Фінал Ліги Чемпіонів. Барселона- Манчестер Юнайтед. Відео

- 29.05.2011 12:13
Фінал Ліги Чемпіонів. Барселона- Манчестер Юнайтед. Відео

Барселона "виграла Лігу чемпіонів

Іспанська "Барселона" виграла Лігу чемпіонів, перемігши у фіналі англійський "Манчестер Юнайтед" з рахунком 3:1. У вирішальному матчі команди показали все найкраще, що є сьогодні в футболі."Барселона" показала набагато більше "МЮ", так що сумніватися в її перевазі над рештою більше не доводиться.

Як відомо, ці команди зустрічалися у фіналі Ліги чемпіонів всього два роки тому, і тоді "Барселона" легко і впевнено виграла з рахунком 2:0, завдяки голам Самуеля Ето'О і Ліонеля Мессі. Для Ето'О той матч став останнім у складі "Барселони".Зараз на його місці грає Давид Вілья і робить це відмінно.

Що стосується "Манчестер Юнайтед", то фінал дворічної давності став останнім матчем для Кріштіану Роналду, який тепер грає проти "Барселони" у складі "Реала".Перед нинішнім фіналом питання про те, чи став "МЮ" після відходу Роналду слабкіше, був одним з найпопулярніших. Думки висловлювалися самі різні - аж до того, що відхід португальця пішов команді на користь.

В Іспанії вболівальники теж знайшли що і з чим порівняти.Зокрема, дуже багато сперечалися про те, яка "Барселона" сильніше - та, що в 1992 році принесла команді перший у її історії Кубок чемпіонів, або та, що пише історію зараз.Герої минулих років охоче визнавали перевагу нинішніх зірок, а герої нашого часу знаходили різні способи піти від відповіді. Наприклад, бразилець Дані Алвес сказав, що в 1992 році, коли йому було дев'ять років, він не знав, що таке телевізор, і гру "Барселони" не бачив.

Нарешті, день і годину матчу настали, і команди з'явилися на полі стадіону "Уемблі" в Лондоні. Гравці "Манчестера" вийшли за капітаном Неманьєю Відічем, а "Барселону" вивела не Карлес Пуйоль, так і не зумів до кінця залікувати травму, а Хаві.Місце Пуйоля в центрі оборони зайняв Хав'єр Маскерано, якому до такої зміни ролей не звикати. На перших хвилинах англійці пресингом замкнули суперника на його половині, але тривало це недовго. Гравці "Барселони", розібравшись що до чого, взяли м'яч і гру під контроль.Іспанці повели свою гру, а коли вони її ведуть, моменти біля воріт суперника виникають регулярно. Перший з них упустив Педро, який вискочив на простріл справа з-за спини Відіча, але у ворота не потрапив.

"Манчестер" тримався, але, щоб не зірватися, захисникам (головним чином, Відічу і Ріо Фердинанда) доводилося напружувати всі сили. Кілька разів англійцям вдалося зупинити атаку суперника, тільки застосувавши у своєму штрафному ризикований підкат.На 27-й хвилині і підкат виявився непотрібний: Відіч спробував накрити удар Педро Родрігеса, коли м'яч уже летів у ворота Едвіна ван дер Сара.

"МЮ" здаватися не збирався, тим більше що контргра у команди була.При кожній можливості чемпіони Англії бігли в контратаку, і від неприємностей "Барселону" по черзі рятували міць і зростання Херарда Піке, швидкість і спритність Дані Алвеса, сміливість і розважливість воротаря Віктора Вальдеса. Однак на 34-й хвилині спасували навіть вони.

Футболісти "Манчестера" виграли жорстку боротьбу за м'яч на правій брівці, Уейн Руні пасом знайшов у штрафному Райана Гіггза і вміло відкрився. Гіггз завжди був одним з тих гравців, хто побачить вміло відкрився партнера і віддасть йому передачу.Так сталося і цього разу, а удар Руні ліву в дев'ятку по-справжньому вдався. Команди розійшлися по роздягальнях при рахунку 1:1.

Коли команди виходили з роздягальні, рахунок, як і раніше був 1:1, але дуже швидко стало зрозуміло, що це ненадовго.Зрозуміти це дала "Барселона", яка з кожною хвилиною атакувала все наполегливіше, гостріше і різноманітніше. Іспанці втратили кілька можливостей, після чого своє слово сказав Мессі.

Захисники "МЮ" не вийшли на аргентинця, коли той отримав м'яч у кількох метрах від лінії штрафного майданчика.Захисники, мабуть, побоялися бути обіграним (і підстави у них були залізні), але Мессі нагадав, що його удар може бути не менш вірним зброєю, ніж дриблінг. Ван дер Сар, здається,моменту удару не бачив і зреагував із запізненням. 2:1.

Після другого гола гра у "Барселони" пішла ще веселіше.Іспанці не соромилися віддати "зайвий" пас або зіграти п'ятою у штрафному. Низка атак принесла гол на 70-й хвилині. Давид Вілья отримав м'яч на лінії штрафної і "виконав": удар в праву дев'ятку був обвідним, але при цьому сильним. Ван дер Сар, який проводив останній матч у кар'єрі,міг би і не стрибати.Але він стрибав завжди і іноді діставав м'ячі, які дістати начебто було не можна. Але удар Вільї - не той випадок.

Гравці "Манчестер Юнайтед" з усіх сил намагалися щось зробити, проте їх спроби нагадували стрибок ван дер Сара за м'ячем, посланим Вільей у дев'ятку. "Барселона" цілком могла забити ще, але розгрому їх суперник не заслужив.У підсумку гравці "МЮ" заслужили право йти за срібними медалями, не червоніючи ні за себе, ні за свою гру. А гравці "Барселони" пішли за Кубком.

Після фінального свистка ван дер Сар прощався з тими вболівальниками "Манчестера", які не дивлячись на поразку, залишилися на "Уемблі" до кінця.Пол Скоулз в футболці Андреса Іньєсти був єдиною людиною, який був одягнений у форму "Барселони" і не святкував.

Право першого підняти Кубок чемпіонів капітан "Барси" Пуйоль передав Ерік Абідаль.У березні він переніс операцію у зв'язку з пухлиною печінки, а 28 травня відіграв 90 хвилин у фіналі Ліги чемпіонів. Потім гравці "Барселони" фотографувалися з Кубком, підкидали в повітря свого тренера Хосепа Гвардіолу і дуріли, як уміють дуріти великі чемпіони в дні великих перемог.

У такі дні чемпіонам можна все. Піке, наприклад, зрізав з воріт сітку, став бігати з нею по полю, швидко заплутався, але зовсім не засмутився. Навіть якщо б про Херарда забули вболівальники і одноклубники, його напевно розплутала б Шакіра.


Ключові слова: 28 мая Барселона- Манчестер Юнайтед видео

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини