Володимир Коган- найбагатший чиновник в Росії

- 16.05.2011 10:29
Володимир Коган- найбагатший чиновник в Росії

Найбагатшим чиновником у Росії є директор департаменту будівництва Минрегиона Володимир Коган. Згідно з деклараціями співробітників, опублікованим на сайті відомства, його дохід у 2010 році склав майже 821 млн рублів, а разом з дружиною - майже 830 млн рублів.

У колишні роки максимальний дохід в уряді декларувала сім'я першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова - 387 600 000 рублів. Дохід Коганов також у сім разів більше, ніж родини віце-прем'єра Олександра Хлопоніна і міністра природних ресурсів Юрія Трутнєва (займали в списку 2-е і 3-е місця), пишуть "Ведомости".
13 травня декларації про свої доходи за 2010 рік опублікували також депутати Держдуми і члени Ради Федерації. Згідно з ними, стан парламентарія не залежить від фракційної приналежності. Свої багатії і безсрібники знайшлися в кожній фракції незалежно від того, становить вона в Держдумі владу, чи опозицію, пише "Комерсант". Найбільш примітні цитати з російської преси, присвячені цій темі, публікують "Заголовкі.ru".

Лідером по грошовому благополуччю, як і в минулому році, стала "Єдина Росія". Найбагатшим знову виявився заступник голови комітету з економічної політики і підприємництва Борис Зубицький з доходом 1907 млн ​​рублів. Він засідає в Держдумі вже третє скликання, залишаючись співвласником промислово-металургійного холдингу "Кокс" (Кемеровська область). Рік тому його досягнення були скромніші - близько 424 млн рублів.

Більш ніж на півмільярда відстав від нього єдинорос Микола Борцов: колишній власник і гендиректор найбільшого в Росії виробника соків ВАТ "Лебедянський" минулого року заробив 1,3 млрд рублів. У декларації Борцова, розміщеної на думському сайті, три земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво і Mercedes-Benz S500. У подружжя депутата у власності п'ять квартир і машино-місце.

До мільярдному рубежу підійшли Євген Медведєв (понад 900 млн рублів) і Олег Гребьонкін (більше 883 млн рублів). Доходи ж спікера Держдуми Бориса Гризлова були скромнішими - 3,77 млн ​​рублів, тобто недалеко від стандартної зарплати депутата, яка прирівняна до зарплати федерального міністра і складає трохи менше 2 млн рублів за рік.

Ще ближче до депутатського мінімуму лідер найбільшої опозиційної партії і фракції КПРФ - Геннадій Зюганов, який отримав минулого року 2120 тисяч рублів. У власності в комуніста лише квартира (167,4 кв. М), яким він володіє на рівних з дружиною.

Лідер "Справедливої ​​Росії" (2,03 млн рублів доходу) Микола Левичев відрізняється від свого конкурента "зліва" тільки власністю - окрім квартири дачну ділянку, житловий будинок і автомобіль Mitsubishi Pajero.

Найзаможніша з лідерів фракцій з 4,77 млн ​​рублів - син Володимира Жириновського Ігор Лебедєв, який очолює думських представників ЛДПР, який до того ж чотири квартири, автомобіль BMW, два Mercedes-Benz - S350 і S500, а також мотоцикл Honda.

Річний дохід самого віце-спікера Держдуми і лідера ЛДПР Володимира Жириновського ледь перевищив 2,4 млн рублів. У власності в Жириновського всього дві "Волги" - ГАЗ-21 і Siber. Щоправда, дружина вождя, судячи з декларації, воліє іномарки. В її особистому автопарку Nissan Teana, Smart і BMW X6. Плюс 12 земельних ділянок, три житлових будинки, будівництво яких ще не завершено, чотири квартири, вісім дач. Та й за доходами вона випередила чоловіка, заробивши за рік понад 25800 тисяч рублів.

Найменший дохід серед усіх парламентарів має також представник "Єдиної Росії" - Олена Лапшина, що задекларувала всього 194 тис. рублів. Правда, вона засідає в Думі тільки з березня цього року, а сума, зазначена в декларації - це те, що парламентарій отримала, працюючи ткалею в місті Іваново, повідомляють "Нові вісті".

Традицією стають скромні декларації учасників списку Forbes, відзначають "Ведомости". Практично на одну депутатську зарплату жили єдинороси Олександр Скоробогатько (а згідно з Forbes, у нього 1,7 млрд доларів), Володимир Гридін (1,4 млрд доларів), Зелімхан Муцоев (750 млн доларів). У минулому році жив на одну зарплату і Андрій Скоч (а по Forbes - 3,9 млрд доларів), але тепер він показав десятикратне зростання доходів - до 20 млн рублів. Не відповідають даними Forbes і декларації багатьох сенаторів.

За матеріалами: newsru.com


Ключові слова: богатії Росії, богаті чиновники

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини