Яка упаковка продуктів шкідлива
- 06.06.2011 10:45
На які тільки хитрощі не йдуть виробники продуктів, щоб ми віддали перевагу саме їх товарам.
Найчастіше, щоб твій товар помітили досить виділятися із загальної маси. Саме тому на дизайн, малюнок, колір і яскравість упаковок найчастіше покупці звертають увагу. Однак, як показали дослідження, багато ось такі привабливі упаковки і банки можуть бути шкідливими і нести небезпеку для нашого здоров'я. На жаль, всі ці красиві речі таять в собі приховану загрозу.
Існують ряд ознак, які допоможуть Вам як покупцеві відрізнити якісний і нешкідливу упаковку від шкідливої.
Для початку - клей, що скріплює упаковку, може викликати у людини різні захворювання (онкологічні в тому числі). Крім того, знаходячись в безпосередній близькості до продуктів, він отруює ще і їх.
У м'яких сирах, риби, овочів і інших продуктах, упакованих в вакуумний поліетилен, утворюється безкисневе середовище. Така середа є ідеальною для появи і розмноження хвороботворних бактерій. При виробництві більшої частини сортів пластику застосовуються отруйні речовини, здатні проникати в продукти харчування. Якщо у шари пакувального матеріалу пускають різноманітні токсичні речовини, що містяться в клеї, то токсини можуть проникати в продукти харчування.
Встановити, наскільки нешкідливі консервні банки для продукту, який знаходиться всередині, практично неможливо. Багато фахівців з хімічної безпеки стверджують, що під дією агресивного середовища (наприклад, кислих соків, енергетичних коктейлів, пива, алкогольних коктейлів) шкідливі метали можуть проходити в продукт. Варто відзначити, що ризик збільшується пропорційно до терміну зберігання таких товарів. В рибних і м'ясних консервів може перебувати токсин ботулинуса, він вважається смертельно небезпечним природним отрутою. В закритій консервній банці зміст цього токсину мінімально, однак, варто її відкрити в присутності кисню на металевій поверхні консервної банки "запускається" лавиноподібне збільшення токсину.
Для того, щоб знизити ризик отруєння упакованих продуктів, варто дотримуватися декількох простих порад: намагайтеся на надовго залишати продукт у відкритій банку, навіть, якщо він буде перебувати в холодильнику. Якщо ви не доїли котрусь консервацію, то можна перекласти залишки їжі в скляну банку, яку треба щільно закрити.
Завжди звертайте увагу на зовнішній вигляд упаковки, її цілісність, чіткість написи, термін придатності. І якщо Ви побачите, що упаковка має заборонені символи, то краще відмовитися від цього продукту. Знак ПВХ (цифра "3" в трикутнику) на пластиковій упаковці або на дні пляшки попереджає покупця про її отруйність. Тара з зображення тарілки і вилки (цифрами "05" або "1") не є небезпечною для здоров'я.
По можливості, відмовтеся від вживання гарячих страв з пластикових стаканчиків і тарілок.
І пам'ятайте, що всі матеріали, з яких виготовлені упаковка для продуктів харчування, повинні мати гігієнічні сертифікати.
Бажаємо вдалого вам вибору продуктів!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 19.08.2025 10:40

- 19.08.2025 10:38
- 19.08.2025 10:34

- 19.08.2025 10:31
- 19.08.2025 10:16

- 19.08.2025 09:55
- 18.08.2025 15:16

- 18.08.2025 13:59

- 18.08.2025 13:44

- 18.08.2025 12:56