Що краще iPad 2 або Honeycomb?

- 21.06.2011 22:06
Що краще iPad 2 або Honeycomb?

Конкурентам знадобилося більше року, щоб наздогнати Apple.Взагалі-то, iPad був передбачений за два роки, обговорений за рік, витоки з фотографіями розходилися по інтернету за півроку до анонсу, і до часу його виходу майже вся електронна промисловість сама активно майструвала планшети. Але перший справжній, гідний, рівноцінний аналог почне продаватися тільки через кілька днів (і це буде Samsung Galaxy Tab 10.1).

Цього літа Galaxy Tab прийде не один, а на чолі цілої компанії.Він перший серед рівних (ну добре, другий після сирого Motorola Xoom, який до нас офіційно так і не довезли), що йдуть в атаку під прапором Honeycomb, спеціальної версії планшетного Андроїда.Його побратими в чомусь будуть гірше, а в чомусь, може, й краще, але всі вони в хорошому сенсі схожі, тому що розроблялися за високими стандартами Honeycomb. Чи достатньо вони гарні, щоб вибрати їх замість новенького iPad 2, який якраз почали продавати і у нас?

Ціна

Може здатися, що тут Apple веде на два корпуси: при багатомільйонних продажах компанія може собі дозволити демпінгувати.Що вона і робить, 500 доларів за молодшу модель і 850 за найстаршу до самого останнього часу були не по кишені навіть для Samsung і LG, які виробляють для себе майже всю електроніку.Те, що всі планшети цього літа підтяглися до 500-доларової позначки, пояснюється саме фактором Apple: або ти продаєш так само дешево, або втрачаєш шанси зацікавити покупців. Але є нюанс.На нашому ринку Apple традиційно продається з пристойною націнкою. Раніше вона була взагалі дворазова, а зараз трохи зменьшилася і додає приблизно третину до американської ціною. У той же час, Samsung або, припустимо, LG намагаються дотримуватися середньої загальносвітової ціни.Не виключено, що в наших магазинах Samsung Galaxy Tab і LG Optimus Pad в результаті виявляться дешевше iPad 2, хоча в Америці вони йдуть ніс до носа.

Продуктивність

Функціонально платформи приблизно рівні.У типового планшета під Honeycomb трохи могутніше процесор, у iPad 2 продуктивністю графічна система. Важливіше тут, ймовірно, графіка, тому що від неї залежать складні ігри, один з тих козирів, які й продають планшети.З іншого боку, новинки під андроїдом виходять набагато частіше еппловскій рази на рік. Проміжне покоління, яке з'явиться до зими, отримає чотирьохядерних платформу Tegra з ще кращої графікою, в той час як наступний iPad потрібно чекати тільки навесні 2012.

Тривалість роботи від батарей, головний біль ранніх планшетів під андроїдів, радикально покращилася з приходом дву'ядерних процесорів, що дозволяють масштабувати навантаження. Майже всі тепер витягають на одному заряді 9-10 годин, що недалеко від рівня iPad 2.

Дисплей

Дисплей оригінального iPad вважався еталонним і як і раніше дуже хороший, але зараз перевага повільно переходить до Honeycomb. Справа не стільки в якості зображення і дозволі, скільки в наявності вибору. Компанія Apple випускає планшет в одному розмірі - 9,7 дюйма.Якщо він підходить - відмінно, якщо ні - залишається тільки терпіти і звикати. Під Honeycomb дисплеї у планшетів починаються з 7 дюймів і закінчуються 10 з гаком.

Шансів, що Apple вирветься вперед з революційно новим дисплеєм, зовсім небагато, тому що дисплеї для неї поставляють LG і Samsung.Та й інша тепер самі випускають планшети, і навряд чи дадуть преференції навіть такому великому замовникові, як Apple. Тому наступний супердісплей з роздільною здатністю близько 2560 х 1600 пікселів, швидше за все, з'явиться одночасно у iPad 3 та його конкурентів під андроїдів.

Операційна система

Вибір між андроїдом і iOS тепер швидше питання особистої переваги, бо обидві системи зрівнялися за рівнем зрілості і функціональності.

У них, правда, є ідеологічна різниця. У iOS з найпершої версії була стала класичною схема з сіткою з іконок додатків 5 х 4.Вона відмінно працювала, поки мова йшла про затісних дисплеях смартфонів з діагоналлю 3,5 дюйма - начебто оригінального iPhone. Але на великих планшетах ця сітка виглядає простакувато і не блищить функціональністю.

«Телефонні» версії Андроїда в цьому сенсі були не краще, що змушувало виробників прилаштовувати до них власні оболонки. Однак для Honeycomb розробники Google створили нову концепцію з віджетами і тематичними «хабами».Вона дозволяє тримати на дисплеї більше інформації і легше нею оперувати.

Тривалість життя

Річні цикли оновлення можна розглядати і як перевага iPad: планшет не застаріє рівно рік, і буде підтримуватися оновленнями операційної системи як мінімум два роки.Для планшетів під андроїдом те й інше необов'язково. Там пристрої застарівають за кілька місяців, а через два роки взагалі робляться археологічної дивиною, оновити яку можна хіба що за допомогою хакерських прошивок.

Програми

Еппловскій AppStore - магазин з великої літери «М», багато в чому визначив, якими бути його конкурентам. Сьогодні в ньому продається і лунає даром більше півмільйона додатків, і по світу вже розійшлося, повинно бути, мільярдів двадцять або близько того.Андроїд-Маркет впевнено наздоганяє, але в ньому програм все ще приблизно вдвічі менше, і ще менше - створених спеціально для планшетів.

Здавалося б, справа ясна, це чиста перемога iPad. В дійсності, Honeycomb куди слабкіше потребує спеціальних планшетних додатках.Під андроїдом з самого початку випускалися пристрої з різними дисплеями, що змушувало робити гнучкі програми, на відміну від Apple з його жорстко фіксованими екранами трьох розмірів - під старий iPhone, новий iPhone і iPad.Крім того, в Honeycomb реалізована концепція віджетів, а виходить зараз оновлення робить їх масштабованими, що практично знімає питання.

Що стосується кількості програм, будемо говорити відверто: у обох магазинах із сотень представлених тисяч варті уваги, можливо, тисяч п'ять, решта - просто сміття. У iOS є тільки один безумовний бонус - там першими з'являються якісні ігри.Решта програми приблизно однакові і часто представлені на обох платформах.

Мало що може зрівнятися зі стилем, якісним дизайном і впізнаваністю Apple.Старші моделі Galaxy Tab компанії Samsung нагнали конкурента, але в лавах їх побратимів під прапорами Honeycomb непоказних планшетів вистачає.

За матеріалами: znaki.fm


Ключові слова: сравнение iPad 2 и Honeycomb, все про Honeycomb

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини