Варення з кульбаби - рецепти стародавні

- 03.05.2011 17:55
Варення з кульбаби - рецепти стародавні

Рецепт варення з кульбаби 1:

Варення з квіток кульбаби не просто смачне, але ще й дуже корисне. Квіти кульбаби можна збирати опівдні або близько полудня в сонячний день, коли кількість нектару в них максимальна. Збирають двісті квіткових кошиків, промивають, поміщають в емальований посуд, додають туди один розтертий лимон, і бажано додати 10 листиків вишні. Це надає додатковий аромат варенню. Заливають 1 / 2 літра окропу, варять на маленькому вогні 10 хвилин під кришкою. Після цього наполягають протягом 24 годин, проціджують, віджимають. До цього гарячого відвару додають 750 гр. цукру і варять протягом півгодини. Утворені варення на смак дуже нагадує мед.
Цей весняний десерт не просто смачний, але і дуже корисний при гепатитах, холециститі і сечокам'яної захворювання. Варення з кульбаб швидко відновлює пошкоджені клітини печінки і жовчного міхура після перенесених хвороб, є чудовою профілактикою при астмі та бронхіті. Величезним плюсом і безсумнівним достоїнством цього варення є його доступність: потрібно докласти лише трохи старанності, терпіння, душі і корисне ласощі зможе допомогти в лікуванні недуг.

Рецепт варення з кульбаби № 2

Для приготування бурштинового варення необхідно зібрати 360-400 квіток травневого кульбаби з жовтою головкою разом з чашолистками, але без стебла. Збір рослини краще всього проводити на лісовій галявині, по берегах річок, струмків та озер, далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик опівдні в теплий сонячний день.

Квітки промити, залити двома склянками холодної води і кип'ятити протягом двох хвилин. На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби і ретельно віджати. У віджату жовту воду всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлити його в чисті скляні банки і закрити кришкою. Це «швидкий» рецепт варіння варення з кульбаб.

Більш складний процес передбачає тривалі процедури. Рецепт № 3.

Спочатку квітки кульбаби добу вимочують у холодній воді, потім їх віджимають, заливають 0,5 л води і кип'ятять п'ятнадцять хвилин. За три хвилини до кінця варіння додають один-два порізаних лимона разом з цедрою, кип'ятять, дають відвару настоятися протягом доби, проціджують, квіти і шматочки лимона викидають. Додають у відвар 1-1,5 кг цукру і варять варення в два-три прийоми до кольору й в'язкості меду.


Ключові слова: варення кульбабове

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

В Париже ограбили Лувр 19 октября 2025 года Лувр ограбили в Париже 19 октября
- 19.10.2025 17:32
У Парижі пограбували Лувр 19 жовтня 2025 року Сьогодні Париж, столиця світового мистецтва, переживає справжній культурний шок
- 19.10.2025 16:25
Важная новость вчера Одной из самых важных новостей 18 октября 2025 года стала информация о
- 19.10.2025 13:31
Політик Шошоаке звинуватила українську владу в утиску прав етнічних румунів Скандальна румунська євродепутат Діана Шошоаке знову
- 17.10.2025 14:35
Післяпологова депресія. Як позбутися? Поради Як повідомляє портал https://bukovina.biz.ua , у нормі після пологів жіночий організм реагує незначною втомленістю й впродовж трьох днів ...
- 17.10.2025 11:01

Всі новини