Блискучий воротар Едвін Ван дер Сар завершив кар'єру

- 31.05.2011 10:10
Блискучий воротар Едвін Ван дер Сар завершив кар'єру

Екс-голкіпер "Манчестер Юнайтед" і збірної Голландії Едвін Ван дер Сар в бесіді з представниками офіційного сайту ФІФА розповів про свій найяскравіший футбольному згадці і подальші плани на життя, а головний тренер "дияволів" Алекс Фергюсон назвав тепер вже колишнього підопічного чудовою людиною.

Протягом двадцяти років після дебюту в "Аяксі" Едвін ван дер Сар отримував задоволення від своєї багатої на досягнення кар'єри. На рахунку голландського голкіпера 26 різних нагород, в тому числі чотири рази йому підкорялися голландське першість та англійська прем'єр-ліга, двічі Ліга чемпіонів і один раз клубний чемпіонат світу.

Попри програш "МЮ" "Барселоні" (1:3), який додав його останнього матчу мінорний відтінок, двометровий голландець зберігає в душі пам'ять про минулі успіхи. Особливо значущим став для нього московський тріумф "Юнайтед" дворічної давності. Тоді у фіналі Ліги чемпіонів "дияволи" виграли у "Челсі".

"В даний момент я абсолютно розслаблений, - сказав Ван дер Сар по закінченні зустрічі з "Барселоною". - Зрозуміло, розчарований, що нам не вдалося перемогти. Але в цілому я в порядку".

"У мене була чудова кар'єра. Я виграв безліч титулів в Голландії і в Англії, але є один епізод, що стоїть окремо. Це мій сейв після удару Ніколя Анелька" (в серії післяматчевих пенальті у фіналі Ліги чемпіонів-2008).

Поряд з командними титулами ван дер Сар також встановив декілька видатних особистих досягнень. Він провів за національну збірну Голландії 130 матчів - більше, ніж хто б то не було. Взяв участь на чемпіонатах світу 1998 і 2006 років, а також європейських першостях 2000, 2004 і 2008-го. Крім того, йому належить світовий рекорд«сухих воріт»в національній першості. У сезоні 2008/09 ван дер Сар протягом 1311 хвилин поспіль зберігав свої ворота в недоторканності.

Ван дер Сар - перший голкіпер, якому вдалося відстояти на нуль у п'ятдесяти матчах Ліги чемпіонів. А в Англії він став першим чинним небританским воротарем старше сорока років. Зі зрозумілих причин рішення про завершення кар'єри далося екс-гравця "Ювентуса" і "Фулхема" непросто. За словами головного тренера МЮ сера Алекса Фергюсона два тижні тому голландець мало не повернув все назад.

"Едвін вирішив піти на вершині слави, але минулого тижня у нього виникли сумніви, - розповідає шотландський фахівець. - Він прийшов до мене і сказав, що може передумати. Мені довелося поквапити його з ухваленням остаточного рішення, тому що ми вже знаходимося в середині шляху щодо укладення угоди з новим голкіпером. Через кілька днів Ван дер Сар повернувся, щоб повідомити про свій відхід. Думаю, що з урахуванням віку він все правильно зробив".

"У нього за плечима фантастична кар'єра, - продовжує Фергюсон. - Причому не тільки на футбольному полі, але і за його межами. Він завжди веде себе професійно і при цьому має відмінні людськими якостями. Ван дер Сар приголомшливий".

Вихваляється колишніми і нинішніми партнерами по команді, а також легендами світового футболу Ван дер Сар направляється назад в Голландію. Там він почне нову главу свого життя разом з дружиною і двома дітьми.

"В першу чергу я постараюся на деякий час відсторонитися від футболу. Думаю, що і після завершення кар'єри життя може бути захоплюючою, - говорить Ван дер Сар. - Звичайно, це непросто, і я буду нудьгувати по грі. Особливо, коли почнеться чемпіонат, і доведеться з боку спостерігати за виступами своєї команди. Але всі гарні речі мають властивість коли-небудь закінчуватися".


Ключові слова: Едвін Ван дер Сар, Ван дер Сар завершив кар'єру

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини