Гімнастика для втомлених очей

- 24.05.2011 14:19
Гімнастика для втомлених очей

Багато читаєте або на робочому місці займаєтесь за комп'ютером? Ваші очі втомлюються не менше за вас, тому буде корисним розслабитись і зробити декілька корисних вправ для очей.

Вдихніть, заплющивши очі якомога сильніше. Напружте м'язи шиї, обличчя, голови. Затримайте дихання на 2-3 секунди, потім швидко видихніть, широко розкривши очі. Повторіть 5 разів.

Закрийте очі, помасажуйте надбрівні дуги і нижні частини очниці круговими рухами - від носа до скронь. Розслабте брови. Обертайте очними яблуками в різні боки. Повторіть 10 разів.

Поставте великий палець руки на відстані 25-30 сантиметрів від очей, дивіться двома очима на кінець пальця 3-5 секунд, закрийте очі на 3-5 секунд, потім знову дивіться двома очима, закрийте інший очей. Повторіть 10 разів.

Покладіть кінчики пальців на віскі, злегка стискаючи їх. 10 раз швидко і легко моргните. Закрийте очі і відпочиньте, зробивши 2-3 глибокі вдихи. Повторіть 3 рази.

Вправи для зняття втоми очей

Дивіться вдалину прямо перед собою 2-3 секунди. Поставте палець на відстані 25-30 сантиметрів від очей, дивіться на нього 3-5 секунд. Опустіть руку, знову подивіться вдалину. Повторіть 10-12 разів.

Переміщайте олівець з відстані витягнутої руки до кінчика носа і назад, стежачи за його рухом. Повторіть 10-12 разів.

Прикріпіть на віконному склі на рівні очей круглу позначку діаметром 3-5 мм. Переводите погляд з вилучених предметів за вікном на мітку і назад. Повторіть 10-12 разів.

Відкритими очима повільно, в такт диханню, плавно малюйте очима "вісімки" в просторі: по горизонталі, вертикалі, по діагоналі. Повторіть 5-7 раз в кожному напрямку.

Поставте великий палець руки на відстані 20-30 сантиметрів від очей, дивіться двома очима на кінець пальця 3-5 секунд, закрийте очі на 3-5 секунд, потім знову дивіться двома очима, закрийте інший очей. Повторіть 10-12 разів.

Дивіться 5-6 секунд на великий палець витягнутої на рівні очей правої руки. Повільно відводите руку вправо, слідкуйте поглядом за пальцем, не повертаючи голови. Те ж виконайте лівою рукою, відводячи її вліво. Повторіть 5-7 разів у кожному напрямку.

Не повертаючи голови, переведіть погляд в лівий нижній кут, потім - в правий верхній. Потім в нижній правий, а потім - в лівий верхній. Повторіть 5-7 разів, потім - у зворотному порядку.

Для поліпшення зору

Горизонтальні руху очей: праворуч-ліворуч. Рух очними яблуками вертикально: вгору-вниз. Кругові рухи очима: за годинниковою стрілкою і в протилежному напрямку. Інтенсивні стискання та розтискання очей у швидкому темпі.

Рух очей по діагоналі: скосити очі в лівий нижній кут, потім по прямій перевести погляд угору. Аналогічно в протилежному напрямку.

Зведення очей до носа. Для цього до перенісся поставте палець і подивіться на нього - очі легко "з'єднаються". Підійдіть до вікна, уважно подивіться на близьку, добре видимий деталь: гілку дерева або подряпину на склі. Можна наклеїти на скло крихітний гурток папери. Потім направте погляд вдалину, намагаючись побачити максимально вилучені предмети.

Кожну вправу слід повторювати не менше 6 разів у кожному напрямку.


Ключові слова: втомлені очі, гімнастика для очей, вправи для очей

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58

Всі новини