У Каннах відкривається легендарний кінофестиваль

- 11.05.2011 11:06
У Каннах відкривається легендарний кінофестиваль

На 64-м Каннському фестивалі представлено 49 фільмів з 33 країн, включаючи 44 світові прем'єри

В легендарному Кінопалаці на Лазурному березі Середземного моря сьогодні відкривається 64 Канський кінофестиваль. У його рамках буде показано 86 повнометражних картин, 54 з яких входять до офіційної програми кінофоруму і борються за його нагороди. Завершиться кіноогляд 22 травня.

Журі головного конкурсу очолює знаменитий американський актор, режисер і продюсер Роберт Де Ніро. А відкриває 64 Канський кінофестиваль новий фільм видатного американського режисера Вуді Аллена "Північ в Парижі".

Рішення відкрити фестиваль черговим Вуді Ален відноситься до числа безпрограшних. Знятий у минулому році у французькій столиці, фільм зібрав компанію голлівудських артистів, найвідоміші з яких Кеті Бейтс і Едрієн Броуді, а для посилення гальського колориту до них додали Маріон Котійяр, Леа Сейду і навіть дружину президента Франції Карлу Бруні-Саркозі. Очікується, що вона прибуде до Канн на прем’єру своєї картини.

У головну програму включені 20 картин, відібраних керівництвом фестивалю з майже 1,5 тис фільмів. Серед них - "Меланхолія" данського режисера Ларса фон Трієра, "Шкіра, у якому я живу" іспанця Педро Альмодовара, "Древо життя" американського майстра Терренса Маліка, "Гавр" фінна Акі Каурісмякі, "Харакірі. Смерть самурая" японського режисера Такасі Міїке, "Хлопчик на велосипеді" бельгійців Жан-Пьера і Люка Дарденна.

Найбільш широко в основній конкурсній програмі представлено Франція - чотирма стрічками. За дві картини надали Данія, Італія та Японія, по одній - США, Іспанія, Великобританія, Бельгія, Ізраїль, Фінляндія, Австрія, Німеччина, Туреччина і Румунія.

Вперше в історії фестивалю в боротьбі за "Золоту пальмову гілку" беруть участь чотири жінки-режисера.

Крім того, в Каннах відбудеться прем'єра останньої частини голлівудських "Піратів Карибського моря: на дивних берегах". Ще одна стрічка за участю голлівудських зірок, "Древо життя" Теренса Маліка, в якій знялися Бред Пітт і Шон Пенн, увійшла в основну програму фестивалю.

У Каннського кінофестивалю цього року голлівудський ухил, говорить BFM.ru глава компанії "Цар Pictures" Олександр Ізотов. Журі очолює Роберт Де Ніро, до складу журі увійшли актори Ума Турман і Джуд Лоу.

Фестиваль цього року не залишився в стороні від близькосхідної теми. На фестивалі будуть показані роботи двох опальних іранських режисерів. Джафар Панахі ("Це не фільм") і Мухаммад Рассулоф (Good Bye) у грудні минулого року у себе на батьківщині були засуджені "за роботу проти іранської системи", - заявив адвокат Панахі. В Ірані панахі був звинувачений в тому, що почав знімати фільм без дозволу влади і провокував мітинги опозиції після президентських виборів в 2009 році. Рассулоф також брав участь у створенні фільму разом з Панахі до його арешту. Іранська влада наполягають, що його арешт не має політичного підтексту. Обидва режисера отримали за шість років в'язниці. Крім того, протягом 20 років їм заборонено займатися режисерською діяльністю, повідомляється на офіційному сайті фестивалю. Панахі буде удостоєний нагороди Французької асоціації кінематографістів "Золота карета".

А британська преса повідомляє, що на фестиваль приїде Єгипетського мільярдера Мухаммед Аль Фаєда, батько загиблого в 1997 році разом з Леді Ді Доді Аль Файєда і колишній власник універмагу Harrod's. Він візьме участь у показі картини про загибель Діани "Unlawful Killing" ("Незаконне вбивство"). Він же профінансував її створення.


Ключові слова: Каннський фестиваль, 64 кінофестиваль у Каннах, каннський кінопалац

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини