Як подолати безсоння

- 12.05.2011 10:45
Як подолати безсоння

Найчастіше безсоння виражається в тому, що людина довго не може заснути або пробудження настає значно раніше звичайного терміну, а сон протягом ночі кілька разів переривається на тривалий час; в інших випадках сон може бути тривалим, але недостатньо глибоким.

Епізодично безсоння може бути і у здорових людей при перевтомі або психічне порушення. Безсоння буває тривалою, виснажливої, коли неглибокий сон супроводжується яскравими сновидіннями, іноді кошмарного характеру. Причиною безсоння можуть бути також різні захворювання загального характеру, що супроводжуються порушенням кровообігу або нервової системи, напади кашлю, задишки і т.п.
Домашні засоби від безсоння для здорових, але легко збудливих людей

Для попередження виникнення безсоння слід лягати спати і вставати в одні і ті ж години, дотримуючись природний для організму біологічний ритм. Краще всього рано лягати і рано вставати.

Найкращий засіб від безсоння - харчування сирими овочами, фруктами та соками з них.

Вечеря неодмінно повинен бути рано, не надто рясним і складатися з легкої їжі.

Перед сном корисно пройтися з півгодини на свіжому повітрі.

На ніч можна випити склянку гарячої солодкої води або молока. На Кавказі проти безсоння п'ють перед сном 2 склянки козячого молока.

Сприяє гарному сну виконуваний перед сном загальний масаж або прийом протягом півгодини теплої ванни, хоча б для ніг (можна замінити гарячої грілкою до ніг). На думку деяких знахарів, спокійний сон викликає не тепла, а холодна сидяча ванна протягом 3 - 4хв.

Покласти на ніч під подушку жменю хмелю або березовий віник. Спати на подушці, набитою лісовим сіном або сухим хмелем. Перед сном з'їдати по 1 столовій ложці меду (рецепт із словника Ванги.)

Для людини з надмірно засмученою нервовою системою, коли він незважаючи на всі вжиті заходи не спить тривалий час, зробити всю ліжко з чорного матеріалу - простирадло, наволочки, ковдра, нічну сорочку - все чорне. А якщо можливо, пофарбувати навіть в чорну фарбу (але не масляну) стіни його кімнати. Це дає дивовижні результати: спокійно засипають люди місяцями, які страждають впертій безсонням.

На деяких людей збудливо діє місячне світло, тому їм потрібно в місячні ночі закривати вікна шторами.

Деяким людям допомагає засипати покладена на очі смужка з м'якої недоступній для світла тканини. У жарку погоду корисно покласти що щось прохолодне (але не мокру!) на область чола.

Багато люди, щоб змусити себе заснути, застосовують такий спосіб: лежать з закритими очима, уявляючи перед собою шкільну дошку, на якій вони пензлем з білою фарбою повільно і дуже уважно виводять більшу цифру 3. У більшості випадків людина засинає ще до того, як він закінчить зображення цієї цифри. Зосередити увагу на розслабленні кожного суглоба тіла: спочатку пальці, зап'ястя, всієї руки за плече і так далі по всьому тілу. Багато вважають, що це допомагає.
Народні кошти від виснажливої тривалої безсоння

Лаванда: Змастити перед сном віскі лавандовим маслом або накапати 3 - 5 крапель на шматок цукру і смоктати перед сном.

П'явки: Поставити на задню сторону шиї і потилицю 15 медичних п'явок. Лікування п'явками особливо сприятливо для повних. При цьому способі лікування дуже корисно перед сном постояти в теплій воді (по коліно) не більше 5 хв.

Глина: Прив'язати на лоб загорнуту в матерію чисту глину, розмішану в кислому молоці.

Суміш: Вранці, в обід і перед сном прикладати до лоба суміш із пшеничного або житнього хліба, дрібно накришених свіжих або солоних огірків, кислого молока або глини.
Народні засоби проти безсоння, засновані на цілющих властивостях рослині

Глід криваво-червоний: Дві столові ложки сухих дрібно розтертих плодів залити 1,5 склянки кип’ятку. Випити в 3 прийоми за 30 хв. до їжі. Застосовувати при безсонні, особливо людям з хворим серцем.

Мак: Пити макове молоко 6раз в день по 1 винної стосі (30 - 50 мл).

Овес:

* Одну столову ложку зерен вівса або пластівців залити 2 склянками води і довго варити. Овес або пластівці краще замочити з вечора у воді і варити на наступне ранок. Пити відвар як чай.
* Склянку вівса (або вівсяних пластівців) залити 5 склянками води, варити поки не випарується половина води (до густоти рідкого киселя). Процідити і додати до відвару 4 чайні ложки меду (можна і більше - за смаком) і знову варити. Отриманий приємний на смак і калорійний напій випити теплим в 2 - 3 прийоми протягом дня.

Салат посівної (латук): Одну столову ложку подрібненого свіжого листя залити 1 склянкою кип’ятку, настоювати 1—2 години, процедить.Пить по 1/2 склянки 2 рази в день або 1 склянку на ніч.

Селера пахуча: Взяти 34 г кореня, залити 1 л холодної кип'яченої охолодженої води і настоювати протягом 8 годин, процідити. Приймати по 1 чайній ложці 3 рази в день. Застосовувати як засіб, що поглибить сон і збільшує його тривалість.

Кріп: Одну столову ложку плодів настояти в 1,5 склянки кип’ятку (добова норма). Замість плодів можна взяти подрібнену траву в тій же кількості.
Засоби, рекомендовані при безсонні нервового походження

Валеріана лікарська: У домашніх умовах приготувати водний настій з 2 чайних ложки подрібненого коріння на 1 склянку води. Приймати по 1 столовій ложці 3—4 рази в день гарячим. Дітям настій валеріани можна давати 2 - 3 рази в день по 1 чайній ложці. При підвищеній збудливості рекомендується приймати від 1/3 до 1/2 склянки настою валеріани 2 -3 рази в день; при безсонні -до 1/2 склянки перед відходом до сну.

Дягель низбегающий: Одну чайну ложку кореневищ і коріння настоювати в 1 склянці кип’ятку. Пити по 1/2 склянки 3 - 4 рази в день при безсонні і нервовому виснаженні.

Іван-чай вузьколистий: Дві столові ложки трави залити 2 склянками кип’ятку залишити в термосі на 6 год. Пити рівними порціями 3 - рази в день при неврастенії, безсоння, головний біль.

Кубушка жовта: Взяти 60 г сушених насіння і розтерти в порошок, заварити кип'ятком, настоювати 20 хв. Випити в 2 прийоми протягом дня. Застосовувати при безсонні і розлад нервової системи.

Меліса лікарська: Дві столові ложки подрібненої сировини залити 2 склянками кип’ятку. Остиглий настій процідити. Випити все протягом одного дня. Застосовувати як заспокійливу і снодійне засіб.

Пустирник: Дві чайні ложки подрібненої сировини залити 200 мл холодної води і настоювати 8 год. (холодне екстрагування). Випити все протягом дня.

Кріп: При безсонні можна користуватися напоєм з насіння кропу, відварених на кагорі або портвейні: 50г насіння варять на слабкому вогні в 0,5л вина. Приймати перед сном по 50 - 60 мл.

Збір: Корінь валеріани - 40 г, трави буркуну - 40 г, трава чебрецю - 50 г, трава материнки - 50 г, трави пустинника - 50 г. : Дві столові ложки суміші залити 0,5 л кип’ятку. Пити по 50 мл 3 рази на день перед їдою. Застосовується як заспокійливе і снодійне засіб.


Ключові слова: безсоння, біоритми, як позбавитися безсоння, поради від безсоння

Коментарі (3)
Анастасiя | 16.12.2023
Відпочила під час відпустки так добре, що засинати рано відучилася зовсім))) А треба знову о 5-30 прокидатися і їхати на роботу. Полазила по форумах, народ радить мелатонін пропити. Я купила тому. Почитала опис, повинен начебто як біоритми вирівняти, надає заспокійливу та снодійну дію. Коротше, на ніч пігулку випила і почала чекати ефекту. Хвилин 15-20 відчула, що рубає, прилягла, поки завантажувалася гра в телефоні - я вирубалася) слід. вночі теж саме. Ось так я плавно і вирівняла графік) Робочий препарат раджу спробувати.

Ольга | 03.11.2023
Безсоння мучило так, що сил ніяких не залишалося ні на роботу, ні на дітей. Пропила вітамини протягом місяця. Він зробив свою роботу бездоганно. Я почала вчасно засинати, і головне висипатися. З'явилася енергія та сили.

Аня | 10.08.2023
Періодично бувало безсоння, як і у всіх, мабуть. З проблемою допоміг впоратися психолог ментор Вікторія. Сон став міцнішим і засинаю швидше. Допоміг "наситити" сон і зробити його глибшим Я відстежувала це по трекеру сну на електронному наручному годиннику. Фаз короткого сну поменшало, період засинання - коротший.

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини