На чому заробляє церква

- 08.07.2011 16:35
На чому заробляє церква

Нафта, готельний бізнес, торгівля та жебракування. Це основні види бізнесу комерційного підприємства, яке таким, де-юре не є. Один з інтернет-ресурсів розкриває секрети доходів РПЦ.Для управління грошовими потоками в лоні святої церкви, виявляється, навіть створили спеціальну структуру.

Вершину дохідного айсберга РПЦ відкриває одна з публікацій на сайті subscribe.ru.Виявляється, щоб кермувати своїми грошовими потоками церква навіть створила власний Центр інвестиційних програм.

«Це зроблено з благословення Патріарха Кирила для здійснення економічних програм Руської православної церкви в сфері сільськогосподарського та готельного бізнесу», - повідомила голова правління Центру Олена Шульгіна.

У найближчих планах - будівництво масштабного готельно-житлово-офісного комплексу в Твері вартістю 10 мільйонів доларів, облаштування Боголюбовского луга під Володимиром, яке коштуватиме трохи менше. Досвід ведення готельної справи у РПЦ досить солідний.

«Крім дрібних паломницьких притулків, в 1991 році у Свято-Данилова монастиря в Москві був відкритий готель« Данилівський »- нескромна п'ятиповерхівка з сотнею номерів класу люкс-напівлюкс і трьома апартаментами.З переваг, окрім «низькою» ціни майже в 200 баксів за ніч, в «Данилывському» мені показали шикарний ресторан з баром, більярд і дві комфортабельні сауни », - розповідає автор публікації.

Якщо вірна біблійна істина, що багатому набагато складніше потрапити в Рай, ніж бідному, то представники РПЦ туди явно не прагнуть. Церква управляє сотнями підприємств по всій країні.

«Мова йде не тільки про церковні крамниці і свічкові заводики.Ще в 90-х далекосхідні єпархії домоглися від місцевої влади пільгових квот на видобуток краба і лосося і зайнялися з Божою допомогою рибним промислом.Тоді ж РПЦ стала одним із творців АТ «Міжнародне економічне співтовариство» (МЕМ), яке незабаром захопився експортом нафти і нафтопродуктів, яке приносило по два з половиною мільярди доларів прибутку на рік.А коли в Єкатеринбурзі православні опозиціонери збунтувалися проти спроб єпископа поставити під контроль фінансові потоки ювелірної фабрики, що належала одному з монастирів, вони розтрубили «миру»,що єпархіальне управління за місяць виставки однієї з «гастролюючих» святинь якимось дивом зрубало близько 130 тисяч баксів »,- Розповідає сайт subscribe.ru.

За відомостями ресурсу, святі отці освоюють і нові види бізнесу. Наприклад, заробляють на страхуванні. Купив людина страховий поліс у певної компанії - за нього ще і молебень у церкві вчинять.

«Захисники прав споживачів скаржаться, що церква створила найбільшу в країні мережу« нелегального збуту золотих і срібних виробів ». Ще недавно РПЦ могла ввозити безмитно в країну спиртне і сигарети. Але і сьогодні пільг у священиків не менше.

Якщо конкретно: церква (повністю або частково) звільнена від сплати податку на прибуток, транспорт, майно, землю ...», - йдеться в публікації.

Залишається додати лише, що це напевно далеко не всі джерела доходів РПЦ - церква у нас в країні все менш і менш відокремлена від держави.


Ключові слова: на чем зарабатывает церковь, заробыток церкви

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини