Львів може стати Культурною столицею Європи-2016 разом з Вроцлавом

- 04.07.2011 16:13
Львів може стати Культурною столицею Європи-2016 разом з Вроцлавом

Львів може отримати статус «Культурна столиця Європи 2016 року» разом з Вроцлавом (Польща) та Сан-Себастіаном (Іспанія). Про це 4 липня на прес-конференції повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Андрій Садовий наголосив, що це - новий етап спільної справи Львова та Вроцлава.

Своєю чергою президент Вроцлава Рафал Дуткєвіч зазначив, що за результатами конкурсу спеціальне журі визначило Сан-Себастіан і Вроцлав містами, які носитимуть статус «Культурної столиці Європи 2016 року».

«Це рішення має бути остаточно підтверджене Єврокомісією 2012 року», – сказав Рафал Дуткєвіч. Він пояснив, що Євросоюз вирішив обирати культурні столиці у так званій старій Європі і серед молодих учасників ЄС.

«Але ми з Андрієм Садовим хочемо зробити ще один крок і сказати, що межі Європи не завершуються на території Євросоюзу. Європа є чимось більшим, аніж Європейський Союз. Тому ми хочемо поділитись титулом Європейської столиці культури зі Львовом, який для Вроцлава є найближчим містом-партнером. Якби нам це вдалось, ми мали б справді проект європейського масштабу. Наш намір, звісно, вимагає згоди Єврокомісії. Вчора я мав телефонну розмову з представниками Єврокомісії. Не думаю, що це може стати проблемою, але згода повинна бути», – наголосив Рафал Дуткєвіч.

Він зазначив: «2016 року ми хочемо відзначати свято європейської культури від Сан-Себастіана через Вроцлав і до Львова, через увесь європейський континент».

Андрій Садовий зазначив, що Європа – не лише Євросоюз.

«Місто Старої Європи – Сан-Себастіан, Вроцлав, Львів, як культурна столиця України, одне з найкрасивіших міст Європи, – це та пропозиція, яку спільно складатимемо до Єврокомісії. Маємо наразі певне переконання, що вона може бути заакцептована урядниками Єврокомісії».

На запитання ZAXID.NET про те, які спільні проекти Львів і Вроцлав реалізовуватимуть, аби отримати згоду Єврокомісії, Рафал Дуткєвіч зазначив, що буде створено спеціальну робочу групу для роботи у цьому напрямку, напрацьовуватимуть спільні заходи.

«Цього року з 9 до 11 вересня у Вроцлаві пройде Європейський конгрес культури на який приїдуть представники культурного життя, артисти, представники ЄС, урядовці з Єврокомісії. Андрій Садовий прийняв наше запрошення, і, сподіваюсь, ми матимемо там нагоду порозмовляти з представниками Єврокомісії… Найближчим часом поїду до Сан-Себастіана, де також порозмовляю на цю тему», – сказав Рафал Дуткєвіч.

Він зазначив, що головним завданням проекту Європейської культурної столиці є розвиток туристичного руху, а також збільшення участі людей у культурних заходах, подіях. Так, пояснив президент Вроцлава, і Львів, і Вроцлав витрачають значні кошти на різні культурні заходи, фестивалі.

«В культурному житті Вроцлава активно і регулярно бере участь 7% мешканців. Йдеться про те, щоб кільканадцять відсотків мешканців активно брали участь в культурних подіях», – сказав Рафал Дуткєвіч.

Відповідаючи на запитання про те, на який період Вроцлав буде готовий поділитись зі Львовом статусом європейської культурної столиці, Рафал Дуткєвіч зауважив, що про це наразі говорити завчасно, оскільки треба отримати погодження Єврокомісії. Однак наголосив, що хотів, аби активна співпраця тривала впродовж усього 2016 року.

Разом з тим, Андрій Садовий зазначив, що така співпраця дасть змогу підсилити візію Великої Європи.

Джерело: zaxid.net


Ключові слова: Культурна столиця Європи-2016

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Шахраї ошукали буковинців на суму майже 73 тисячі гривень протягом минулої доби 30 квітня двоє заявників стали жертвами шахрайських дій
- 01.05.2024 11:13
Україна заявила про часткове відступлення від Європейської Конвенції про права людини У заяві зазначено, що під час воєнного стану можливі обмеження
- 30.04.2024 15:29
На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23

Всі новини