Обама підтримав план зі зменшення бюджетних витрат

- 20.07.2011 09:43
Обама підтримав план зі зменшення бюджетних витрат

Президент США Барак Обама, виступаючи перед журналістами, заявив про свою підтримку висунутого групою конгресменів компромісного плану, покликаного не допустити технічного дефолту США. Про це 19 липня повідомляє Associated Press.

План був запропонований групою з шести конгресменів, в яку входять як демократи, так і республіканці. Він включає в себе зменшення бюджетних витрат на 3,75 трильйона доларів протягом наступних 10 років, а також отримання додаткових доходів у розмірі 1 трильйона за рахунок податків.

Разом з тим, Обама підкреслив, що запропонований план є всього лише основою для остаточних домовленостей, і для дозволу ситуації доведеться провести складні переговори. Як заявив президент США, конкретні положення стратегії почнуть пророблятися вже в середу, 20 липня.

Обама зазначив, що запропонований план приблизно відповідає його бачення ситуації і попередив, що у протиборчих сторін більше немає часу для символічних кроків.

Приблизно в один час з виступом Обами відбулося закрите засідання конгресменів, на якому обговорювалося запропонований план. По закінченні засідання які брали в ньому участь республіканці заявили про те, що в цілому також готові підтримати пропозицію.

На заяву президента практично відразу відреагували світові фінансові ринки. Індекс Dow Jones, як повідомляє CNN, показав найбільше зростання в рамках одного дня з початку 2011 року.

Разом з тим, CNN наводить слова двох сенаторів від демократичної партії, які висловили думку, що план у будь-якому випадку не встигнуть прийняти в необхідні терміни.

Питання про збільшення максимально допустимого розміру державного боргу США повинен бути вирішене до 2 серпня. Спочатку конгресмени були згодні проголосувати за підвищення ліміту лише при готовності президентської адміністрації вжити конкретні заходи з регулювання бюджетного дефіциту. При цьому демократи наполягали на збільшення податків для багатих громадян, у той час як республіканці вимагали скорочення бюджетних витрат.

У випадку, якщо до 2 серпня Конгрес не виробить єдину позицію, міністерство фінансів США може оголосити технічний дефолт.


Ключові слова: Барак Обама, технічний дефолт, дефолт США, крах долара

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини