Російська армія озброїлася надувними танками, літаками та ракетами. Відео

- 17.06.2011 11:36
Російська армія озброїлася надувними танками, літаками та ракетами. Відео

Програма озброєння російської армії пневматичними макетами бронетехніки і літаків не виправдовує себе: чималі гроші, які витрачають і будуть витрачати на гумові танки і ракети, йдуть даремно, впевнені військові оглядачі.

Проблема в тому, що надувна техніка не може відтворити всі властивості реальної бойової машини. Та й сучасні засоби виявлення легко відрізняють матеріали, які планують застосовувати для такої техніки, від металу, відзначають експерти.

Тим часом ціна танків, які при несприятливих погодних умовах здуває вітер і якими навряд чи вдасться налякати противника, невиправдано завищена, пише в "Незалежному військовому огляді" журналіст Влад Леонтіївський.І все одно в Міноборони прийнято рішення щорічно поставляти в армію близько 100 макетів військової техніки.

Як повідомлялося раніше, загальна кількість надувний техніки має скласти 800 одиниць. За попередніми розрахунками, макет танка буде коштувати приблизно 450 тис.рублів, на надувний літак планують витратити в 2,5 рази більше - близько 1 млн 200 тис. рублів.

Ціна ще може зрости, якщо згадати про особливості кліматичних умов у різних регіонах Росії, де представлені температурні зони від мінус 50 до плюс 45.Макет повинен володіти високою надійністю в експлуатації при різких перепадах температур і не втрачати своїх якостей. При цьому потрібно враховувати і сезонну забарвлення, застосовуючи як мінімум два кольори - зелений та білий.

Перевезення надувний техніки не пройде непоміченою для противника

Як зазначає експерт, недоліки ефективності такої техніки можуть спливти, в тому числі, на етапі її перекидання з одного місця на інше. Адже у відправці вантажу беруть участь не тільки військові, але і цивільні особи.Крім того, у супротивника можуть бути впроваджені агенти, які легко виявлять фальшиві танки і літаки.

Якщо згадати про правила перевезення танків з закріпленням поворотною вежі, то вартість макету ще більше зросте - адже розробникам потрібно буде відтворювати цю деталь.Як попереджає оглядач, але навіть якщо військові подолають всі ці перешкоди, танки буде здувати з залізничних платформ зустрічним потоком вітру під час перевезення.

При передислокації техніки за допомогою повітряного транспорту виникає інша проблема - адже треба зімітувати перевезення цілого танкового батальйону. Таким чином, обійтися одним вильотом літака не вдасться.При марші своїм ходом для перекидання пневматичних макетів все одно буде потрібно деяку кількість реальних бойових танків, так як надувні машини самі йти не можуть.

Точно так же супротивник зможе легко виявити переміщення макетів літаків, оскільки сучасні РЛС дозволяють виявляти цілі в повітряному просторі на кілька тисяч кілометрів. Тому перекинути непомітно макети, щоб не було зрозуміло, що це фальшивка, не вдасться, зазначає експерт.

У бойових умовах такі макети безглузді: не треба приймати противника за дурня

 

Військовий оглядач сумнівається, що пневматичні макети можна буде застосовувати в реальних бойових умовах.Адже якщо мова йде про слаборозвиненою країні типу Афганістану, то потреба розміщення там таких макетів малоймовірна. Якщо ж противник високоразвіт, як країни НАТО, то макетами їх не здивуєш і не налякаєш, надувна техніка буде миттєво обчислена, вважає експерт.

Як зазначає Влад Леонтіївський, таким чином, застосування надувний техніки обмежиться лише епізодичними діями. "І не можна ні в якому разі приймати противника за дурня, він їм ніколи не був", - додає оглядач.

У той же час військовий експерт запевняє, що ніхто не збирається принижувати необхідність мати на постачанні Збройних сил макети військової техніки у мирний час, однак навряд чи армії потрібна така величезна кількість техніки по позамежним цінами.

Нагадаємо, минулого літа в Міноборони повідомляли, що до 2012 року на озброєнні російської армії з'являться надувні ракети. Як зазначалося, їх розробкою займається науково-виробниче підприємство "Русбана".Передбачалося, що розробка пневматичних маскувальних макетів зенітних ракетних комплексів і ракетних установок для Сухопутних військ РФ завершиться вже до кінця 2011 - початку 2012 року.Мова йшла про макетах не тільки новітніх систем, але і модернізованих ЗРК і ракетної техніки, давно прийнятих на постачання, зокрема, зенітних ракетних систем С-300.

За матеріалами: newsru.com


Ключові слова: надувная военная техника, резиновые ракеты

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини