Багатії скуповують бункери на випадок кінця світу

- 18.06.2011 10:26
Багатії скуповують бункери на випадок кінця світу

Данила Андрєєв, власник компанії «Спецгеопроект», яка вже побудували 15 бункерів в Росії, зайнявся підземними сховищами три роки тому - тоді попит на них виріс через терористичну загрозу. Зараз вони продаються по 400 тис. доларів, а їхня популярність викликана, перш за все, чутками про наближення апокаліпсис 2012 року. «Сам я не вірю в сценарії судного дня, але коли постійно чуєш від клієнтів про кінець світу, це наводить на роздуми», - говорить Андрєєв.

Один з клієнтів «Спецгеопроекта» замовив будівництво бункера вартістю 150 тис. доларів на 8 осіб недалеко від Москви.

Сховища споруджуються за типом військових бункерів, що використовувалися в радянський час, і мають площу від 35 до 90 м ². Усередині бункер облаштовується відповідно до побажань клієнта і може включати, наприклад, переговорну кімнату, кімнату-сховище, з відрегульованим рівнем температури і вологості, а також сауну. Зміст бункера, включаючи витрати на систему регенерації повітря, обходиться в 2 500 доларів на рік.

«Спецгеопроект» планує відкрити власний виставковий зал на Рубльовці. За словами Андрєєва, компанія також прагне розширити бізнес в російських регіонах.

Після землетрусу і цунамі, що відбулися в Японії в березні цього року, кількість продажів бункерів в американських компаніях зросла на 1 000%.

Як повідомив Аллен Томпсон, віце-президент Northwest Shelter Systems, американської компанії, що спеціалізується на будівництві сховищ, кількість запитів від потенційних клієнтів зросла з березня на 60%, оскільки багато хто був стурбований ситуацією в Японії.

Компанія Underground Bomb Shelter будує переносні притулку, бомбосховища і підземні бункери. Рівень їх продажу у зв'язку з японським катаклізмом виріс на 400%.

Після березневої катастрофи клієнти стали частіше звертатися і в каліфорнійську фірму Vivos, що займається будівництвом бункерів. За словами голови компанії Роберта Вісіно, сотні запитів приходять від громадян Росії та країн колишнього СРСР.

Одне з притулків, побудованих Vivos - це бункер площею 12 700 м ², що будується в Небрасці і здатний вмістити до 950 осіб. Це притулок витримує вибух 50-мегатонної бомби. Усередині буде чотири поверхи житлових приміщень, медичний центр, кухні, пекарня, молитовний зал, комп'ютерний клас, більярдна, приміщення для домашніх тварин, винний льох і навіть тюремна камера - на той випадок, якщо хтось із мешканців бункера порушить порядок. Крім того, планується побудувати оглядову вежу висотою більше 100 м. Бронювання одного місця коштує 25 тис. доларів.

Попиту на бункери сприяли також повстання на Близькому Сході. Саме з цієї причини в компанії Northwest Shelter Systems ціни на притулку, що варіюються від 200 тис. до 20 млн доларів, зросли на 70%. Тільки з початку 2011 компанія продала 12 бункерів, хоча зазвичай отримується лише 4 притулку в рік.


Ключові слова: бункери для багатих

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини