Уряд Каддафі запропонував умови закінчення війни

- 26.05.2011 11:44
Уряд Каддафі запропонував умови закінчення війни

Глава уряду Лівії розіслав ряду глав іноземних держав офіційний лист з пропозицією про негайне припинення вогню, переговори з опозицією, амністії обом сторонам конфлікту і підготовці нової конституції країни. Про це в четвер, 26 травня, повідомляє The Independent.

У розпорядження британської газети потрапила копія листа, в якому прем'єр-міністр Лівії аль-Багдаді Алі аль-Махмуді говорить про необхідність закінчення війни, перемир'я з силами опозицію і створення нового уряду, яка відображала б інтереси сучасного суспільства. "Майбутня Лівія буде кардинально відрізнятися від Лівії, яка існувала три місяці тому", - пише аль-Махмуді.

Аль-Махмуді підкреслює, що всім нужденним лівійцям повинна бути надана гуманітарна допомога, незалежно від того, чи знаходяться вони в самій Лівії або за її межами. "Коло насильства повинен змінитися колом возз'єднання. Обом сторонам потрібно знайти в собі сили вийти з кута і піти шляхом спільної згоди", - йдеться у листі глави лівійського уряду.

При цьому в листі прем'єра не згадується роль Муаммара Каддафі в майбутньому країни. Раніше, влада Лівії неодноразово заявляли, що полковник Каддафі буде продовжувати боротьбу. Син лівійського лідера, Сейф аль Іслам говорив про необхідність перебування батька на чолі країни в перехідний період.

Лист лівійського прем'єра послідувала за його зустріччю з генсеком ООН Пан Гі Муном, який закликав до негайного припинення вогню в країні. Спеціальний представник ООН в Лівії Абделила аль-Хатіб обговорив з аль-Багдаді Алі аль-Махмуді ряд умов для початку мирного процесу в країні.

Раніше в ході офіційної зустрічі в середу, 25 травня, президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон обговорили стратегію закінчення лівійського конфлікту. На думку двох глав держав, військове рішення лівійського питання може затягтися на дуже довгий час.

За даними джерел в Білому домі, уряд Кемерона ставить "занадто високу планку" у вирішенні лівійського питання, вимагаючи беззастережної висилки Каддафі з країни для закінчення конфлікту.

Проте, як відзначає The Independent, західні сили, судячи з усього, можуть погодитися на припинення вогню без умови обов'язкового виїзду з Лівії Каддафі.

Військова операція в Лівії почалася 19 березня 2011 року, в ній беруть участь ВПС Франції, Великобританії і США. З 31 березня командування місією здійснює НАТО. Сили Заходу зважилися на участь у збройному конфлікті після відмови Муаммара Каддафі припинити кровопролиття в країні і передати владу Національному перехідному раді.

Заворушення в країні почалися в середині лютого 2011 року і незабаром перейшли в повномасштабну громадянську війну. Країни Заходу і Ліга арабських держав розірвали дипломатичні відносини з урядом лівійського лідера і стали на бік опозиції.


Ключові слова: військові дії в Лівії, Муаммар Каддафі, умови Каддафі щодо закінчення війни, ль-Багдаді Алі аль-Махмуді

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини