Посівний календарь травень 2011

- 03.05.2011 13:30
Посівний календарь травень 2011

Основні роботи в травні:

Посів і посадка у відкритий грунт культур, стійких до короткочасних заморозків.

Догляд за розсадою в теплицях і на підвіконні.

У плодовому і декоративному саду закінчують посадку молодих дерев, обрізання, щеплення, побілку, хімічну обробку проти шкідників і хвороб (бажано це робити до повного розпускання бруньок).

Живцювання ягідних, декоративних чагарників і присипка землею відводків.

Підготовка грунту під різну посадку.

Посадка цибулинних рослин, кореневищ жоржин.

Посадка картоплі.

29 квітня - 2 травня. Спадний Місяць. Посів рослин, які ростуть і їхнє коріння використовують у їжу: редис, петрушка, селера, цибуля, часник. Обережна пересадка кімнатних рослин, не ділити. Прополка, підгодівля, видалення старих і хворих пагонів.

2 - 7 травня. Спаднийа Місяць. Новий місяць. Зростаюча Місяць. Посів огірка, ранніх сортів кольоровий і білокачанної капусти. Можна садити троянди, жоржини і ділити багаторічники. Пересадка кімнатних рослин.

3 травня - Новий місяць. Рекомендується сіяти культури, насіння яких повільно прокльовується. Посів трав для салату. Розпушування грунту. Прополка, знищення шкідників.

8 - 11 травня. Зростаючий Місяць. Посадка баштанних культур. Висока врожайність. Інші рослини не рекомендується сіяти і садити. Пересадка хвойників.

12 - 15 травня. Зростаючий Місяць. Овочеві культури не сіяти. Посів і пересадка квітів: флокси, айстри, лілії та ін, прекрасні сходи. Посів і посадка багаторічних і однорічних квітів. Сіють гарбуз, кабачок, патисон, квасоля. Догляд за кімнатними рослинами. Живцювання дає швидке поява коренів.

16 - 20 травня. Зростаючий Місяць. Повня. Спадний Місяць. Посів овочів, квітів і трав, рослини будуть володіти вираженим запахом і смаком, стійкістю до різних захворювань, тривалим зберіганням. У день повного місяця (17 травня) насичена верхня частина рослин, а корінь відчуває нестачу енергії, ослаблений. Пошкодивши надземну частину бур'янів, ви набагато полегшите подальшу боротьбу з ними. Посів і посадка швидкозростаючих трав, зелені, пряних овочів.

21 - 24 травня. Спадний Місяць. Посадка картоплі, суниці. Посів овочів, коренеплодів, трав, багаторічників для розбудови сильної кореня. Чи не пересаджуйте кімнатні рослини, втрачається декоративність через надмірне розвитку кореневої системи. Знищення шкідників, розпушування і підгодовування рослин.

25 - 30 травня. Спадний Місяць. Будь-які роботи в квітнику. Пересадка, прищіпка, поділ кольорів. Вирізка непотрібної порослі. У відкритий грунт посів насіння буряків, гарбуза, картоплі (для тривалого зберігання), інших коренеплодів і бобових культур.

Ще дати календаря:

1, 11-16 травня та 24-31 травня можна сіяти перець. Якщо ви не зробили цього в кінці квітня, то до середини травня потрібно посіяти в грунт цибулю-чорнушку, кінзу, щавель, крес-салат, ярий часник, петрушку, моркву, салат, ріпу. А самими кращими днями для посіву будуть 13, 14 травня (при Місяці у Терезах), 15 травня (при Місяці в Скорпіонові). 13, 14, 15 травня можна висівати в грунт горох і боби без попереднього замочування – це холодостійкі рослини. Цибулю і цибулю-ріпку варто сіяти в ті ж терміни. Кабачки і гарбузи можна висівати в грунт, що утеплюється сіном, або на компостну купу під плівкове укриття. Квасолю потрібно сіяти пізніше, в кінці травня, з 24 по 31 травня. А кращі дні – 24-26 травня. квасолю можна залити дуже гарячою водою і відразу сіяти. Для будь-яких садово-городніх робіт 29, 30, 31 травня (Місяць в Тельцеві) дуже сприятливі. При холодній погоді, «неробочому» корінню 1, 2, 11-17, 24-31 травня потрібно зробити позакореневе підживлення. У ці ж дні добре збивати під корінь бур’яни і робити прополку. Обприскування всіх рослин корисно робити в період розгортання листя – 1, 2, 11-17 травня. З 4 по 10 травня, з 18 по 23 травня слід робити посадку, пересадку, у тому числі розсади. Найбільш сприятливими для будь-яких посадок будуть 7 і 8 травня (при Місяці в Раку). Посадки допустимі в нейтральні дні 18, 19 травня (при Місяці в Стрільцеві), 20 і 21 травня (при Місяці в озерогу). Розсаду цвітної капусти і буряка можна висаджувати в грунт 18-21 травня, але її слід прикрити лутрасилом від нічних заморозків. Весь травень – час посадки і пересадки дерев, але краще робити це 4-10 травня. 7, 8 травня – найкращі дні для стрижки газонів і лужків, трава довго не відростатиме. Кущі і дерева можна садити в несприятливі для інших рослин дні Лева – 9, 10 травня. В цей час плодові дерева і чагарники легко перенесуть щеплення.


Ключові слова: що саджати у травні 2011 посадковий календар

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини