Гарна постава зменшує біль

- 05.06.2012 12:18
Гарна постава зменшує біль

У дитинстві у всіх нас обов'язково була хоча б одна людина, яка стежила за нашою гарною поставою і не давав сутулитися. Швидше за все це була мама чи бабуся. Вони слідували своій життєвій мудрості, але тепер виявляється, що вони були праві, причому в самому несподіваному ключі.

Насправді для підтримки гарної постави недостатньо просто постійно контролювати свою позу, випрямляючи хребет. Саме по собі це не дає потрібного ефекту, оскільки правильне положення спини підтримується м'язами, і якщо ці м'язи слабкі, то і нормальної постави теж не буде.

Тому причіпки до сутулящимся дітям актуальні тільки в тому випадку, якщо ці діти регулярно виконують вправи для зміцнення м'язів спини. Те ж саме стосується і дорослих - якщо ви хочете поліпшити поставу, потрібно не тільки нагадувати собі про це по кілька разів на день, але і регулярно (не рідше 2-3 разів на тиждень) робити вправи для спини.

Але навіщо ж потрібна гарна постава? Донедавна основним аргументом був хребет. Спинний мозок і відходять від нього нерви регулюють всі процеси в нашому організмі, і защемлення цих нервів при неправильному положенні хребта може призводити до погіршення роботи самих різних органів - причому не тільки м'язів, але і травної системи, нирок, серця, легенів та інших.

Але недавно вчені виявили нові факти у користь рівною спини. Випрямлений хребет і гордо розгорнуті плечі є основою домінуючою пози. І ухвалення такої пози, як виявилося, важливо не тільки для спілкування з іншими людьми (співрозмовник буде ставитися до вас з великою повагою), але і для вашого власного здоров'я.

За даними дослідників з Університету Торонто, беручи домінуючу позу замість пози покірності, ви зменшите болю, де б вони у вас ні локалізувалися. У такому положенні людина відчуває себе сильніше і отримує відчуття більшого контролю над ситуацією. І навпаки, беручи позу покірності (плечі опущені і приведені вперед, спина зігнута), ви підвищуєте власну больову чутливість. Все це відбувається тому, що при випрямленою спині і плечах в організмі підвищується рівень тестостерону і знижується рівень гормону стресу - кортизолу.

Автори вважають, що їх дослідження приводить до створення нових правил боротьби з болем і стресом. Якщо ви відчуваєте себе погано, ви не повинні згортатися в клубок, як робили це раніше. Навпаки, потрібно випрямитися і прийняти позу "груди колесом, хвіст пістолетом". Так ваш мозок буде думати, що у нього більше контролю над ситуацією, і біль пройде сама собою.

З цієї ж причини не треба тішити своїх рідних, якщо їм належить неприємна медична процедура. Перед особою болю людині потрібно отримати відчуття максимального контролю над ситуацією - це істотно зменшить його страждання.


Ключові слова: гарна осанка, постава, як постава впливає на здоров'я, постава зменшує біль

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини