Найбільш важливі факти про сонцезахисні засоби

- 12.06.2012 10:36
Найбільш важливі факти про сонцезахисні засоби

Всі сонцезахисні засоби розрізняються за ступенем захисту шкіри від ультрафіолетових променів. Променів два типи - А і В. Вибираючи відповідний флакон, потрібно в першу чергу шукати позначку UVA - UVB. Ці букви означають, що крем захищає від ультрафіолетових променів двох типів А і В.

Ступінь захисту (її називають фактором) - SPF - позначається цифрою. Зазвичай коефіцієнт коливається в межах 2 - 30 (є і до 50). Чим він вищий, тим довше можна засмагати без шкоди для здоров'я. Якщо помножити коефіцієнт захисту на 15-20 хвилин, отримаєте рекомендований час перебування на сонці. Наприклад, максимальний крем 30 множимо на 15 хвилин і поучаем 7,5 годин на сонці без особливої шкоди для шкіри. Але це не означає, що автомобіль не буде потрібно оновлювати. Через який час - шукай у вкладиші з інформацією.

Кому який чинник потрібен

Вибирати препарати треба залежно від природної смуглявості шкіри:
- Від 2 до 4 - для людей з смаглявою від природи або вже засмаглої шкіри;
- Від 5 до 10 - підійдуть тим, хто засмагає швидко і без опіків, а також тим, хто засмагає вже кілька днів;
- Від 11 до 30 (висока ступінь захисту) - для людей з блідою або дуже чутливою шкірою, а також для дітей.

На що звернути увагу при купівлі

* термін придатності крему,
* водовідштовхувальне чи засіб чи ні (краще купувати водовідштовхувальне); маркування Water Proof - вказує на те, що SPF сонцезахисного кошти не знижується після 80 хвилин купання, Water Resistance - SPF не змінюється після 40 хвилин купання;
* наявність в засобі різних активних інгредієнтів - пом'якшуючих добавок, які утримують вологу в шкірі, антиоксидантів, що захищають шкіру від стресу, поживних речовин, вітамінів і т.п.

Для яких курортів які крему краще
В жарких країнах перші чотири дні нормальну захищають шкіру кремом з фактором 20, А білошкірим всі 30. Потім послаблюють захист - до 7. Заощадити на чинниках, купивши один флакон замість декількох, не вдасться : три шари з фактором 10 не дадуть ефекту на 30. Втім, в середній смузі і на півдні Росії цілком достатньо недорогих вітчизняних кремів - з фактором від 2 до 6.

Чим засоби відрізняються один від одного

Крему
Наносити досить довго, і вони найчастіше жирні, залишають блиск. Досить великий видаток. Для оптимального захисту потрібно приблизно чотири чайної ложки на все тіло. Але зволожуючі або пом'якшувальні інгредієнти дають шкірі додатковий захист.

Спреї
Легкі непомітні, швидко розпорошуються. Досить економічні у використанні. Найчастіше не залишає жирного блиску. Але плівка досить тонка і доведеться наносити спрей щільним шаром.

Молочко або емульсія
Відрізняється пом'якшувальною дією на шкіру. Емульсії у вигляді спреїв економічні. Але деякі види молочка притягують пісок і пил.

Стики
Сухі або трохи вологі, наносяться легко, не залишаючи жирного блиску. Не липнуть. Економічні в нанесенні.

Масло
Утворює плівку, на яку, на жаль, налипає пісок. Але одночасно ефективно пом'якшують шкіру. Найчастіше, водостійкі.

Дітям - максимальний захист
Дітям до 3 років краще не перебувати під прямими сонячними променями. Вони можуть сидіти в тіні, але їх шкірі теж потрібна допомога. Придбайте для малюка спеціальний дитячий сонцезахисний крем з максимальним ступенем захисту - 30.

Губам теж потрібна захист

* Найновіші препарати не просто захищають шкіру від сонця, але і розгладжують зморшки, надаючи легке ліфтінгова та зволожуючу дію.
* Новинки у вигляді сухих сонцезахисних масел, швидковисихаючі на шкірі, непомітні після нанесення і стійкі до впливу води, пом'якшують шкіру, робить її гладкою і шовковистою.
* Спеціальні бальзами для губ із захистом від сонця допоможуть уникнути лущення і сухості.
* Серветки, просочені сонцезахисним лосьйоном підійдуть для короткочасної захисту, наприклад, на прогулянці


Про що не варто забувати

* Захисний склад починає діяти не відразу. Нанесіть крем за двадцять-тридцять хвилин до виходу на пляж. Точне "час розгону" повинно бути вказано в анотації.
* Якщо водостійкий крем, ще не означає, що одного шару вистачає на цілий пляжний день. Оновлювати захист доведеться після кожних двох-трьох купань. Крім того, треба мати на увазі, що шар крему стирається піщинками і рушником. А звичайний крем взагалі змивається при першому ж зануренні.
* особливо чутливі місця - плечі, коліна, ніс і вуха потрібно змащувати кремами з більш високим захисним фактором, ніж все інше тіло.
* після пляжу краще не приймати ванну, а теплий душ. І не забудьте змастити шкіру зволожуючими лосьйоном або кремом.


Ключові слова: сонцезахисні засоби, що треба знати про сонцезахисні засоби, засмага, захист від сонячних променів

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини