Американські військові проводять тестування бойового смартфона

- 03.06.2011 13:22
Американські військові проводять тестування бойового смартфона

Армія США почне проводити випробування на можливість використання в умовах війни стандартних iPhones, iPad, а також смартфонів на базі мобільної операційної системи Android від Google, а також планшетних комп'ютерів, пише The Wall Street Journal.

" Армія США вклала близько 4,2 млн. доларів у розвиток військових програм і вивчення технологій смартфонів"

Починаючи з наступного понеділка різні мобільні додатки будуть піддаватися стрес-тестам з метою визначення їх корисності в бойових умовах. Наприклад, додаток що дозволяє передавати цифрову інформацію про стан лінії фронту, переглядати відео з камер спостереження, завантажувати інформацію з віддалених баз даних.

Крім того, випробувань піддасться додаток, що забезпечує можливість перегляду відео пострілу, здійсненого з безпілотника. Тести будуть проходити в пустелі Уайт-Сендс в штаті Нью-Мексико, звідки буде запущена ракета до Форт Блісс, штат Техас. У ході випробування буде оцінений діапазон зв'язку.

Також протестують додаток "SoldierEyes", яке перетворює смартфон в навігаційний пристрій. Крім цифрових карт, додаток дозволить підключитися в режимі реального часу до камер спостереження. Спливаючі маркери на екрані розраховують напрямок і відстань до мішені на полі бою.

Крім цього, передбачається розглянути можливість використання біометрії в смартфонах. За фотографії, відбитками пальців і райдужній оболонці ока легко засвідчити особистість людини. Американські військові вже використовують біометричні комплекси для виявлення підозрюваних повстанців в Іраку і Афганістані. Тепер виникла ідея, щоб подібне додаток було завантажено в телефон.

Всього тестування піддасться 85 додатків, деякі з яких створені промисловими дизайнерами програмного забезпечення, а деякі створені будинку самими солдатами.

Ключові слова: мобільні телефони, армія США

Теоретично смартфони будуть обладнані програмним забезпеченням для кожного підрозділу або місії. Приміром, буде протестовано додаток, яке може прискорити надання медичної допомоги, шляхом точного визначення місцезнаходження пораненого солдата, а також передачі інформації про пацієнта, включаючи ім'я, стан здоров'я і тип травми.

Разом з тим не йдеться про оснащення смартфонами кожного солдата. Як пояснив заступник начальника штабу Сухопутних військ генерал Пітер Чіареллі, якщо смартфони зарекомендували себе в тестуванні, то буде закуплено стільки пристроїв, скільки необхідно в даний час.

Як стверджують військові чиновники, пристрої повинні бути порівняно доступні, можливо, вартістю декілька сотень доларів кожен, залежно від моделі. Керівник проекту Майкл Маккартні говорить про те, що армія не буде платити в 10 разів більше ринкової ціни за телефон лише з-за підвищеної міцності.

На сьогоднішній день армія вклала близько 4,2 млн доларів США в розвиток військових програм і вивчення технологій смартфонів.

Разом з тим, крім розробки додатків, необхідно вирішити завдання підзарядки смартфонів в бойових умовах. В результаті вивчаються альтернативні джерела енергії, у тому числі використання сонячних зарядних пристроїв і мікро паливних элементов.Важным фактором також є швидкість передачі інформації, оскільки через смартфони буде передаватися всі - від чату і текстових повідомлень до потокового відео.

Крім того, головним питанням при розробці подібних пристроїв стає шифрування - адже якщо подібний смартфон потрапить у руки ворога, то той не повинен мати можливості ним скористатися.

Про те, що смартфони можуть стати наступним зброєю в арсеналі солдат армії США, стало відомо ще в середині 2010 року.

Раніше говорилося, що компанія Raytheon, виробник протиракетної системи Patriot, розробляла програмне забезпечення для смартфонів на основі операційної системи Android від Google. Ця система допомагає отримувати відеодані про розташування ворога з літака-розвідника або супутника, дозволяючи розглянути навіть такі дрібні деталі, як номер автомобіля або особа супротивника, повідомляє агентство reuters.

Відомо, що прототип бойового смартфона носить кодову назву JBCP. За деякими даними, вага цього пристрою наближається до 1 кг.

Зазначимо, що смартфони, спеціально розроблені для армії США, вже використовуються в окремих частинах в рамках програми Connecting Soldiers to Digital Applications.

Інтерес американських збройних сил до технічних новинок не обмежується iPhone, iPad і пристроями на базі Android. Армія США в майбутньому також планує взяти на озброєння електронні читалки Amazon Kindle і Nook від Barnes & Noble, а також міні-проектори.


Ключові слова: тестування смартфонів, додаток SoldierEyes, використання смартфонів в бойових умовах, бойові випробування смартфонів, бойовий смартфон, JBCP

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини