Детокс: як правильно чистити печінку, кишківник та кров

- 04.05.2011 10:45
Детокс: як правильно чистити печінку, кишківник та кров

Останнім часом ви швидко стомлюєтесь, почалися проблеми з травленням, почастішали головні болі, незрозуміло, звідки взялася алергія? Не поспішайте шукати у себе яке щось серйозне захворювання. Можливо, ваш організм перевантажений шкідливими речовинами і лише потребує "чищення".

На жаль, погана екологія, стреси, неправильний спосіб життя віднімають у нашого тіла здатність самостійно справлятися з отрутою, яка надходить у нього разом з неякісної або генетично модифікованої їжею, алкоголем, а також при вдиханні забрудненого повітря. В результаті всередині нас накопичується непотрібний баласт - шлаки (продукти неповного перетравлення їжі та неправильного обміну речовин) і токсини (отрути, що надходять ззовні і відкладаються в складках кишечнику, клітинах сполучної тканини, міжклітинному просторі, тканинній рідини).

У ваших силах допомогти організму очиститися швидше. Під час будь-якої детокс-програми відмовтеся від кофеїну і алкоголю, пийте не менше двох літрів чистого негазованої води в день (склянку води за півгодини до сніданку сприяє виведенню отрут і шлаків). Їжте свіжі фрукти, зелень і овочі (на пару або сирі). Забудьте про тортики і тістечка, а також про жирні сорти м'яса, ковбасі, сосисках, сої, арахісі, рафінованих олії та маргарині.

Забудь про зарядку

У період очищення не робіть активну зарядку і не мучте себе на тренажерах: тілу потрібен час, щоб звикнути до змін, нехай навіть позитивним. Великі навантаження під час і після детоксикації йому не по плечу. Зате вам не зашкодять короткі прогулянки на свіжому повітрі і йога.

Вибери час

Майте на увазі, до детоксикації не рекомендується братися за тиждень до початку і тиждень після закінчення місячних. Також не можна звертатися до очисних процедур у період вагітності та годування груддю.

Через їх негативний вплив ви можете відчувати нездужання, страждати від проблем з травленням, від печії, безсоння, раптової дратівливості. Крім того, волосся тьмяніють, шкіра набуває нездоровий землистий відтінок... Так організм сигналізує про те, що він сильно забруднений"! Виправити ситуацію може курс детоксикації.

Кишечник: водні процедури

Як правило, програми по детоксикації починаються з очищення шлунково-кишкового тракту. Адже саме по ньому проходить все, що потрапляє в організм, у тому числі шлаки. Коли непотрібні речовини не виводяться природним шляхом, поступово розкладаючись, вони починають отруювати нас зсередини. Якщо у вас нерегулярний стілець, часто бувають здуття, слабкість, несвіже дихання, значить, настав час звернутися до медичної установи і записатися на сеанси гідроколонотерапії (або колоногидротерапии). Простіше кажучи, це промивання кишечника водою. І навіть не думайте впоратися з проблемою самостійно за допомогою клізми!

Інакше ви ризикуєте погубити природну мікрофлору і заробити інші серйозні ускладнення. А ось під контролем фахівців весь процес проходить безболісно і ефективно. Склад вводиться рідини підбирають індивідуально. Це може бути, наприклад, вода з настоями трав, антисептиками або просто фізрозчин. Зазвичай потрібно від двох до восьми сеансів. Кожен триває приблизно годину. Після очищення в кишечнику звільняються ворсинки, які раніше були забиті жужільними відкладеннями. А значить, поліпшується травлення, так і кілька кілограмів можна таким чином скинути.

Печінка: масаж з маслом

Майте на увазі, не один кишечник страждає від забруднення: другий за силі удару отруйних речовин припадає на печінку. Адже вона щосили працює: бере участь у травленні - виробляє расщепляющую жири жовч, відіграє важливу роль у підтримці імунітету, фільтрує кров, звільняючи його від шкідливих речовин і беручи удар на себе. Згодом скупчення токсинів запросто може призвести до утворення каменів у жовчному міхурі і запалення самої печінки з-за застою жовчі.

Для того щоб запобігти всі ці неприємності, багато медики радять звернути увагу на гепатопротектори - спеціальні препарати на основі натуральних компонентів, що забезпечують захист печінки від токсинів і підвищують активність її клітин. Одним з природних гепатопротекторів є расторопша плямиста. Вона посилює жовчовиділення, допомагає засвоювати жири. Втім, перед тим як вибрати певний препарат, треба обов'язково проконсультуватися з лікарем!

Якщо ви хочете досягти найкращих результатів, не зупиняйтеся виключно на ліках. Печінка ефективніше чистити комплексно: лікар, швидше за все, призначить вам спеціальну дієту (відмова від жирної, консервованої, смаженої їжі, напівфабрикатів і алкоголю), місцеве прогрівання, попросить приймати трав'яні чаї, оливкова олія з соком лимона і відвар шипшини і навіть пропише масаж живота. Внутрішні органи - і печінка в тому числі - потребують цієї процедури, так як часом зміщуються в результаті переїдання або підйому важких предметів. Масаж ставить їх на місце, покращує кровообіг, а значить, активізує їх функцію.

Нирки: знайомство з п'явками

Нирки - на жаль! - теж страждають від неправильного способу життя. З-за порушення обміну речовин, нестачі вітамінів (особливо вітаміну А), вживання жирних сортів м'яса і неякісної питної води в них утворюються камені і пісок. Методів очищення цього органу існує чимало: одні фахівці рекомендують боротися з нирковими проблемами при допомоги соків, інші радять приймати омагниченную воду, треті прописують відвар шипшини і арбузную дієту. Але все ж найбільш ефективний варіант - гірудотерапія, лікування п'явками.

Процес триває близько години. Лікар завдає п'явки на попередньо розтерту до червоності шкіру. І це зовсім не боляче! Укус нагадує легкий укол голкою, не більше того. Отсасывая кров, п'явки одночасно впорскують в неї біологічно активні речовини - особливий секрет, який впливає на людину очищаючу дію.

Кілька процедур - і з нирок вимивається дрібний пісок, а обмін речовин повністю відновлюється. До речі, таким чином видаляються не тільки токсини, але і віруси.

Кров: вугілля і лампи

Один з найважливіших етапів детоксикації - очищення крові, своєрідного транспортного засобу, що доставляє речовини в будь-яку точку організму. У сучасної медицини є безліч способів привести її в порядок.

Наприклад, внутрішньосудинний лазерне очищення, тобто опромінення "червоним" світлом (оптичний хвилевід при цьому вводиться безпосередньо в вену).

Є ще гемосорбция - в цьому випадку кров пропускається через фільтр з абсорбуючими матеріалами (наприклад, активованим вугіллям), які поглинають токсини. Найбільш універсальним методом вважається плазмаферез. У вену вводиться маленька голочка, вона забирає кров, а спеціальний апарат, розроблений на основі нанотехнологій, відфільтровує її і повертає назад чисту плазму, вже без шкідливих речовин. Щоб повністю звільнитися від накопиченого в крові "сміття", буде потрібно приблизно п'ять процедур.


Ключові слова: детокс, детоксикація, виведення токсинів з організму, чистка організму

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини