Варення з кульбаби - рецепти стародавні

- 03.05.2011 17:55
Варення з кульбаби - рецепти стародавні

Рецепт варення з кульбаби 1:

Варення з квіток кульбаби не просто смачне, але ще й дуже корисне. Квіти кульбаби можна збирати опівдні або близько полудня в сонячний день, коли кількість нектару в них максимальна. Збирають двісті квіткових кошиків, промивають, поміщають в емальований посуд, додають туди один розтертий лимон, і бажано додати 10 листиків вишні. Це надає додатковий аромат варенню. Заливають 1 / 2 літра окропу, варять на маленькому вогні 10 хвилин під кришкою. Після цього наполягають протягом 24 годин, проціджують, віджимають. До цього гарячого відвару додають 750 гр. цукру і варять протягом півгодини. Утворені варення на смак дуже нагадує мед.
Цей весняний десерт не просто смачний, але і дуже корисний при гепатитах, холециститі і сечокам'яної захворювання. Варення з кульбаб швидко відновлює пошкоджені клітини печінки і жовчного міхура після перенесених хвороб, є чудовою профілактикою при астмі та бронхіті. Величезним плюсом і безсумнівним достоїнством цього варення є його доступність: потрібно докласти лише трохи старанності, терпіння, душі і корисне ласощі зможе допомогти в лікуванні недуг.

Рецепт варення з кульбаби № 2

Для приготування бурштинового варення необхідно зібрати 360-400 квіток травневого кульбаби з жовтою головкою разом з чашолистками, але без стебла. Збір рослини краще всього проводити на лісовій галявині, по берегах річок, струмків та озер, далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик опівдні в теплий сонячний день.

Квітки промити, залити двома склянками холодної води і кип'ятити протягом двох хвилин. На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби і ретельно віджати. У віджату жовту воду всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлити його в чисті скляні банки і закрити кришкою. Це «швидкий» рецепт варіння варення з кульбаб.

Більш складний процес передбачає тривалі процедури. Рецепт № 3.

Спочатку квітки кульбаби добу вимочують у холодній воді, потім їх віджимають, заливають 0,5 л води і кип'ятять п'ятнадцять хвилин. За три хвилини до кінця варіння додають один-два порізаних лимона разом з цедрою, кип'ятять, дають відвару настоятися протягом доби, проціджують, квіти і шматочки лимона викидають. Додають у відвар 1-1,5 кг цукру і варять варення в два-три прийоми до кольору й в'язкості меду.


Ключові слова: варення кульбабове

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Як навчитися легко приймати рішення Пам'ятаєте, як Скарлет О'Хара, змахнувши новим капелюшком, казала
- 05.09.2025 09:32
Яка безпечна відстань під час спілкування Нас вчать говорити із найменшого віку. Хтось з першого
- 03.09.2025 09:27
Лінь і способи боротьби з нею Лінь. Яке це іноді буває блаженне почуття.
- 02.09.2025 09:25
Туск заявил в Польше: все уступки Путину не принесут безопасности для Европы. Туск, выступая на фоне обострения ситуации безопасности на
- 01.09.2025 11:10
Туск: компроміси з Путіним не принесуть безпеки Європі Останні події війни в Україні довели: жодні компроміси з Кремлем не можуть стати
- 01.09.2025 10:06
Транс - корисно чи небезпечно? Що Ви знаєте про транс?
- 01.09.2025 09:22
Як маніпулювати керівником та оточуючими Метод, про який я розповім, узятий із психології і, звичайно ж, є науковим
- 01.09.2025 09:07
Убийство Андрея Парубия: хронология, реакции и последствия Убийство Парубия: слухи и правда об убийстве Парубия, слухи об Андрее Парубие
- 30.08.2025 14:33
Вбивство Андрія Парубія: хронологія, реакції та наслідки Хто такий Андрій Парубій. Чому вчбили Парубія?
- 30.08.2025 14:27

Всі новини