Як доглядати за волоссям влітку

- 05.05.2011 10:50
Як доглядати за волоссям влітку

Від ефекту "соломи" на голові вбережуть головні убори і прості поради стилістів

У літній період, який зовсім не за горами, величезне значення має захист волосся і шкіри голови від згубного впливу ультрафіолетових променів (пересихання фарбованого волосся і обгорання шкіри голови в місцях проділу; пересихання стрижня волосся після багаторазових сушок під час купання в морській воді; вигоряння колір забарвленого волосся).

Щоб уберегтися від цих небажаних факторів рекомендується:

* Носити головні убори, це допоможе захистити ваші волосся від впливу ультрафіолету.

* Обов'язково використовувати сонцезахисні спреї для волосся за 20 хвилин до виходу на сонце і після купання.

* Використовувати шампунів і кондиціонерів із сонцезахисними факторами.

* Два рази на тиждень робити зволожуючі маски для волосся.

* Звести до мінімуму використання фену, плойки, прасування. Нехай волосся сохнуть природним шляхом, на це піде більше часу, але ваші волосся віддячать вас більш здоровим виглядом.

* Змочувати волосся прісною водою перед плаванням. Мокре волосся не зможуть ввібрати так само багато вологи, як сухі, і отримають менший збиток від впливу солоної морської води. (Добре промивайте волосся після кожного походу на пляж і купання в морі).

* Пити більше води. Вживання великої кількості води зволожує всі частини вашого тіла і сприятливо позначається на здоров'ї.

Рецепти натуральних засобів по догляду за волоссям

Існує безліч народних рецептів, використання яких допомагає повернути волоссю втрачену красу і привабливість, а також відновити їх структуру.

Маска для волосся №1

Вам знадобляться: 2 жовтки, 2 столові ложки оливкової олії та 2 столові ложки коньяку. Інгредієнти потрібно змішати і нанести на шкіру голови, масажуючи голову пальцями. Після масажу, необхідно обгорнути голову рушником на 30-40 хвилин. Маску змивають звичайним шампунем.

Маска для волосся №2

Вам знадобляться: 1 чайна ложка солі і 1 літр молока. Інгредієнти потрібно змішати і змочити приготованим розчином попередньо вимите волосся, почекати 5-7 хвилин, після чого обполоснути волосся відваром з трав або оцетовим ополіскувачем.

Маска для волосся №3

Вам знадобляться: 1 столова ложка дріжджів, білок яйця, небагато теплої кип'яченої води. Дріжджі і воду треба змішати таким чином, щоб утворилася кашка і додати збитий білок яйця. Отриману суміш необхідно втерти шкіру голови і волосся, почекати до тих пір, поки суміш висохне, після чого вимити голосу звичним способом.

В якості основних трав для приготування відварів-ополіскувачів ви можете використовувати лаванду, квіти ромашки, пелюстки календули, розмарин, мелісу, листя м'яти, вербень або лимонний чебрець. Оцет дозволяє зберігати відвари до 3 тижнів у скляній і пластиковій тарі.

Ополіскувач №1

* 1-2 столові ложки яблучного оцту
* Стать-літри дистильованої води

Змішайте і використовуйте для ополіскування волосся. Після процедури дозвольте волоссю висохнути без фена.

Ополіскувач №2

* 1 пригорща листків м'яти
* 1 склянка води
* 1 стакан яблучного оцту

Змішайте інгредієнти, доведіть до кипіння в емальованій каструлі.

Отриманим розчином масажує шкіру голови. Після процедури дозвольте волоссю висохнути без фена.

Ополіскувач №3

* 2 столові ложки ромашки
* 1 літр води

Залити ромашку водою і кип'ятити 5 хвилин. Цей відвар особливо гарний для світлого волосся. Світле волосся набуває красивого відтінок і блиск.

На замітку: Вибираючи кошти для літнього догляду за волоссям, віддайте перевагу тим, до складу яких входять: вітамін Е (утримує вологу, додає блиск), вітамін F (сприяє регенерації клітин волосся), пантенол (полегшує розчісування), кератин (заповнює пошкодження у волоссі), масла (кокосова, пальмова - забезпечують захист волосся).

Якщо правильний літній догляд за волоссям увійде в звичку, ваші волосся обов'язково будуть радувати вас, і оточуючих.


Ключові слова: догляд за волоссям, літній догляд за волоссям, здорове волосся

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини