliard Drama School) і в 20 років поїхав в Нью-Йорк. Його вчителем став Джон Хаусман, однокласниками були Крістофер Рів, Менді Патинкин і Вільям Херт.

Під час навчання Вільямс вечорами працював офіціантом в клубі. Потім виступав у нічних клубах з гумористичними програмами.

В 1974 р. його запросили на телебачення, в серіал "Щасливі дні" (Happy Days), де він зіграв інопланетянина Морка. Персонаж Уїльямса користувався успіхом у глядачів, і в 1978 р. спеціально для нього створили шоу "Морк і Мінді" (Mork and Mindy). За сюжетом шоу герой Уїльямса прибув на Землю з планети Орк для вивчення місцевих звичаїв. До моменту закриття шоу в 1982 р. Роберт Вільямс вже став популярним коміком.

Фільмографія Робіна Уїльямса налічує більше 50 картин, в яких він виступив в амплуа як комедійного, так і драматичного актора.

Перший раз Вільямс з'явився на кіноекрані в 1977 р. Після декількох епізодичних ролей актор знявся в головній ролі у фільмі "Попай" (Popeye, 1980) Роберта Олтмена.

У 1987 р. Вільямс зіграв роль ді-джея в картині Баррі Левінсона "Добрий ранок, В'єтнам" (Good Morning, Vietnam); за цю роль актор отримав номінацію на "Оскар".

За ролі вчителя у фільмах "Суспільство мертвих поетів" (Dead Poets Society, 1989) і божевільного у фільмі "Король-рибак" (The Fisher King, 1991) Робін Вільямс отримав ще дві номінації на "Оскар".

У 1991 р. Вільямс озвучував джина в диснеївський мультфільм "Аладдін" (Aladdin).

Потім актор знявся в комедіях "Місіс Даутфайер" (Mrs. Doubtfire, 1993) і "Джуманджи" (Jumanji, 1995). Фільм "Місіс Даутфайер" став першою картиною, знятої компанією Blue Wolf Productions, заснованої Уільямсом і його дружиною. Стрічка стала також продюсерським дебютом Уїльямса.

У 1997 р. Робін Вільямс отримав "Оскар" як кращий актор другого плану за роль психолога в фільмі "Розумниця Уїлл Хантінг" (Good Will Hunting).

Картини "Куди приводять мрії" (What Dreams May Come, 1998) і "Цілитель Адамс" (Patch Adams, 1998) критики сприйняли неоднозначно. А що вийшов роком пізніше фільм "Якоб брехун" (Jakob the Liar, 1999) не мав успіх у прокаті.

У 1999 р. Вільямс знявся в головній ролі у фільмі "Двохсотлітня людина" (Bicentennial Man), поставленому за твором Айзека Азімова. У ньому він зіграв робота, який мріяв стати людиною.

Наприкінці 2001 р. Робін Вільямс вперше за останні 15 років виступив в 26 містах США з нової гумористичної програми. Згодом його виступ було записано і показано по телеканалу HBO.

У 2005 р. Вільямс був удостоєний почесного "Золотого глобуса" за внесок у кіномистецтво (премія Сесіла Демілля).

У 2006 р. актор лікувався від алкогольної залежності в реабілітаційному центрі Ньюберга, штат Орегон.

До повної зайнятості в кіно Вільямс повернувся в 2006 р. На екрани вийшли дві комедійні стрічки з його участю: кримінальна комедія "Людина року" і "Дурдом на колесах" (RV, 2006). У тому ж році актор виконав головну роль у картині "Нічний слухач" (The Night Listener). У картині зачіпаються теми Сніду і жорстокого поводження з дітьми.

У лютому 2009 р., Робін Вільямс представив в Театрі Нила Саймона свій моноспектакль "Зброя саморуйнування" (Weapons of Self-Destruction).

Виступ планувалося як гастрольний тур, який стартував в санта-барбарі, штат Каліфорнія, і повинен був охопити 80 американських міст, але на початку березня Уїльямсу довелося перервати виступ через проблеми зі здоров'ям, які проявилися під час шоу у Флориді. Робін відклав свій сольний тур, щоб зробити операцію із заміни клапана аорти. Операція була успішно завершена 13 березня 2009 р.в клініці Клівленда.

Уїльмс був двічі одружений. Від першої дружини Валерії Віларді має сина Зака (1983). Від другої дружини Марші Гарсез у нього дочку Зельда (1989) і син Коді (1991).

Актор продовжує активно зніматися, бере участь у безлічі комедійних програм, записав три комедійних альбому і щорічно проводить акцію "Комічний контраст", яку він сам організував у 1980 р. Кошти, зібрані під час акції, йдуть на користь бездомних.


Ключові слова: Робін Вільямс, день народження Робіна Вільямса, фільмографія Робіна Вільямса

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини