8 найбільш гірких і корисних продуктів

- 16.05.2011 11:08
8 найбільш гірких і корисних продуктів

Нас завжди хвилює смак їжі більше, ніж її користь. Адже "гіркі" продукти дуже корисні. Такі продукти використовуються в густотерапии. Смакотерапія в домашніх умовах мало відрізняється від звичайної кулінарії. Головне, вибирати базовим який небудь один смак.

1. Редька - загальнозміцнюючий засіб

Здавалося б, ну що може бути гірше гіркою редьки? Однак цей коренеплід сильно недооцінений. Редька містить корисні органічні кислоти, мінеральні солі, вітаміни, ферменти, фітонциди, ефірні масла, білки й амінокислоти.

Вона покращує обмін речовин, підвищує імунітет, сприяє травленню, є природним аналогом антибіотики широкого спектру дії, виводить з організму зайву рідину.

Різні частини редьки корисні по-своєму. Найближчі до бадиллі 3-5 см містять більше всього вітаміну С, але з-за підвищеної жорсткості ця частина редьки вимагає смаження або варіння. Серединка - сама цукриста і хрустка. "Хвіст" особливо багатий гірчичним маслом, корисним для травлення.

Протипоказання: захворювання органів шлунково-кишкового тракту в стадії загострення, гломерулонефрит, нещодавно перенесений інфаркт.

2. Хрін - вбиває хвороботворні бактерії, знімає запалення

Хрін однозначно редьки не солодший, але і користі в ньому не менше. Як її близький родич, володіє майже тим же набором позитивних якостей, до того ж володіє вираженою бактерицидною і антисептичною дією. Щодня протираючи шкіру соком хріну, можна позбавитися від веснянок.

Від покупної тертого хрону користі мало після промислової переробки в ньому залишається лише клітковина. Для лікувального ефекту рекомендується брати свіжий корінь, його можна знайти у великих супермаркетах. Потріть хрін на терці і змішати з лимонним соком.

Крім того, можна зробити смачну "хреновую аджику": 2 кг червоних свіжих помідорів, 400 г корінь хріну і 1 склянку рослинного масла, сіль за смаком. Свіжо приготовану суміш бажано їсти протягом тижня (поки не вичерпалася").

Протипоказання: ті ж, що і у редьки.

3. Гірчиця - від нервів

Ще один родич. По своїй дії майже аналогічна редьці і хріну, але до того ж використовується і при захворюваннях нервової системи - від нервового збудження і невриту сідничного нерва до істерії.

Протипоказання: ті, що у редьки і хрону.

4. Грейпфрут для стрункої фігури

Грейпфрут містить природні спалювачі жиру - інозитол і пектин, покращує апетит, сприяє травленню і активізує діяльність печінки. Крім того, він нормалізує роботу кровоносних судин, знижує рівень холестерину, тонізує нервову систему, допомагає подолати апатію, загострює пам'ять і увагу, знімає втому. Грейпфрут взагалі вважається найбільш корисним фруктом.

Найбільша частка корисних речовин міститься в шкірці грейпфрута і гірких внутрішніх перегородках. Корисні і його насіння - вони мають виражені бактерицидні властивості.

Протипоказання: не встановлені, але сік грейпфрута здатний посилювати токсичність ліків.

5. Чай для здоров'я кісток

Чай чудово допомагає боротися з остеопорозом, часто супроводжує менопаузу, і іншими захворюваннями кісток. Імовірно, за це варто сказати спасибі поліфінолам речовин, які в 25 разів ефективніше, ніж вітамін C, захищають генетичний матеріал клітини від пошкодження.

Крім того, чай зміцнює стінки судин і стабілізують артеріальний тиск, сприяє розсмоктуванню тромбів, зміцнює імунітет, лікує деякі види алергії і знижує ризик захворювання раком.

Додавання в чай молока робить напій відмінним засобом від каменів у нирках і сечовому міхурі, але зводить нанівець його позитивний вплив на серце.

Протипоказання: загострення виразки шлунку і захворювань нирок, безсоння, глаукома.

6. Кава для профілактики діабету

Вчені довели, що містяться в кави антиоксиданти запобігають діабет II типу і рак печінки. Кава також допомагає впоратися зі стресом, стимулює дихальний центр мозку, допомагаючи тим самим астматикам впоратися з нападами, виводить з організму холестерину.

У кави знаходиться маса корисних речовин: вуглеводи, жири, схожі на білки з'єднання, ряд життєво необхідних мінералів і мікроелементів.

Протипоказання: захворювання серцево-судинної системи

7. Пиво для збереження зору

Як з'ясували канадські і американські вчені, що містяться в пиві антиоксиданти захищають клітини кришталика і запобігають виникненню катаракти. Пиво регулює дихання і кровообіг, позитивно впливає на травлення і здатне розчиняти камені в нирках.

У скандинавських країнах пиво офіційно визнано антидепресантом. Ну, а простуженное горло Ви, напевно, і самі не раз лікували теплим пивом. Найбільш корисні темні сорти пива.

Протипоказання: явних протипоказань немає, все залежить від кількості випитого. Вчені радять вживати не більше 0,5 л пива на день.

8. Темний шоколад для попередження серцевих захворювань і зміцнення судин

У грудневому номері американського журналу "The Heart" швейцарські вчені опублікували висновок, що близько 60 грамів темного шоколаду перешкоджають звуження і затвердіння артерій, покращують циркуляцію крові і знижують ймовірність утворення тромбів.

Крім того, кофеїн і теобромін, що містяться в гіркому ласощі, стимулюють працездатність і творчу активність людини, допомагають при підвищених навантаженнях. А британські науковці стверджують, що теобромін є також більш ефективним ліками від кашлю, ніж традиційні засоби.

Молочний шоколад не відрізняється чудодійні властивості з-за утримання молочної кислоти, яка нейтралізує дію антиоксидантів флавоноїдів. Протипоказання: не встановлені.

Так що гіркі продукти потрібно додавати в свій раціон. Краще з'їсти грейпфрут для здоров'я печінки, ніж з'їсти чергову солодку булочку.


Ключові слова: гіркі продукти, здорова їжа, найкорисніші гіркі продукти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини